Poradí mi nekdo zorientovat se?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od petermikuláš » 22 led 2014 16:26

dalen: ďakujem moc za Tvoje komentáre. tak to si ma celkom potešil, že s tým displejom sa dá robiť, no a čo sa štúdia manuálu týka, to by až tak mne nevadilo - som študijný typ a neustále celoživotné štúdium som zvyknutý
tak idem dumať ďalej...
ešte raz díky za vysvetlenia

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 172
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od Keyboarder » 22 led 2014 16:34

Už jsem to tady psal někdy dříve v diskuzi o PC3 - loni v létě jsme hráli venku na náměstí s jednou kapelou, jejíž klávesák měl Roland G6 s tím velikým displejem. Když mu ale na něj začalo svítit slunko, nebylo na něm vidět vůbec nic, zatímco já na PC3 viděl všechno bez problémů. Je tedy velký displej opravdu výhoda?
Naučit se ovládat nástroj přes displej není zase až takový problém. Architektura a menu PC3 jsou poskládány logicky (ty totiž ještě nedělali ti současní bubeníci ve vývoji Krz), a když ji pochopíš, tak se v ní naučíš pohybovat. Ale učit by ses to musel i tom v editoru! Já editor už minimálně 2 roky vůbec nepoužívám - jednak nefuguje jak má, a když bych pak potřeboval narychlo něco upravit na zkoušce nebo na vystoupení, musel bych si sebou vozit a zapojovat ještě i počítač :evil:
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 172
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od Keyboarder » 22 led 2014 16:54

A ještě jedna poznámka: na MIDI.CZ byl nedávno v nabídce PC3 za úžasnou cenu kolem 28.000,-Kč. Pokud tedy vážně uvažuješ o Kurzweilu, tak promysli i tuto variantu - ten rozdíl v polyfonii a především v efektové jednotce je zásadní - některé zvuky, jako např. nové hammondy do řady LE naimportovat vůbec nejdou, protože potřebují 15 efektových jednotek a LE jich má k dispozici jen 8.
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od petermikuláš » 23 led 2014 12:18

Chcem sa ešte opýtať Keyboardera, MDudasa príp. iných kurzweilistov vlastniacich Kurzweil, čo sa týka toho kurz displeja to aj napr. taký sekvencer programujete cez ten displej v nástroji?

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 160
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od dalen » 23 led 2014 12:48

Používam sekvencer dosť často. V podstate si len zvolím tempo, zvuk, počet taktov, nahrám stopu, squantizujem. Nie je to taký komfort ako napríklad Cubase, ale stačí na vytvorenie demonahrávky alebo základného rytmu. Keď sa doma učím hrať novú skladbu na skúšku s kapelou, tak si v sekvenceri nahrám bicie, basu, pridám to do setupu a prehrávam si do toho svoj part.

Uživatelský avatar
Keyboarder
Příspěvky: 172
Registrován: 04 říj 2009 10:45

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od Keyboarder » 23 led 2014 13:05

Myslím, že tato diskuze už by se mohla pomalu přesunout na vlákno Kurzweila :-) :-) :-)

Sequencer v nástroji jsem už dlouho nepoužil, ale zpočátku jsem si v něm vytvářel nějaké RIFFY a nevzpomínám si, že bych pociťoval nějaké omezení velikostí displeje - myslím, že i sequencer je naprogramován dobře a ovládá se docela intuitivně. Asi by Ti pomohlo, kdyby sis stáhl manuál: http://kurzweil.com/product/pc3x/downloads/
Pokud ale jsi na tom s angličtinou stejně jako já, mám k dispozici český manuál k PC3 ve formátu PDF, tak bych Ti jej mohl poslat. Ta česká verze sice není oproti originálu úplná a nezahrnuje aktualizace OS, ale pro základní orientaci v nástroji určitě stačí. Jestli ho chceš, napiš mi na: l.sipula@seznam.cz
Kurzweil PC3K7+KORE64, Roland Combo VR09, iPad (Sunrizer, Sampletank, Korg iPolysix, Korg Module, Yamaha Synthesizer), Yamaha PSR740, PSR-S750

