"Nové" analogové syntezátory
Re: "Nové" analogové syntezátory
anthea : Ked digitalny syntak spravis v analogovej forme , stale to bude digitalny syntak ..
Ha ha.dendy píše:analgovy fajnsmekri ti aj tak povedia ze filter na chipe nieje to prave orechove, ze to proste musi byt poctivy tranzistor, odpory, kondenzatorysu ludia co tokonca analogy co nemaju diskretne suciastky ale nejaku cast obcodu ingerovanu na chipe (VCA, VCF, atd) ze to nieje pravy analog
))

odpory v cipech?
nevim, kam az dnesni polovodice a jejich integrace dospely, ale ze by uz zastavaly i role odporu, kapacit a indukcnosti, o tom jsem nic neslysel 

Prečo by tam nemali byť ? Odpory evidentne a už v 88. sme sa na technológii (ešte za bývalého režimu) učili, že sa riešia , čím ďalej väčšie kapacity. Indukčnosti sa dajú riešiť náhradnými obvodmi. Aj vytiahnuť von. a.t.ď. A myslím, že za 28 rokov to "trošku" pokročilo. 

bisquit : Ja som studoval mikroelektroniku na prelome socializmu a revolucie a uz vtedy sme sa ucili ako robit odpory priamo na chipe ..
Anthea : Aaaa kolega
Anthea : Aaaa kolega

Škoda, že sa vtedy ( aj v Nižnej) neučili aj syntezátory. 

2dendy: to je fakt, ze potrebujes pak vystup vest taky 2x tzn. vic obvodu a vyssi cena. Mam pocit, ze Dsi prophet to umi, ale ta cena je 2x tolik.
dsi prophet je skoro 5x tak drahy (teda desktop, klavesova verzia je skoro 6x tak draha
) (za predpokladu ze minilgue bude stat okolo 500 EUR) 
inak este si treba uvedomit ze pri polyfonnom analogu to znamena - kolko hlasov tolko fyzickych filter a VCA obvodov - cize ak mas poly 4 mas vnutri defakto fyzicky 4 filter obvody - prave v tom sa od realneho polyfonneho nastroja lisia tazvane "parafonne" - napriklad Moog Sub 37 je parafonny co znamena ze 2 oscilatore vie pouzit tak ze 1 oscilator hra 1 ton a druhy oscilator hra druhy ton - ale potm to ide len cez 1 filer.. alebo napriklad Pulse2 - ktore sice vie v niektorom rezime hrat az 8 hlasov poly (alebo 8 hlasov unison) - ale opat nasledne to ide len cez 1 filter .. (pri pulse2 este navyse nikto nevie ako realne robia tych viac hlasov pretoze dost tazko si predstavit ez by v tej malej krabicke bolo realne napratanych 8 oscilatorov
)
ak chces spravit stereo, a chces aby islo naozaj o realnu polyfoniu plnohodnotu - namiesto 4 filtrov musis mat 8
to uz celom zasadne moze predrazit cely nastroj ..

inak este si treba uvedomit ze pri polyfonnom analogu to znamena - kolko hlasov tolko fyzickych filter a VCA obvodov - cize ak mas poly 4 mas vnutri defakto fyzicky 4 filter obvody - prave v tom sa od realneho polyfonneho nastroja lisia tazvane "parafonne" - napriklad Moog Sub 37 je parafonny co znamena ze 2 oscilatore vie pouzit tak ze 1 oscilator hra 1 ton a druhy oscilator hra druhy ton - ale potm to ide len cez 1 filer.. alebo napriklad Pulse2 - ktore sice vie v niektorom rezime hrat az 8 hlasov poly (alebo 8 hlasov unison) - ale opat nasledne to ide len cez 1 filter .. (pri pulse2 este navyse nikto nevie ako realne robia tych viac hlasov pretoze dost tazko si predstavit ez by v tej malej krabicke bolo realne napratanych 8 oscilatorov

ak chces spravit stereo, a chces aby islo naozaj o realnu polyfoniu plnohodnotu - namiesto 4 filtrov musis mat 8

to je hlupost .. sak kazdy hlas je mono .. cize idu oscilatory , filter , zosilovac .. a az potom ich umiestnujes do panoramy .. naco by si robil streo filtre a zosilovace ?
tak jak pise pytkin som si to zapajal aj ja.
pytkin je to tak .. v kazdom normalne realnom polyfonnom analogu mas na celu vetvu (osc -> vcf -> vca, vratane obalok) zjednodusene povedane samostatny "plosak" .. ved naprikla unison funguje zvojovanim uz OSCILATOROV pred filtrov, to sa nerobi na vyslednom zvuku za VCA .. kazdy hlas ma vlastnu VCF / VCA obalku .. ved si zober ze mas spravene obalky, ahras ton, drzis stlacene - cize ti hra VCA aj VCF obalka na sustaine, zahras dalsi ton - a tam ti opat zahra celu obalku .. cize proste vsetko musis mat zdvojene .. osc, vcf, vca a aj ich obalky .. ako by ti ina fyzicky 1 obalka hrala ton 1 na sustane a zaroven zahrala pre ton 2 opat attack - decayPytkin píše:to je hlupost .. sak kazdy hlas je mono .. cize idu oscilatory , filter , zosilovac .. a az potom ich umiestnujes do panoramy .. naco by si robil streo filtre a zosilovace ?

dendy : plosak na jeden hlas je OK .. ale na kazdom hlase nie su dva filtre a dva zosilvoace .. ale jeden iba .. a stereo je az za nimi .. cize ked mas 4 hlasy , mam 4x VCO , 4x VCF , 4xVCA .. nie 8x VCF a 8x VCA , ako si napisal ..
hej a jak to je v minilogue? kazdy hlas ma 2oscilatory, jeden filter a spolocnu obalku?
edit: lebo sa mi zmesti na stol sviniar jeden, tak slim phatty pojde do sveta a pride minilogue.
edit: lebo sa mi zmesti na stol sviniar jeden, tak slim phatty pojde do sveta a pride minilogue.
urcite su aj taki ale asi ich bude uz len miziva mensina v dnesnych casoch. Inak by mohol existovat aj upgrade tohto fanatika, keby odmietal aj polovodicove suciastky a vsetko by muselo byt z elektroniekdendy píše:analgovy fajnsmekri ti aj tak povedia ze filter na chipe nieje to prave orechove, ze to proste musi byt poctivy tranzistor, odpory, kondenzatorysu ludia co tokonca analogy co nemaju diskretne suciastky ale nejaku cast obcodu ingerovanu na chipe (VCA, VCF, atd) ze to nieje pravy analog
))

inak aj doepfer modular ma integrace prakticky vsade, podla mna integrace v aj tych najanalogovejsich analogoch nie su nic kontroverzne
skor by som cakal ze krivym okom sa budu pozerat na DCO
no tak pozri toto je jeden z najpouzivanejsich integracov v syntakoch: operacny zosilnovac TL071biscuit píše:odpory v cipech?nevim, kam az dnesni polovodice a jejich integrace dospely, ale ze by uz zastavaly i role odporu, kapacit a indukcnosti, o tom jsem nic neslysel

hla su tam odpory, dokonca aj kondenzator
haha inak nahodou som natrafil na diskretne vyhotovenie, dokonca kompatibilne s povodnou peticou:

jak by to bolo - korg bez bugu?
velebnosti, jdu blejt...
edit: cena v thomann je 713e, akciova cena 599e. za obalku co sa neda nastavit.

edit: cena v thomann je 713e, akciova cena 599e. za obalku co sa neda nastavit.