"Nové" analogové syntezátory

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
mendelsson
Vybavení

Re: "Nové" analogové syntezátory

Příspěvek od mendelsson »

Korg se zase ukázal! Opět jedna neodolatelná mašinka, ti nám teda umí vyhnat peníze z kapes...
Mimo jiné se mi moc líbí ten osciloskop, to by měl povinně mít každý analog :palec+:

(btw - co teď budou dělat "sběratelé dřevěných bočnic"? Že by se z nich stali "sběratelé dřevěných zadnic"? :mrgreen: )

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

V poľovníckej izbe má poľovník vždy dosť miesta pre ďalšie trofeje.

dendy

Příspěvek od dendy »

anthea_x: AMEN !! "nedostatok miesta" je naozaj trapna vyhovorka muehehehehe :-D :-D

ja otvorene priznavam, tento korg musim mat aj keby som mal predat oblicku :-D

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Hloupa otazka soudruzi, ale proc to ma mono vystup, kdyz to ma poly a unison mod? Dyt by to bylo krasne mit vic hlasu ve stereu.. ale na videu sem videl jen 1jack output.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

a ako by si tie oscilatory do toho sterea umiestnil ?

lavender

Příspěvek od lavender »

@pytkin: hocijako. v nordmodulare ked som si taky patch spravil, ze random odtial potial cutoff filtra, rozladenie kazdeho oscilatora a aj umiestnenie v stereu, bolo to fakt silne napr pri 4och hlasoch...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ruzne - treba fazovy posun nebo L-R pan a tuning oscilatoru ma to prece 2oscilatory.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

lavender : ale nordmodular neni analog predsa ..

tom : L-R pan .. potom by ti ale pri normalnom 4hlase vadilo , ze je to rozhodene do sterea .. resp. to rozne chodi vlavo vpravo , ked hraju jednotlive hlasy ..

dendy

Příspěvek od dendy »

TOM-Thak píše:Ruzne - treba fazovy posun nebo L-R pan a tuning oscilatoru ma to prece 2oscilatory.
pri analogu to ale znamena ze minimalne cast signalnej vrstvy by si potom musel mat zduplikovanu .. stereo filter, stereo amp, atd .. cize fyzicky 2x tolo plosakov .. to by sa uz cele predrazilo .. to neni tak jednoducha ako pri VA syntaku, v analogu to neodrbes proste potrebujes 2x tolko suciastok :)

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Možno otázka trochu "mimo": Až tak do hĺbky VA syntom nevidím, ale že by v dnešnej dobe nebolo možné "vtesnať" napr. VAST syntézu do čipov analógovo ? Technicky to je reálne, digitálne by sa prepínali len jednotlivé moduly medzi sebou a nastavovali parametre.

dendy

Příspěvek od dendy »

anthea: to je naprosto nerealne .. tak zlozitu a omplexu syntezu ako je VAST spravit analogovo to by ten syntak asi zabral celu miestnost :-) i ked z scasti sa mozno tym moznostiam priblizuju velke monster analog modulary ale ani tie nemaju niektore moznosti, ebo su veci ktore proste inak ako digitalne (dsp algorytmom) ani poriesit nevies ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

anthea : Otazka je , naco by to bolo dobre ?

anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

To len teoreticky. Pre fajnšmekrov analógov. Ja som s VAST spokojný takou aká je. A vtesnať do nejakého čipu napr. 128 Moogových filtrov ? Pri dnešnom stupni integrácie by ich lupov hľadali v zostatku. :-)) ale na to sú iní a majú dôvod, prečo je to takto. sorry.

dendy

Příspěvek od dendy »

analgovy fajnsmekri ti aj tak povedia ze filter na chipe nieje to prave orechove, ze to proste musi byt poctivy tranzistor, odpory, kondenzatory :) su ludia co tokonca analogy co nemaju diskretne suciastky ale nejaku cast obcodu ingerovanu na chipe (VCA, VCF, atd) ze to nieje pravy analog :)))

Odpovědět