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od MDudas » 23 led 2014 15:55

petermikuláš píše:...čo sa týka toho kurz displeja to aj napr. taký sekvencer programujete cez ten displej v nástroji?
Cely Kurz, aj tato feature je skor pre dobrych hracov - t.j. ak si schopny vacsinu veci zahrat na klaviature. Nejake ultra-intezivne DJ-programovanie tam nehrozi. Ale na dodatocne editovanie prave nahranych veci a bezne kopirovanie patternov je to uplne fajn.
Ma to vsetky zakladne veci- Event list/editor, Track Editor a Mixer.
Event/list editor je obdoba ako v nejakom DAW - vypis vsetkych udalosti a kontrolerov - vkladanie, zmeny, mazanie..
Track editor je vyborny - je to v podstate "logicky editor"- ma to kvantizaciu, kopirovanie/presuny v case aj medzi stopami, zmeny kotrolerov a ich parametrov, transpoziciu.
Mixer je jednoduchy nastroj na dodatocne nastavenie hlasitosti a panoramy, ...

Uživatelský avatar
petermikuláš
Příspěvky: 198
Registrován: 04 led 2014 00:48

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od petermikuláš » 23 led 2014 16:54

MDudas cit.: "Cely Kurz, aj tato feature je skor pre dobrych hracov"

Ok beriem je to tvoj názor, len nezačnime zas vytvárať dve kategórie hráčov: jedna tá čo sú dobrí a hrajú na kurzweiloch a druhá to sú tí neschopní /dvojprstoví, dídžeji a pod/, hrajúci na mašinách s veľkými obrazovkami. No a samozrejme my sme tí lepší, lebo sme lepší klávesáci. Sorry trochu mi to tým zaváńalo tak som musel zareagovať. Lebo si nemyslím, že v dnešnej dobre je "prehrešok" či "čudná požiadavka" ak niekto pozerá i na komfort ovládania. Osobne som teraz v rámci rozhodovania skôr za Kurzweil, ale podľa mňa fakt je ten, že ten kurz displej zaspal dobu a je to na škodu čo sa týka rýchlosti a komfortu ovládania. A rovnako si nemyslím, že napr. taký Kronos si kupujú len menej zručný hráči, lebo má mega displej.
Mať Kurzweily lepší displej /myslím aspoň trochu držiaci krok s dobou/ v K -áčkovej sérii tak dnes už nemusím stále zvažovať čo kúpiť a rovno vypisujem objednávku na Kurzweil. Ale fakt je ten, že ten displej ma momentálne jediný štve a zdržuje v tom, že som ešte nevypísal tú objednávku. Pri predstave že kúpim nástroj za vyše dve tisícky a v sequenceri mám takto robiť /hoc i len občas/ ma trocha štve. Veď je to workstation do frasa. a potom sa dozviem ešte, že aj PC editor nefunguje tak ako má lebo ho neaktulizujú. Tak to je trocha nehnevajte sa na mňa spiatočnícke. Aspoň podľa mńa. A to vyhlasujem, že sa nechystám pripojiť nástroj iba k počítaču a hrať sa na ňom iba doma. A rovnako sa nepovažujem ani za dvojprstového hráča alebo dídžeja. Potrebujem hrať na nástroji ale občas aj niečo potrebujem porobiť v sequenceri. A fakt je aj ten, že v dnešnej dobe v roku 2014 by ten sequencer mohol ma lepšie ovládanie. To je všetko. Nič viac nič menej. Ale sorry chlapi, trochu som sa rozohnil. Ono to nepatrí Vám, skôr som len taký naštvaný, na ten dislej a na tých kurz vývojárov. Všetkým som Vám vďačný čo ste reagovali na mňa za Vaše príspevky. Vážim si to a ďakujem Vám.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od MDudas » 23 led 2014 18:00

Si tam nieco precital, co tam nebolo. :shock: Ja nemyslim Horowitza !!! :lol:
Ja iba tolko, ze to neni diplej na intenzivne editovanie "nota po note". :wink: Pred rokmi sa hentake displeje pouzivali bezne a robili sa na tom komplet skladby, takze to ide. Ale ten, kto vie lepsie zahrat a menej dorabat v editore, je s tym displejom viac v poho....

