Poradí mi nekdo zorientovat se?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Pytkin
Moderátor

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od Pytkin »

petermikulas : ono by bolo najlepsie mozno ist fakt do obchodu .. a zahrat si na tie nastroje .. tak si spravis najlepsi nazor ..

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

No tak, hodiny a dny sem studoval na netu informace od výrobcu, koukal propagacní videa i ukázkové videa na youtube a dospel sem ted k bodu, kdy musím vyrazit /jak radí Pytkin/ do obchodu. Vemu den volna a vycestuju. Stanovil sem si cíl, že musím "osahat" Roland Juno Gi, Roland Juno Stage /to bude asi +/- to samí/, Jupiter 50. Pak chci slyšet Yamahu MOX F, Korg Krome a přidal sem Kurzweil PC3 Le.
Tak sem zatím zvolil prosondovat tu "strední třídu". Uvidíme co to bude za dojmy u mne vyvolávat.
Pak sem napíšu aspoň své pocity.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Den volna, potom tyzden rozmyslat, potom zase den volna, potom zase rozmyslat, atd.... :lol:

petermikuláš
Vybavení

Nazdar pánové, ješte jeden dotaz na kurzweilisti. Prosím chci se zeptat Kurzweily PC3 se už neprodávají?
Tedy už sou k dostání jedom K - serie a LE - serie? Protože všude v prodejnách vidím jenom K, nebo Le serie. PC3 mají ukončeny prodej? Nebo jak je to?
Jinak ve stredu du na porovnávací jízdu. Už mám mašiny, které chci videt nachystané v prodejne, tak pak dám vedet. už se celkem teším.
Dík za odpoved.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Uz som Ti pisal na inom mieste - PC3 sa nevyraba. Nastupca je PC3K. Az na par zaujimavych zmien (RAM, podpora USB kluca) je to ta ista masina.

petermikuláš
Vybavení

Tak dík Mdudas, promin asi sem si to predtím nevšim. Tak moc dík za info. No práve ze len RAM a podpora USB, ale cena je o 1000 eur vyšší. Tak dík za info ve stredu du zkoušet mašiny.

dalen

Příspěvek od dalen »

petermikuláš píše:No práve ze len RAM a podpora USB, ale cena je o 1000 eur vyšší.
Najdôležitejší rozdiel medzi PC3 a PC3K je v spätnej kompatibilite so starými Kurzweilami K2000, K2500 a K2600. Zvuky z týchto synťákov do PC3, ani do PC3LE, nenahráš.

