Roland FA-06 a FA-08

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Peetronius

Re: Roland FA-06 a FA-08

Příspěvek od Peetronius »

Audiozone neslouží k pobavení se nad stupiditou některých uživatelů, ale o seriózní portál pro audiofily. Pár takových userů jako CMM a informační hodnota fóra se devalvuje a nikdo to nebude brát vážně. Začátečník, který bude chtít pár rad, se ztratí v nulové informační hodnotě (spíše dezinformační) a výsledkem bude chaos. Jsem vážně pro smazání příspěvků od CMM, prosím vás NEREAGUJTE UŽ NA JEHO STÁLE SE OPAKUJÍCÍ BÁSNIČKY.

Zde argumenty ani rozum nestačí.

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

Dobrý den či večer přátelé. Musím se zastat CMM v jednom: hraji také živě a souhlasím v tom, že většina zvukařů prostě NEUMÍ ozvučit klávesy. V tom má CMM pravdu. Jediné klávesy, které se prosadí mezi kytarami jsou KORG. Mám KORG M50 do té doby jsem měl Yamahu Tyros a nešlo ven NIC. Od doby co mám KORGA není problém. S Rolandem nemám zkušenost, ale viděl jsem na ně hrát v bigbítu a šlo to ven jak po másle. V tom případě bude asi chyba ve zvukaři co zvučí CMM takže doporučuji řešit zvukaře. Dokonce i na koncertu Roberta Planta 2014 je klávesák, hraje na NORDA, MOOGA a je slyšet pouze jen na nejexponovanějších místech kde prostě musí být slyšet.Nedavno jsem se o tom bavil s Leškem Semelkou o době Efektů a Světu hledačů a obdivoval jsem jak měli nazvučené klávesy. Řekl mi pouze jedno: je to celé o zvukařích a my dobrého měly. Takže podobně akademické debaty jsou zcela zbytečné.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

presne tak .. zvukar je ten clovek , co musi povedat klavesistovi , ze ma zvuky uplne zle nastavene a ze si ich ma upravit ..

countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

OK, zanechávám tedy rozboru zvukových kvalit na základě poslechových testů, a doporučuji tak, jak tady od některých už taky zaznělo, kupte si nějaký entrylevel, to je jedno, co se komu líbí nejvíc, MOXF, Krome, FA06, nebo podobné starší jako M50, MOX, MO, Juno, TR atd, důkladně se s nima seznamte, naprogramujte si vlastní zvuky, vemte do kapely na placenou produkci, na zkoušku, nahrejte na to ve studiu něco. Pak to prodejte nebo nechte, ale přikupte si při první příležitosti za stejnou nebo dokonce menší cenu než co jste vyhodili za ten čínský entrylevel krám, nějaký top model od téže firmy, tj kdo měl M50 nebo Krome, kupte M3, kdo měl FA nebo Juno tak si kupte plný Fantom, kdo měl MO-X-F tak si sežeňte starší plný Motif. Chvíli si na tom pohrajete s výrobou speciálních zvuků co použvíváte, pak si to vezmete do kapely, do studia a pak tady prosím napište, jak se to jevilo vám a spoluhráčům. Jinak o zvukaři to být nesmí, solidní nástroj včetně kláves by měl znít přijatelně přes cokoliv, od komba přes monitory a aktivní boxy po array festivalové megasestavy, resp. mně se takhle slušné nástroje chovají zvukově, šmejdy nehrajou dobře přes nic :lol:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Neni nad prakticku radu....

ssbelsky

Příspěvek od ssbelsky »

ahoj,chci se zeptat,chtěl bych si koupit Workstation se zaměřením na elektronickou hudbu typu depeche mode.Jenom na doma pro moji zábavu,chvíly jsem si hrál na počítači na reasonu,ale klávesy jsou klávesy.něco do 30 000 kč,co jsem koukal na netu tak asi Yamaha mox6,nebo roland fa 06,nebo krom,pc3 le 6,zkuste poradit

petermikuláš
Vybavení

Příspěvek od petermikuláš »

Nechcem Ťa sklamať, ale hudba Depeche Mode to boli v prvom rade E-mu Emulator I, II a potom aj Emulator III a neskoršie Emax II. Tieto mašiny robili ten charakteristický DM sound, ostatné nástroje, ktoré používali boli viac menej len doplnkové k tomuto základnému soundu. A E-mu mali podľa mňa taký charakteristický sound trochu iný ako mašiny iných značiek /Yamaha, Roland, Korg/.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

80s synthpop se porad vyviji a rozhodne neni podminka pouzivat sampler emulator.
To je stejne jak tvrdit, ze 90-tkovou elektroniku neudelas bez akai S

Samozrejme pokud chces delat vernou kopii, tak original nastroje jsou lepsi, na druhou stranu chapu ze ti jde spis o zanr. Tam je to spis o postupech. Pokud ma workstation sampler, das si tam "autenticky" zvuky jaky chces
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ono ide aj o to , ktore obdobie DM .. prve albumy su z doby , ked este emulatory neboli .. atd atd ..

petermikuláš
Vybavení

dobre, dobre chlapci.....ja som mal na mysli verné kopie DM, preto som napísal to čo som napísal
avšak domnievam sa, že dotazateľom práve spomínané MOXF, Krome, FA06 /neviem, ešte sa len chystám hubertovi/, nesplní asi jeho predstavu o hraní skladieb od DM.
Ale ok, beriem, možno mu nejde o nejaké aspoň podobné znenie skladieb, asi som napísal podľa seba, lebo ja som na zvuk dosť náročný, nehovoriac o prípadoch revival hrania.

Inak pre detailistov /ako som ja/, tak na ebay je Emax fungli nový za nejakých 1300 e, 27 rokov bol v krabici na sklade a teraz ho našli a otvorili, a to len toď za hranicou v Maďarsku
- no nekúp to - myslím, že všetci starí depešáci slintajú , tu je link: http://www.ebay.com/itm/E-MU-EMAX-I-HD- ... 33931f62ff

Re: Pytkin: ok, okrem prvých dvoch albumov Speak and Spell a A Broken Frame, ale od Construction Time Again už mali Emulator, Emulator I je od 1981, a II je od 1984. Emax Ok, ten je od 1987 /ale to už mali toľko prachov, že si kúpili čo chceli/.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

pro laika je to dost zavadejici informace, protoze nebudes nikdy vedet, cim Wilder a spol Emulator naladovali. Jasne filtr i prevodnik ma nejaky charekter, ale neni to jako kdyz si koupis na early 90s korg M1. Ten ty zvuky proste v sobe ma...
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

m4x

Příspěvek od m4x »

Emulator II nebo Korg DSS-1 s analogovým filtrem je klasika, kterou nic nezkazíš. Ale snazší je pořídit Vsti sampler. Stejně nakonec budeš řešit, jak to slušně zaznamenat na HDD.

UVI Emulation One, emulaci Emu Emulator, pořídíš i s "dobovými" knihovnami http://www.uvi.net/en/vintage-corner/emulation-one.html
Naposledy upravil(a) m4x dne 18 říj 2014 05:36, celkem upraveno 1 x.

petermikuláš
Vybavení

ej, chlapi vďaka, zaspomínal som si

petermikuláš
Vybavení

pridám aj ja jedno video DM -Fly on the Windscreen

v hlavnej úlohe Emax I, Emax II a Kurzweil

petermikuláš
Vybavení

ešte mi nedalo nadať sem toto video, kde Alan Wilder ukazuje ako využíval práve Emax II k svojmu komponovaniu

júúúúúúúj, ale aká nostalgia ma chytila

Odpovědět