Roland FA-06 a FA-08

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 477
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od TAP »

Je třeba transponovat a pak uložit studio set. pak to bude i po restartu v daném studiosetu transponované.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3814
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od MDudas »

ZFarkas píše:
03 črc 2020 09:05
Na XP30 jsou klavíry zvukově defacto stejné jako v stagepianech RDxxxx, ...
Ako by som to... tak nejako slusne... Toto predsa nemozes myslet vazne !? :shock:
ZFarkas píše:
03 črc 2020 09:05
plus v XP30 si můžeš editovat každý parametr zvuku do hloubky, i každý sampl zvlášť, tak lze udělat i výrazně lepší vlastní zvuky než v RD :-)
A toto !? :shock: Clovece CMM, ked mas pocit, ze si lepsi ako vyvojari v Roland... bud sa tam okamzite zamestnaj ... alebo by si mal obmedzit chlastanie. :roll:

kamishe
Příspěvky: 3
Registrován: 11 led 2013 19:18

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od kamishe »

No jistě máte pravdu a musím uznat, že po shlédnutí testů XP30 jsou zvuky daleko konkrétnější a jistě vylezou i přes kapelu ven... Problém je v tom, že jsem zvyklý na hammer mechaniku, což sice FA má velké mezery, ale trochu je to příjemnější než mrtvá klávesnice 76... Takže ted bude následovat rada, kup si FANTOM za 100.000,- Děkuji... Rád bych... :) :) :) :D :D :D

Vla-sta
Příspěvky: 925
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Vla-sta »

No nevím, jestli FA serie pojetí hammer mechanika má něco společného s klavírem, nic horšího jsem nikdy neviděl ..... zlatá Fatar synth mechanika než toto . Navíc nemůžeš porovnávat XP30 mechaniku s řadou FA. Řada FA vznikla tak, že Roland tak douho šetřil a snažil se vyrobit co nejlevněji nástroj, až z toho zbylo něco, co se už nedá používat. XP-30 má mechaniku profesionální klávesnici se závažíčkama

Na druhou stranu ale toto, z nové řady dělá velmi zajímavou věc, jen člověk musí překousnout tu mechaniku. Pochybuji že někdo bude připlácet na Fantoma
http://axial.roland.com/tag/Brass

hungry
Příspěvky: 2
Registrován: 19 kvě 2019 22:03

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od hungry »

Re: pre Petr PAN ,ak este zhanas manual ,mam ho v SK jazyku. Napis mi a poslem ti ho.

Re: pre ZFarkas , Co sa XP30 tyka,musim len suhlasit. Taktiez vlastnim xp30 uz cca 20rokov kedy som ho kupil v nemecku v hudobninach ako predvadzaci kus ked este nebol tento klaves bezne v predajniach. :-) Za tych par rokov som k nemu vystriedal takiez niekolko klavesov rady Juno D aj G,nejake Yamahy aj Korgy,a dokonca aj XP10,XP50.... A uz cca 1,5 roka pouzivam k XP30 ako druhy klaves F06 a musim len bohuzial potvrdit ,ze zvuky napr. z rovnakymi nazvami na oboch klavesoch su dost odlisne a XPtricine nesiahaju ani po paty. Niesom zieden zvukovy guru ale hlavne ,,hustotou a sirkou,, su tie zvuky o mnoho lepsie. A jasne ,samozrejme ze FA06 je na tom daleko daleko lepsie vybavena ako XP30,i ked doteraz som vobec nevyuzil sampler alebo sequencer :-) Kazdopadne som po stiahnuti zvukov z Axial-u z FA06 nad mieru spokojny a k XP30-ne mi ako second klaves uplne vystacuje.

Vla-sta
Příspěvky: 925
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Vla-sta »

:mrgreen: :mrgreen: Ale já tady taky furt tvrdím, že XP-30 byla moc dobrý nástroj. Problém série FA (vyjma verze 8 ) je rychlostně citlivá klávesnice, shodná s tou která byla na XP-10 a Fantomu Xa a myslím ještě JP-8000. Kdo na to někdy hrával, ví o čem píši. Bez externí kvalitní klávesnice to je nepoužitelný nástroj.... jediná použitelná je ta 8, ale kladívka to nejsou :mrgreen: :mrgreen:

fb_kaly
Příspěvky: 3
Registrován: 10 kvě 2022 19:08

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od fb_kaly »

Prosím vás, otázka. Ako sa vypína dynamika klávesu na Roland fa 06?

