Roland Aplha Juno 2

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22186
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Tudy : To je vec vkusu .. Mne Alfa pride uplne rovnaky potrat ako Poly800 ..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Řekněme, že je to pod Tvou rozlišovací schopností :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22186
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Tudy :) to je mozne .. ked to porovnas trebars s Jupiterom , tak sa oba utapaju v sume :)

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Jasně, když jezdíš v Bavoráku, tak je pro Tebe Felicie stejná šunka jako Š120. Nicméně... ...a o tom to je :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: Juno 1 a 2

Příspěvek od Tudy »

dajdy píše:...MIDI je pomerne gramotni a zvlada i sysEx. Nelze editovat pres Sound Diver.
Editace ze SoundDiveru mi na AJ1 junguje v pohodě, ale nějak se mi nedaří stáhnout (a poslat) celou banku. Nemáte s tím někdo zkušenosti, prosím?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Link na super stránečky: http://www.alphadial.org/
Je tam ke stáhnutí i servisní manuál:)

A co tenhle krasavec?:
I like Roland S-10 sampler - it has 49 keys, too. So I dreamed of their integration as Alpha JUNO-10.
<img src="http://ezone.techno.cz/album_pic.php?pic_id=224">
S-10's sample output is routed into Alpha's analog filter. It's a nice hybrid synth, isn't it?
Naposledy upravil(a) Tudy dne 09 říj 2005 18:08, celkem upraveno 1 x.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu »

Alfa Juno 2 ma podle mne nekolik malo naprosto dokonalych zvuku ploch spolu s tlacitkem brilance je to velmi,ale velmi pusobive.Sam mam K2500 a juno 2 si jednou prave kvuli tem par zvukum koupim,protoze je proste nikde neumim sehnat ani napodobit a samplovat analogy neumim,takze pokud je chci a jako ze jo a ku.evsky moc,tak mi nic jineho nezbyva.Klaviaturu ma dle meho nazoru hodne prijemnou.Byly doby kdy bych rekl ze je velmi dobra,ale prave ze ji uz muzu srovnat s kurckem,tak jsem zdrzenlivejsi -))Nevim proc,ale mam pocit jako by na novejsich nastrojich byly ty klaviatury stale horsi.

Kedar
Příspěvky: 2
Registrován: 25 led 2005 13:17

Příspěvek od Kedar »

Tudy: Celou RAM z Juna1 pošleš ven tak, že stiskneš a držíš DATA TRANSFER, pak stiskneš a držíš WRITE a k tomu stiskneš DUMP. Příjem dat je DATA TRANSFER + WRITE + LOAD a Juno čeká na data. Když se to dělá bez toho WRITE, jak uvádí manuál, tak to komunikuje s potvrzováním a to asi SDiver neumí. Zkontroluj ještě MIDI CH=1 a MDI EXCL = ON. Jinak suhlas - Juno1 je lepší než Poly800.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Kedar: dík moc, takto to opravdu v manuálu nejni.

(Co se týče MIDI Ch a MIDI EXCL On, tak úplný bembelín nejsem :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Cyril
Příspěvky: 5766
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

nunu: co dela tlacitko brilance?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2385
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy »

Cyril: CUTOFF :)
Po stisku tlačítka brilance můžeš editačním kolečkem ovládat ořezávací frekvenci filtru. Vzhledem k velikosti kolečka a jeho malému vlivu na hodnotu to na nějaké rychlé blbnutí není, ale konkrétně u těch ploch (JunoStrings) působí právě malé změny velice příjemě...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu »

Kluci ,neda mi to.treba mi pomuzete...Potrebuju sampl ktery bude mit hodne podobny charakter tech juno strings,tusim ze to jsou presety 21 a 22...Potrebuju krasnou nacancanou a hutnou stringovou plochu,ale ne zive smycce,trocha chemie je zadouci.Nutne to potrebuju v patek hraju,proste dej se co dej neco musim splasit.Mohli by jste mi nekdo pomoct ???Je mi v podstate jedno v jakem formatu to bude,nacpu to do kurzveila,treba jeste navrstvim.At delam co delam,to co jsem spachal v kurckovi mne nejak neuspokojuje,proste to neni ono,chybi tomu zivot...

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO »

:)))))))))))))))))))))))))))))

cybersrot
Příspěvky: 5
Registrován: 28 úno 2009 14:25

Příspěvek od cybersrot »

Nedavno jsem koupil Alpha Juno 2 a zajimaji me 2 veci:

1) po zapnuti nastroj vydava slysitelny zvukobrum, ktery vychazi zhruba z mist kde je privedena sitova snura, takze tipuju trafo ? Da se to nejak promerit, pripadne to trafo nahradit pokud bude pricinou ? Na signalu do mixu nic slyset neni, takze jde spis o esteticky detail.
(jeste sem vecer hodim fotku toho napetoveho vstupu, vypada docela divoce ?!)

2) pravy vystupni kanal hraje v poradku jen kdyz je zasunut TRS do prvniho kliku (tzn, konektor neni zcela zastrcen ve zdirce), kdyz ho docvaknu tak jde z kanalu jen bordel/sum.
Tusi nekdo co s tim, nebo to je normalni ?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness »

cast toho bzuceni dela podsviceni displeje. Ja ho vyhodil, ale nic lepsiho se mi tam uz nepodarilo narvat.

Odpovědět