tymto si si isty ? lebo podla tejto fotky lezi na stojane :MDudas píše: (a spava v obyvacke na gauci, pretoze v jeho posteli lezi jeho zivotna laska - XP30![]()
)

tymto si si isty ? lebo podla tejto fotky lezi na stojane :MDudas píše: (a spava v obyvacke na gauci, pretoze v jeho posteli lezi jeho zivotna laska - XP30![]()
)
Po kántry festivalech nejezdím, takže je mi jedno jak se zvučíte tam, ale na akcích, kde hráváme my, se běžně do sterea klávesy zvučí - stačí si stáhnout stage plán např. Olympicu, nebo NoName a dalších... Před chvílí jsem mluvil s kamarádem zvukařem, který dělá opravdu velké akce, a ten mi říkal, že se dokonce stále častěji objevují v riderech pořadavky na 2 šavle do sterea i pro kytaristu - např Dodo Doležal.countrymetalman píše:
V životě jsem na žádným fesťáku včetně těch zvučených skutečně profesionálně na nejvyšší úrovni, ani v žádné komerční kapele nehrál já ani nikdo z nás do sterea.
Nemohu to říct stoprocentně, nebyl jsem tam, ale v těchto případech - 10 mono šavlí na 3 klávesy, se zřejmě nejedná o typický stereovýstup z každých těch kláves, ale o separátní výstupy, všechny mono, které se potom různě napozicují a možná i separátně upraví korekcemi a efekty až z racku přes auxy, ale až v rámci komplexního mixu. Já třeba tímto způsobem nahrávám, že vše sejmu co nejvíc zdroji, a pak si s tím pozicováním hraju v rámci celýho mixu, jako by to bylo vždy několik separátních nástrojů. Pokud se něco vezme rovnou pouze do stereo linky, neuděláš s tím potom skoro nic, kromě toho, že to zvukař obvykle strčí v mixu do zvukově nejvzdálenějšího pozadí, aby se to nebilo s ostatním...Keyboarder píše:Po kántry festivalech nejezdím, takže je mi jedno jak se zvučíte tam, ale na akcích, kde hráváme my, se běžně do sterea klávesy zvučí - stačí si stáhnout stage plán např. Olympicu, nebo NoName a dalších... Před chvílí jsem mluvil s kamarádem zvukařem, který dělá opravdu velké akce, a ten mi říkal, že se dokonce stále častěji objevují v riderech pořadavky na 2 šavle do sterea i pro kytaristu - např Dodo Doležal.countrymetalman píše:
V životě jsem na žádným fesťáku včetně těch zvučených skutečně profesionálně na nejvyšší úrovni, ani v žádné komerční kapele nehrál já ani nikdo z nás do sterea.
Můj nejhezčí hudební i zvukový zážitek byl koncert Joe Cockera v Ostravě, kde jsem měl to štěstí dostat se k monitorovému pultu a viděl jsem, že leslie bedna u hammondek byla nazvučena 4 mikráky, a klavírista měl pak nějakou Yamahu (tuším S90) a nad ní Korga Tritona a ty byly zapojeny celkem do 6 vstupů (dohromady tedy 10 vstupů na troje klávesy!), tak asi těžko v monu, že?
Takže ještě jednou zopakuju to, co jsem psal na předešlé straně: pokud se někdo rozhodne hrát na klávesy v monu, je to jeho volba, ale určitě to není standard!
Nový příspěvekod Stardust » pon 13 dub, 2015 3:12 pm
Stereo linkou nejspíš myslíme L a R. Doufám, že to pak nikdo nestrká do pozadí.