petermikuláš
Vybavení

Tak chlapi, už som tu, klávesy poskúšané, napíšem pár dojmov. Idem písať teraz slovensky /ľahšie tak vyjadrím emócie/. No poskúšal a vypočul som Yamahu MOX F, Korg Krome, Rolandy Di, /nakoľko Gi nebolo/ a tiež Roland Jupiter 50, a Kurzweil. Strávil som tým asi 6 hodín /obetoval 2 dni dovolenky/, teda len samotným skúšaním a počúvaním a musím povedať, že mám toho plnú hlavu. Musím povedať, že niektorí mi skomplikovali život od chvíle čo mi tam zaradili aj Kurzweil. No skrátka dojmy: prosím vopred podotýkam, že sú to len moje názory a mnohí s tým nemusia súhlasiť. Asi najviac ma sklamala tá MOX F Yamaha. Skrátka som zistil, že Yamahácke zvuky mi nesedia. Nech mi všetci yamaháci prepáčia, mne to nesadlo, zneli mi fakt z tých testovaných nástrojov tak najviac nepoužiteľne, chvíľami až samohrajkovo, tak nevýrazne, žiadny poriadny sound. Ale ešte raz hovorím toto je moje cítenie, nijako sa tým nechcem dotknúť kvality yamahy.Skrátka mne to nesadlo. Ale musím ešte niečo povedať k tej MOX F. Kto ste na to naživo siahli, je to fakt prúser /teda myslím krabica lacný plast, tlačidlá hrúza a klávesnica strašná /pre mňa/. Toto bolo pre mNa také asi najväčšie sklamanie. Neporovnateľne lepšie /znova pre mńa/ je na tom Korg Krome. Zvuky neskutočne super, hlavne klavíre, ktoré tam tvoria 3,2 GB sú fakt prebraté z Kronosu a sú neuveriteľne dobré. U Krome sa mi zdala jeho sila hlavne v dobrých akustických samploch, inak som zistil, že je to také korgácke ale dôraz dali myslím práve na akustické zvuky /na rozdiel od mojej N364, kde mi mnohé zvuky, ktoré má N364 vyhovujú oveľa viac a ktoré v Krome ani zďaleka nie sú/. Ale N364 je zvukovo oveľa špecificky zameraná, Krome je oveľa širšie myslím uplatnením zvukov a rôznych hudobných štýlov. Ďalej musím povedať, že ma celkom príjemne /čo som vopred nečakal/ prekvapil Jupiter 50. Jeho zvuky mi celkom sadli, podľa mńa je nadupaný kvalitnými zvukmi, hoci tie farebná tlačítka fakt trochu odrádzajú, ale keď ho zapnete myslím, že má fakt kopec kvalitných zvukov. Viem si ho kľudne predstaviť ako doplnok ku korgáckym zvukom. No a na záver Kurzweil. Je to fakt iná kategória se vším všude a teraz spomínam, aké to mohlo byť celkom jednoduché keby mi tam niektorí "dobráci" nezakomponovali do môjho výberu ten kurz. Skrátka by som si zobral buď Krome, alebo ten Jupiter /je síce fakt, že Jupiter nie je workstation ale performance syntezátor/. Ale teraz dumem nonstop aj o Kurzweily.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vidis .. to je presne to , preco si treba ist nastroje osahat a vypocut .. z internetu si nikdy poriadny nazor nespravis ..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

My, dobraci od Kurzweilu, sa tesime z tvojho zazitku. :wink:
Keby v Kurzweile neboli "obchodnicke brzdy" a dali do zakladnej sady sirsiu paletu zvukov (ktore Kurz so svojou syntezou v pohode zvlada), tak je Kurzweil "Selection - orieskova bonbonierka".
Ak nahodou potrebujes absolutne dokonalu Drum&Percussions Machine, tak JEDINE PC3 !!! Po rozsireni o Kore64 mam asi tak 350 roznych sad bicich vo velmi vysokej kvalite... :lol: :lol: :lol:

No a samozrejme ten display... pri tak robustnej synteze je ucenie prvy rok vyslovene trapenie.

dalen

Příspěvek od dalen »

petermikuláš
Ktorý Kurzweil si skúšal? PC3K, LE alebo SP?

Stan

Příspěvek od Stan »

jackies píše:Za mě :
já jsem stará struktura ...... rychlé, pohodlné ovládání bez píčovin ...
Velmi slušné zvuky nakroutíš (existují mraky) i na takových "dinosaurech" ......
To mi připomělo tohle :)

Keyboarder
Vybavení

Příspěvek od Keyboarder »

petermikuláš: Tvé dojmy ze současné nabídky nástrojů jsou naprosto totožné s mými. Proto jsem se také kdysi rozhodl pro Kurze PC3 a do dnešního dne jsem nenarazil na nic, za co by stálo za to jej vyměnit – snad jen za PC3K.

