Roland FA-06 a FA-08

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 468
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od TAP »

jsem na rozpacích. nápad je to zajímavý, ale v nabídce českých eshopů nic aktuálně nevidím. je to vážně míněná rada?


hungry
Příspěvky: 1
Registrován: 19 kvě 2019 22:03

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od hungry »

Zdravim ,mal by som dotaz,Ak zmenim/upravim zvuk s pomocou otocnych potenciometrov SELECT Sound modify,napr. Cuttoff a Resonance, a dam ho ulozit, tak zvuk sa mi s tymito nastaveniami neulozi. Da sa to nejako? alebo sa daju zmeny robit len cez tone edit.
DAKUJEM MOC ZA RADU.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 468
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od TAP »

https://forums.rolandclan.com/viewtopic ... 55&t=52853

prej musíš uložit studioset aby si to zapamatovalo nastavení knoflíků. Odpoledne vyzkouším.

Udoharys
Příspěvky: 1
Registrován: 07 úno 2018 18:52

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Udoharys »

Hojte, sháním na 06-tku nějaký obal. Nemužu nic kloudného najít. V čem převážíte na koncerty?

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 468
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od TAP »

DOTAZ. Zvuky na AXIAL jsou často ve formátu *.SMP Nevíte jak je přehrát v počítači?
Zkusil jsem všechny mně známé SW, které by to mohly umět a nic. Google také mlčí.

Vla-sta
Příspěvky: 494
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Vla-sta »

Awave studio píše toto:

Smp R Samplevision file. auto
SMP R Ad Lib Gold sample. auto
SMP R+W Avalon sample. auto wave

https://www.fmjsoft.com/awavestudio.html#formats

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 468
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od TAP »

Tak taky ne. Ale děkuju za nápad. Tento SW jsem neznal.
Otázky na fórech jsou taky neoslyšené. Nechápu proč. Mně by to pomohlo. Nebaví mě furt nosit "STROJ" ze zkušebny domů a zpět...

BTW: Kdyby to umělo after touch a mělo trochu lepší klávesnici, tak je to pro mě nástroj snů. I tak jsem dost spokojený :-)

Vla-sta
Příspěvky: 494
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Vla-sta »

Takhle, měl jsem Fantoma Xa, tak vím co řešíš. Podívej se po Fantomovi G a budeš spokojený, pokud by to bylo honě peněz klidně i Fantom X

https://hudba.bazos.cz/inzerat/11274781 ... tom-g6.php

Petr PAN
Příspěvky: 27
Registrován: 07 dub 2007 10:30

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Petr PAN »

Ahoj páni a dámy. Prosím neměl byste někdo český nebo slovenský referenční manuál (nejlépe v PDF) na FA-06 ? Stránka roland nejede. Byl bych moc vděčný za odkaz nebo zaslání na petr.blail@seznam.cz.
Cubase 7, Roland Fantom XR, Roland RS-70, Yamaha MO6, Alesis DM10, Edirol FA-101, Rode NT1A

Vla-sta
Příspěvky: 494
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Vla-sta »

Zkus poprosit nějakého kolegu ze Slovenska, tam se dali stáhnout od slovenského zastoupení. Nyní nás to přesměrovává nevím proč na evropský server a nelze se tam připojit. Asi změnili schema zastoupení

kamishe
Příspěvky: 3
Registrován: 11 led 2013 19:18

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od kamishe »

Ahojte,
řešil tady už někdo transpozici piána a následné uložení s tímto nastavením, aniž bych musel pokaždé ručně přeladit? Docela problém a je to první nástroj který znám, na kterém se rozlišuje, co po půltonech ladit a uložit půjde nebo ne. Např. u synth zvuků nabídka vyjede automaticky. U piána v tone edit je pouze nabídka po oktávách... Díky za jakýkoliv tip a návod, jak na to. Můžete i na mail kamishe@seznam.cz.

Moc dík...

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 353
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od ZFarkas »

Kdo chce jen hrát, mít stejně kvalitní zvuk v kapele jako kytarista s boutique nástrojem a lampáčem a vůbec nic ohledně zvuku neřešit, doporučuji z workstationů Roland pouze XP-30 ;-)
Zkoušel jsem k tomu průběžně Juno (G i D), Jupiter 50, Fantom Xa, Fantom G!!!, FA, JD-X, celou Boutique serii a uz si ani nepamatuju všechny další modely a výsledek byl, že v obou případech - studio i stage live jsem musel všechno ostatní zase prodat, protože moje zvuky na XP-30 nepřekonalo nic z těch novějších ani v jedné kategorii zvuků. A nešlo o subjektivní pocit, stejný názor měli všichni muzikanti i zvukaři, co mohli slyšet přímou zvukovou konfrontaci...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3508
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od MDudas »

Ale jo. Takze odpoved na otazku "ako pretransponovat piano o niekolko poltonov" je - predaj masinu a kup si stary, ojazdeny XP30... Vyborna rada.

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 353
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od ZFarkas »

Ano, tak jsem to myslel... Doteď si pamatuju jak jsem před pár lety jedno léto strávil marnou snahou naprogramovat si na FA06 zvuky co by zněly stejně dokonale jako ty co mám v XP30, zejména když velká část multisamplů v obou nástrojích měla alespoň stejný názvy. Skončilo to tím, že jsem FA chtěl rozmlátit o popelnici po pár odehraných kšeftech na oba nástroje nad sebou... Ehm až mě opustila frustrace ze zbytečně ztracených desítek hodin, tak jsem FA raději prodal...

to Kamishe: a zabiješ 2 muchy 1 ranou - 1. transpozice presetu je na XP30 otázkou vteřin, uložení pod user patch rovněž a 2. namísto digitálně tenké imitace piana v FA budeš mít nádherný a hlavně ve všech oktávách použitelný a přirozeně znějící klavír a bude ti "hrát" nejen ve sluchátkách a stereo monitorech, ale i mono na stage live. Na XP30 jsou klavíry zvukově defacto stejné jako v stagepianech RDxxxx, plus v XP30 si můžeš editovat každý parametr zvuku do hloubky, i každý sampl zvlášť, tak lze udělat i výrazně lepší vlastní zvuky než v RD :-)

Odpovědět