fb_kaly
Příspěvky: 3
Registrován: 10 kvě 2022 19:08

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od fb_kaly »

hubert píše:
11 srp 2014 21:56
Klaviatura 06 je plastova, ale lepsia nez na Juno serii. Sample idu pouzit len na pady, nie ako zdroj pre syntezu. Zaroven sa da sampler pouzit ako synchronizovany audio recorder so sequencerom. Celkovo je nastroj velmi lahko a prehladne ovladatelny. Zvukovo je to kompatibilne s Integrou okrem ARX boardov. Pricom ale synteza z ARX 01 a 02 cize Supernatural technologia pre Piana a bicie je priamo v nastroji. Zastupena nie je len v pripade brassov...teda akustickej dychovej sekcie z ARX03.

fb_kaly
Příspěvky: 3
Registrován: 10 kvě 2022 19:08

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od fb_kaly »

Prosím vás, ako sa vypína dynamika klávesov?

Vla-sta
Příspěvky: 925
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Vla-sta »

A další ctitel rychlostně citlivé klávesnice..,,,,
Určitě lze si pořídit masterkeybord a ignorovat klavesnici na nástroji. Potom si můžeš nastavit v performaci, level nastavis na 127 a mas vypnutou dynamiku, nebo jsem si preprogramovaval nastavení zvuku. Je to ale hodně dlouho co jsem prodal svoje Xa, ale studiem manuálu jsem se přesvědčil ze to dělají stále stejne .

Anglicky reference manuál str.97 tam mas komplexni nastavení keybordu. Nastav to na 127

fakir
Příspěvky: 2
Registrován: 06 pro 2022 14:43
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od fakir »

Zdravím vespolek. Udělal jsem si nedávno radost a koupil jeden z posledních FA-06. Dnes už moc nejsou skladem a i ta cena se nějak pohla (výrazně a nahoru).
Jsem víceméně amatér a samohrajkový odkojenec. FA mne hodně zaujal, chtěl jsem se i “posunout” a díky tomuto fóru jsem si nástroj vybral a “vybavil” dvěma expanzemi a z axialu jsem si stáhl a natáhl do nástroje zajímavé zvuky. (Líbily se mi zvuky D50, 106, JP8), EN manuál louskám pomalu, jazykově nejsem extra zdatný. Chtěl bych se zeptat zkušených….
Když jsem si vytvořil studioset a do nej vypravil zvuky z virtuální expanze a z axialu společně s oblíbenými zvuky PRESETů, Zůstanou mi všechny ve studiosetu i když do virtuální expanze natáhňu jiné zvuky (jiné EX sady) a v USER bankách vyměním zvuky za jiné (stažené), nebo se mi to zhroutí a zvuky mi ze studiosetu zmizí? Omlouvám se, jestli se vyjadřuju neobratňě.
Ještě se se strukturou ovládání potýkám a pokroky nedělám tak výrazné.

Vla-sta
Příspěvky: 925
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Vla-sta »

Podle mě, karta kterou nahraješ do nástroje obsahuje samply ve vysokém rozlišení. Vím že Roland uváděl i 122 až 196kHz při 16 bitové technologii. Pokud zvuk ulozíš jako user nepředěláš samply, ulozíš jen programovou část. Takže pokud přehraješ kartu o zvuk prijdeš. Jedině by sis ho musel nasamplovat, tím ale přijdeš o jádro kvality. Musel bys těch nástrojů mít prostě víc, nebo pořiď zvukový modul ještě

fakir
Příspěvky: 2
Registrován: 06 pro 2022 14:43
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od fakir »

Vla-sta: Díky za info. Možná bych to mohl experimentálně zkusit, ale přiznám se, že se mi zatím nechce - v tom nástroji je tolik zajímavých zvuků, že když se vrhnu na úpravy, tak mám na x let o zábavu postaráno. Vybral jsem si EXP 11 a EXP 2 a ktomu něco z integry . Ještě to tak umět použít :-)
Určitě si z modulů nechám korga triton rack. Ty ostatní (u110 a JV 1080) asi pozbývají smysl...

Vla-sta
Příspěvky: 925
Registrován: 11 led 2011 07:06
Vybavení

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Vla-sta »

Roland v těch deskách udělal super zvuky, Škoda že je to omezeno jen tou kapacitou. Mám pocit že velkej Fantom má těch možností víc a ještě lepší samply. Aspoň co jsem poslouchal na Roland cloud tak bylo zajímavé.

Odpovědět