Ale rád bych se s Tebou podělil o jednu svou zásadní osobní zkušenost: koupí PC3 pro mne starosti s výběrem nástroje neskončily, ale paradoxně teprve začaly :-) Vzhledem k tomu, že současní sounddesigneři od Kurzweila zřejmě umějí programovat už jen bicí, celkem záhy jsem zjistil, že některé zvuky v nabídce nástroje pro stardandní doprovodnou kapelu zkrátka nejsou. Já osobně i přes rozšíření o Kore64 postrádám např. kvalitnější sólové žestě, dudy, etno flétny atd., takže se bez druhého nástroje prostě neobejdu. A jak jsi sám slyšel, Kurzweil zní jinak, než zbytek světa, a dopasovat k němu druhý nástroj, který by pokryl chybějící zvuky ve stejné expresivitě a hutnosti, je pro mne tedy zatím problém neřešitelný. Vyzkoušel jsem kde co a po cca 4 letech kupování, prodávání a výměn, jsem pořád na začátku. Plasťáky typu MOX a Krome pro mne v úvahu nepřipadají z důvodu špatné klaviatury a laciného celkového zpracování, a plnohodnotné nástroje jako Motif XF, nebo Kronos jsou vzhledem k tomu, že od druhého nástroje potřebuju jen cca 10-15 zvuků, příliš drahé, a kromě toho mi jejich "tučná" cena nějak nekoresponduje s jejich „dietním“ zvukem, ve kterém mi oproti PC3 pořád něco chybí – podotýkám, že se jedná pouze o můj subjektivní dojem.
Koncem loňského roku jsem už dokonce začal rezignovat na své nároky na zpracování nástroje a byl jsem připraven si pořídit Krome73, ale po jeho vyzkoušení jsem došel k názoru, že celou jeho gigantickou paměť vyplácali soudruzi z Korga na sice kvalitní zvuk klavíru a bicích, které se mi opravdu líbí, ale na zbytek jim už moc nezbylo, takže ostatní zvuky a efektová jednotka nijak nepřevyšují průměrné samohrajky, které mám v práci - proto jsem si jej nakonec nekoupil. Takže stále hledám...

Přeji Ti šťastnou ruku při výběru, ale především hodně radosti z kvalitní a dobře zahrané muziky! :-) :-) :-)

petermikuláš
Vybavení

Nazdar chlapi,
re: Pytkin - 100% pravda, čo si napísal, technické informácie, foto, zvuky nástroja cez internet je jedna vec a úplne iná vec je ich naživo vidieť, omakať a vypočuť. Fakt potvrdzujem za seba, že je to totálny rozdiel. Ako jeden môj známy vždy hovorí: "všetko je inak". Teda na vysvetlenie po dńoch strávených za netom som mal poradie: 1. MOX F, 2. potom Krome, 3. potom Rolandy a na konci 4. Kurzweily /toto bolo po štúdiu a počúvaní za inernetom /. Potom čo som ich odskúšal naživo, poradie úlne iné: na konci v mojom rebríčku zostala MOX F, Jupiter 50 mala pre mňa fakt slušné zvuky /to som zase nečakal a to bolo príjemné prekvapenie pre mńa oproti môjmu názoru na Jupiter cez internet. Potom Krome a Kurzweil tu fakt zvažujem a váham. Takže tak.
re: dalen - skúšal som PC3 LE, iné nebolo na predajni, zvukovo by to malo byť rovnaké ako K rada
re: keyboarder - normálne cítim z toho čo píšeš ako ma chápeš, presne rovnaké pocity z tých nástrojov máme, no to sú mi veci :), fajn prekvapenie, akosi sa tu začínam cítiť jak v nejakej rodine :), tak to má byť. No ja len poviem za seba o Krome. Presne si myslím, že nenormálne dali všetku tu ROMku na piana a bicie, ale to ostatné je citeľne slabšie. Hrá dobre ale Krome je podľa mňa dosť limitovaná. Až som naštvaný ako ho osekali oproti Kronosu. Podľa mńa veľmi brutálne, aj čo sa týka iných zvukov ale hlavne možností práce a tak podobne. Rovnako jedna syntéza EDS oproti kronosovým deviatim syntézam. Fakt neviem čo tým chcel marketing korgu povedať. Ešte jedna pikoška: siahol som si v predajni aj na klávesnicu Kross-u a skoro som horko zaplakal, lebo tá sa takmer rozsýpala pod prstami. To bolo ešte horšie ako tá MOXF. Kronos to je už o inom. Ale tá cena.
Presne to tak nejak som cítil, že keď kúpim Krome, tak mi tam zachvíľu bude kadečo chýbať čo tam budem hľadať a nenájdem to tam. Ale inak zvuky má dobré, to sa musí nechať. No a u Kurzweila, ten dislay, ach jaj. Ja viem, že mašina je v prvom rade o zvukoch, ale robiť zložité veci na tom Kurz displeji musí byť o držku. Ale snáď sa to dá vyriešiť PC editorom. Neviem. Povedzte Vy ako to riešite. Len fakt je ten, že som sa dozvedel, že pre LE radu pc editor nie je. Takže to si neviem dosť dobre predstaviť pri všetkej tej Kurzweilovskej zložitosti ako sa to dá robiť len na tom malom displeji. Pre k sériu vraj editor je. A rovnako ako píše keyboarder, aj niektoré zvuky by som na Kurze privítal, ktoré som tam nenašiel. Ale to by som už asi musel potom začať uvažovať o Kronose. Ale to sa mi moc nechce. Ale fakt je, že podľa mňa Korg to s Kronosom na čas konkurencii "natrel". Nielen zvukmi, ale aj ovládaním, veľkosťou dispeja apod.
Tak som v takej blbej dileme, že keď kúpim Krome za dva dni budem nadávať, že čo všetko mi tam chýba a keď KúPIM kURZWEIL tak za dva dni budem nadávať jak je to zložité, kým sa to naučím ovládať. Na druhej strane ale myslím, že som učenlivý a "zvuková alchýmia" to je moje.
Sorry chlapi, trochu som sa rozpísal. To bude tým, že sa tu /na fóre/ začínam cítiť ako doma :)

