Masterkeyboardy s Hammer mechanikou

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 26 zář 2007 14:00

FOVA: ved EV-5 je Expression pedal a nie SUSTAIN pedal........od Rolandu sa Sustain pedaly volaju DP-8 a DP-10. A na tieto som este ziadne staznosti nepocul za ten rok co ich predavame sa ich predalo fakt dost..... Mimochodom oba tieto pedaly maju jednu vychytavku a to ze sa daju prepnut aj do modu CC to znamena ze nevysielaju len hodnoty 0 a 127 ale aj vsetky hodnoty medzi.....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 zář 2007 14:20

hubert : a polarita sa da nastavovat ? teda ci prazdny pedal je spojene alebo rozpojene ?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 26 zář 2007 14:33

Na pedali nie...teda aspon nie zvonku......rozoberat som ho neskusal.....ale cakal by som ze toto sa da nastavit priamo v systeme masterkeyboardu. Aj ked je pravda ze nie kazdy vyrobca do kazdej verzie nastroja tuto funkciu implementuje...co sa mi zda chore....YAMAHA to napriklad uz davnejsie mala aj v jednoduchsich samohrajoch.....ale napr. v CS-6X to nieje. Roland to vo vsetkych aktualnych nastrojoch ma. Neviem ako je na tom ten Oberheim....treba pozriet manual.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 zář 2007 14:35

hubert : pravda .. masterkeyboard by snad takuto funkciu mal mat ..

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 26 zář 2007 14:53

Me jednou rikal jeden prodejce v hudebninach, ze kvuli tomu je lepsi kupovat pro klavesy Korg pedaly Korg atp., protoze jsou s tim problemy. Pedaly Oberheim se asi nedelaji, tak bych rad vedel, co kdo na Oberheim pouziva.

Na syntak Roland mi napr. ten pedal od Korgu, co mam nefungoval a na masterkeyboard Fatar zase ano.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 zář 2007 15:09

Only drawback is that you need to buy yamaha compatible pedals - don't get any with the opposite polarity or you'll be in mirror land.

-- z harmony central o mc3000
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 26 zář 2007 15:23

OK to znamena ze sedi aj Roland pedal...lebo ma rovnaku polaritu ako Yamaha....Korg ma opacnu

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 26 zář 2007 18:39

Takze zaver je, ze bud neco od Yamahy nebo od Rolandu, OK?

A je nejaky konkretni, ktery byste mi doporucili? Dobre zkusenosti uzivatelu, atp. V patek ho chci koupit, takze to dost specha. Chci za nej max. 2000Kc. Nemusi byt moc robustni, je to jen pro domaci pouziti.

A jeste dotaz - jaky je rozdil mezi expression a sustain pedalem?
Ten, co se nejcasteji pouziva u keyboardu, je sustain, nemylim-li se a ten by mel drzet zahrany ton, ze? Ten expression zesiluje a zeslabuje?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 26 zář 2007 19:01

Presne tak Expression sa pouziva na relativnu zmenu hlasitosti hraneho partu. Inak co sa tyka tych Damper alebo Hold pedalov tak DP-8 od Rolandu stoji u nas 990,-SK a DP-10 1290,-SK u vas budu rovnake...po prepocte takze do limitu sa zmestis.....su to kvalitne a pevne pedale...nemusis sa bat. Sam pouzivam DP-8...je to drziak....

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 26 zář 2007 22:44

Diky za radu.
Vypada to na ten DP10, ktery ma delsi kabel a protiskluzovou ochranu.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 28 zář 2007 15:33

fova: ja mam tyhle pedaly od GEMu, http://www.cherubini.com/en/product.asp?Id=2896

ale k Prp800. Funguji ale i na Yamahach a Rolandech, tak nevim.....
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 28 zář 2007 20:01

Ondrashi, tak jsem si dnes u Thomanna zase zahral na Doepfer PK88 a muzu s klidnym srdcem rici, ze Oberheim rulez.
Ten Doepfer, to fakt nejsou kladivka. Trochu se to tomu podoba, ale jen vzdalene. Je to skutecne vhodnejsi na organy, el. piana, smycce, ale ne na piano.
Vybral jsi dobre :-)

Hral jsem i na M-Audio Keystation Pro a to je fakt mechanika k smichu. A to tomu rikaji kladivkova mechanika.

Jo a koupil jsem ten Roland DP10 pro muj Oberheim.

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 28 zář 2007 21:24

fova: a uz si ho skusal? funguje? tiez by som potreboval nejake pedale k mojmu oberheimu...
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 28 zář 2007 21:39

Zkousel a funguje, jak ma. Doporucuju.

Vypada, ze je postaveny jako tank a hodne vydrzi. Kdyz to porovnam s pedalem, co jsem dostal ke Casio Privia, tak to je nebe a dudy. U toho Casia je to mala plastova krabicka s kratkym kabelem, u ktere mam obavu, ze dlouho nevydrzi.

DP10 ma take jednu zvlastnost, kterou jsem jeste nevidel: Kdyz vybalis pedal z krabice, je dole pod nim pripevneny pasek gumy na otocnem cepu (viz obrazek). Ten otocis smerem k sobe a na tu gumu si pak das nohu. Pedal i s gumou ma skoro 50 cm.

Obrázek

Na to, ze je to Roland mi cena prijde slusna.

Jeste zvazuji koupi expression pedalu.
Naposledy upravil(a) fova dne 29 zář 2007 23:03, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 28 zář 2007 21:52

upman píše:fova: ja mam tyhle pedaly od GEMu, http://www.cherubini.com/en/product.asp?Id=2896

ale k Prp800. Funguji ale i na Yamahach a Rolandech, tak nevim.....
Takovy trojpedal od Casia chci koupit synovi k te Privii, az ho v lidusce zacnou ucit pedalizovat. Jen je zvlastni, ze ten od Casia ma tri pedaly a jen 2 jacky.

Odpovědět