Masterkeyboardy s Hammer mechanikou

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Nevite nekdo, jestli Rolandi pedaly funguji s Ediroly? (i kdyz, je to jedna firma, tak by snad mely...)
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 28 zář 2007 22:00, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fova : v principe 2 mono jacky = zem + 3 kontakty :)

hubert

Příspěvek od hubert »

Kermitak: Roland pedal funguje na Edirol....samozrejme

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Kurna, z tim oberheimem me zacinate lamat taky - jen co ho bude mit ondras doma, tak to musim testnout a snad mi ho nevyprodaj. Resim master domu - gem piano ma sice bomba klaviaturu, ale zase zany kontrolery....

fova

Příspěvek od fova »

Tak to aby sis upmane pospisil :wink:
Ondrash píše:Tak jsem dneska objednal a zaplatil Oberheim MC3000. Díky Fovo za pomoc. Jinak bez toho mého kousku mají v Musicstore.de poslední tři kousky.
Tohle budou mozna posledni 3 kusy v Evrope a jestli jsem pochopil spravne, to co mi psal Viscount (vlastnik Oberheimu), tak vyroba Oberheim masteru je ukoncena.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Jo, souhlas - musim ho ale nejdriv vyzkouset, jsem labuznik co se tyce mechaniky.... Pokud ale s vyrobou konci, otazka je, jak to bude se servisem.....

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj tak včera MC3000 přišla. Jo, je super. Ale ten display mi přijde dost nekvalitní, háže mi to tam takové ty svislé čáry. Sice to jde dost vyladit kontrastem, ale pořád tam jsou. Pocit ze hry je úžasný, možnosti velké (teď budu tak měsíc přemýšlet, jak je propojím, abych je využil co nejvíc a moc se nenadřel)

To Ecson: A posílám fotku. :D (omlouvám se za kvalitu, je to z mobilu)

Obrázek

fova

Příspěvek od fova »

Gratuluji!!!

Ja s displejem zadne problemy nemam, ale mam na mc2000 mensi nez ty.

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

gratuluji take:) a uz se tesim na taste&feel;)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

BTW display - na netu jsem nasel tohle:

Reliability was my one concern with it. The LCD display gradually went, and it was a slow, tedious process getting it back to Italy to be repaired (I went through Turnkey, the UK distributor, who said this was the only way to do it). It was lost in transit, but Turnkey at least replaced it with another unit (apaprently the original did eventually turn up again).

But then the LCD started going on this unit, and before the LCD went the whole thing went dead one day. This was not good.

However, the good news is this. The second time it was out of warranty, and I found a very good local repair shop that knew its stuff who said it could fix the LCD problem (the deadness was just a matter of fixing or replacing the power supply).

They fixed it, although there were two lines missing which they said was probably caused by the spike that killed the keyboard rather than anything to do with the LCD. If I couldn't live with that, they could fit a new LCD if Oberheim would supply it. So I e-mailed Viscount --- who now own Oberheim -- and they sold me a new LCD. They also sent me a service manual for free.

The repair shop fitted the new LCD, which worked fine. They said that the new LCD had an extra little circuit board that looked as though it had been added to fix the LCD problem, so that's good news for the future. They also said that they were impressed with the insides of the MC3000 nice layout, well put-together, etc.

So my worries about the MC3000's reliability have mostly gone. (I should point out that I did used to have it on all day and evening for years). Other than that it seems bullet-proof, it's extremely road-worthy with solid wooden ends and a metal body (no chipboard such as even Yamaha uses these days). The switches have all survived years of me hitting them, they keys are as good as new, it's built like a tank.

Unfortunately this makes a bit heavier than the usual keyboard -- I can carry it single-handedly but a sensitive type will need a hand -- but I prefer it to be solid. I have lighter keyboards, but I don't trust them half as much to stand up to punishment.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

zeby preto tie zvysne 3 kusy predavali tak lacno?

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

demsky píše:zeby preto tie zvysne 3 kusy predavali tak lacno?
To asi ne - celkove lidi v recenzich hodnoti mc3000 jako velice dobry stroj, bez poruchy (Escon ho ma taky ne a no prbs). Tohle byla jedina zminka o displayi a podle toho co popisuje Ondrash to je mozna presne ono....

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Já teď pořídil Yamahu KX88 a velká spokojenost, jenom zjišťuju, že ruce odvykly za ta léta na synth keyboardech tomu závaží. No budu muset asi dost pocvičit ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

fova

Příspěvek od fova »

Ted, co jsem byl naposled u Thomanna jsem si znovu zahral na nekolik masterkeyboardu, co tam meli:
CME UF8 - mechanika mi prisla velmi dobra. Jen o neco malo horsi nez Oberheim a o dost lepsi nez Casio Privia, co mame doma. Nevim jak ostatni veci - slidery, poruchovost, atd. Jestli i v tech ostatnich parametrech na tom bude CME dobre, tak tohle bych doporucoval jako dustojneho nastupce Oberheimu, az se v Evrope vyprodaji posledni zasoby.

M-Audio, at uz kladivkove nebo polovyvazene mastery - to je fakt o tridu horsi, cerne klapky se propadaji hluboko mezi bile, reakce mechaniky je pocitove neprijemna, jako by se to cele vlnilo. Nechtel bych to domu v zadnem pripade. Ale mozna ze nekomu jinemu to vyhovuje.

Doepfer PK88 - znovu jsem se utvrdil v tom, ze Oberheim je o neco lepsi. Skoro bych take rekl, ze jsem mel lepsi pcit ze hry z toho CME nez z Doepfera - CME je vic kladivkovy, ale zase Doepfer bude asi celkove kvalitnejsi a dele vydrzi. Je postaveny jako tank.

SadLuck

Příspěvek od SadLuck »

fova píše: CME UF8 - mechanika mi prisla velmi dobra. Jen o neco malo horsi nez Oberheim a o dost lepsi nez Casio Privia, co mame doma. Nevim jak ostatni veci - slidery, poruchovost, atd. Jestli i v tech ostatnich parametrech na tom bude CME dobre, tak tohle bych doporucoval jako dustojneho nastupce Oberheimu, az se v Evrope vyprodaji posledni zasoby.
MYLÍŠ TO VÁŽNĚ?? Zatraceně fovo, zopakuj to a já ti dám pusu a poběžím si CMEčko koupit!! Totiž já ho chtěl už dávno, ale z místního elitářského povídání o Oberheimu jsem získal pocit, že pod 40k kladívkový master nekoupím...

Odpovědět