dalen

Příspěvek od dalen »

petermikuláš píše:No a u Kurzweila, ten dislay, ach jaj. Ja viem, že mašina je v prvom rade o zvukoch, ale robiť zložité veci na tom Kurz displeji musí byť o držku.
Ani by som nepovedal. To len zo začiatku máš pocit, že je display nepoužiteľný, ale časom zistíš, že je vymyslený veľmi logicky.
petermikuláš píše:Ale snáď sa to dá vyriešiť PC editorom. Neviem. Povedzte Vy ako to riešite. Len fakt je ten, že som sa dozvedel, že pre LE radu pc editor nie je. Takže to si neviem dosť dobre predstaviť pri všetkej tej Kurzweilovskej zložitosti ako sa to dá robiť len na tom malom displeji. Pre k sériu vraj editor je.
Mám SoundTower nainštalovaný v počítači, ale nikdy som ho na programovanie nepoužil, pretože nefunguje tak akoby fungovať mal a výrobca zrejme nemá vôľu ho pravidelne aktualizovať.
Existuje verzia aj pre LE, ale je platená. Nemyslím si, že by sa vyplatilo ju kupovať.
petermikuláš píše:Tak som v takej blbej dileme, že keď kúpim Krome za dva dni budem nadávať, že čo všetko mi tam chýba a keď KúPIM kURZWEIL tak za dva dni budem nadávať jak je to zložité, kým sa to naučím ovládať. Na druhej strane ale myslím, že som učenlivý a "zvuková alchýmia" to je moje.
Z Kurzweilu by si bol nadšený veľmi dlho vzhľadom na obrovské množstvo funkcií a programovacích možností, ale počítaj s tým, že budeš musieť často študovať manuál a vyhľadávať na internete rôzne inštruktážne videá a návody (obvykle je všetko v angličtine), aby si sa dopracoval k zvukom, ktoré potrebuješ vytvoriť. Okrem toho verzia LE, ktorú si skúšal, je síce zvukovo identická s PC3K, ale má orezané efekty a polyfóniu, čo podľa mňa pocítiš hneď ako budeš chcieť vytvoriť nejaký zložitejší setup.

Odpovědět