Ja vacsinou pouzivam Kubazu prave preto, ze nie som dobry klavesak. Bicie alebo pitch wheel sa mi vzdy robia lepsie na obrazovke.
----
Mimochodom PC3 neni workstation. Workstation boli vo svojej dobe K2xxx.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 160
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od dalen » 23 led 2014 22:53

petermikuláš píše:Mať Kurzweily lepší displej /myslím aspoň trochu držiaci krok s dobou/
Ten displej je tam preto, že výrobca nemal financie na lepšiu technológiu. Skrátka, dokonalý keyboard neexistuje. Aj Kronos má svoje "muchy."
Možno by si sa mal vrátiť do obchodu a znovu si ten Kurzweil vyskúšať.
MDudas píše:Mimochodom PC3 neni workstation. Workstation boli vo svojej dobe K2xxx.
Fakt?? :)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od MDudas » 24 led 2014 16:22

To neni z mojej hlavy.... :wink:
-
The PC3 is Kurzweil's ultimate performance controller keyboard, with an enormous collection of stunning sounds combined with comprehensive real-time controller functions.
-
Building on Kurzweil's world-renowned operating system, the K2600X can do more than ever before. ... The K2600X is a complete workstation, allowing the user to work from concept to completion without changing stations.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 160
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od dalen » 24 led 2014 16:33

prečítaj si ten text celý :)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od MDudas » 24 led 2014 17:05

No jo TY! Nedas pokoj. :lol: Na zaniknutom Sonikmatter sa kedysi Dave Weiser z Kurzweilu jasne vyjadril zhruba takto: (priblizna reprodukcia, nie citat): PC3 never was meant to be a true workstation. That´s why it´s called a Performance Controlller, and not K3xxx.

Porovnajuc s dnesnym stavom technologie... hmm... Az vyrobia masinu, ktora bude vediet resamplovat vlastny zvuk aj s efektami a bude vediet vyrenderovat MIDI stopy na audio stopy a s nimi dalej pracovat, potom to bude opat plnohodnotny workstation.
Na to ale potrebuju ten velky displej. Ja im velmi drzim palce, nech sa im podari aspon nejake externe riesenie na baze iPod/iPad.

Uživatelský avatar
dalen
Příspěvky: 160
Registrován: 06 srp 2013 11:56

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od dalen » 24 led 2014 20:01

Už sa dostávame mimo tému a ani nemám chuť sa hádať. Firma Kurzweil na svojom oficiálnom webe tvrdí, že PC3 je workstation.
A mimochodom, každý keyboard, ktorý obsahuje zvukový generátor a sekvencer, je workstation.

Emilio
Příspěvky: 29
Registrován: 07 dub 2003 18:25

Re: Poradí mi nekdo zorientovat se?

Příspěvek od Emilio » 27 led 2014 12:23

Napisu svoje zkusenosti, podobne tema jsem resil tady: ./nakupova-poradna/startup-set-pro-klavesaka-t20216.html

Je to zajimavy, ale vsichni mame podobnej problem. Mel jsem vybranej Krome, prisel jsem do obchodu a z toho plastu se mi udelalo blbe. Piano pekny, displej peknej, nevim jak se da pouzit nekde venku, klaviatura otresna, ostatni zvuky prumerny v te cenove kategorii...

Pak jsem prisel ke Kurzweilu a bylo to jasny. Mozna ma min zvuku, horsi specs na papire, ale zakladni pozadavky pro akusticke zvuky splnuje pro zacatek, VAST je dobrej synth a hlavne je to kus poradnyho instrumentu s kvalitni klaviaturou - mluvim o 88-klavesove verzi, ktera je kladivkova - mensi jsem ani nezkousel.

Takze ted mam super synth, super master keyboard, zvukovej modul se zakladni nabidkou a sekvencer - vse v jednom nastroji, kterej zapnu a hraju. Tohle vsechno dohromady pro me byla v dobe koupe vetsi priorita, nez mit kvalitnejsi zvuky a obetovat pro to neco jinyho.

Zaroven ale potvrzuju nazory ostatnich, ze je k tomu potreba neco dalsiho. Treba piana mi posledni dobou svym syntetickym zvukem zacali az vadit, ale to se asi v tyhle cene da predpokladat - vyjimkou je snad jen ten Krome. Naopak jsem ale nadsenej ze zvuku hammondu a fenderu - ostatni je rekl bych prumer.

Co se tyce rozsireni zvukovych moznosti, tak samozrejme muzu programovat ve VAST, ale na to ja moc nejsem, takze taky pokukuju po nejakym dalsim zvukovym modulu. Cim dal vic ale premejslim o SW - proste mit PC3LE8 jako hlavni keyboard, dobry zvuky tahat z toho a zbytek na co nema brat z kompu - nebo treba iPodu, to uz je principielne jedno.

Mit 30 litru, koupim NI Komplete ultimate a dal uz snad nic neresim, nebo mozna jeste potom upgrade na posledni Cubase...

Odpovědět