ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Stanislav
Příspěvky: 3
Registrován: 24 čer 2009 21:13

ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Stanislav » 08 čer 2010 15:01

Zháňam tvrdý kufor na G6. vie mi niekto poradiť kde sa dá za normálne peniaze kúpiť? Ďakujem

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 17 srp 2010 23:23

moc prijemna podivana

[flash=640,385]http://www.youtube.com/v/nS5Ggp_weNY[/flash]

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Chuck Kronos Norris

Příspěvek od EXCOM » 16 led 2011 11:43

chuck_kronos_norris.jpg
chuck_kronos_norris.jpg (63.5 KiB) Zobrazeno 964 x

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 02 úno 2011 23:13

nova soundbanka pre Fantom-G
http://www.wix.com/rolanditalia/fantomg

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od SoundsFine » 30 bře 2011 19:12

:lol:
Uvidíme po 7.dubnu zda Chuck nehodí do koše na odpad i Kronos :!:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 04 dub 2011 14:11

ze by sme sa konecne dockali toho OS 2.0? :D

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od SoundsFine » 07 dub 2011 01:08

čekal jsem nový workstation nebo alespoň vylepšení fantoma G (OS2 nebo nové karty)

velké zklamání :roll:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 28 dub 2011 11:35

toto je v celku zaujimave, sice to ma spolocne len ARX s FG ale tiez by sa to pre FG zislo...

Marthy80
Příspěvky: 5
Registrován: 18 kvě 2011 10:25

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Marthy80 » 18 kvě 2011 10:36

Pár dní som majiteľom FG7, predtým som používal starší workstation od Rolandu, na niektoré veci nieje jednoduché prísť. Ak má niekto záujem si povymieňať skúsenosti a tipy (nakoľko návod je pomerne stručne a nie veľmi popisne písaný) - budem len rád. Vopred ďakujem.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 18 kvě 2011 18:02

Marthy80 : sprav si kavicku a prejdi si cely tento thread :) mozno tu najdes odpovede

Marthy80
Příspěvky: 5
Registrován: 18 kvě 2011 10:25

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Marthy80 » 18 kvě 2011 19:28

EXCOM dík, celé som to prešiel pre kúpou klávesov, následne opäť pri skúšaní prvých vecí a teraz tretí krát, keď sa začínam do toho dostávať. Opýtam sa niekoľko vecí, ak bude niekto vedieť poradiť, veľmi mi tým pomôže (OS mám 1.5):
1. Ako zmením nastavenie Beat Track (Beat Change) pred nahrávaním songu (podľa návodu to nejde, stále sú dané 4/4 takty).
2. Ako importujem MIDi súbor (song) do FG, aby mi rozdelilo jednotlivé tracky (zleje mi ich do jedného) + krátky návod/tip na import MIDi súboru (video Dana Krishnera som pozeral, nefunguje to tak).
3. Keď formátujete USB, tiež Vám vytvorí iba jeden adresár IMPORT? (podľa návodu ich má rozdeliť a hlavne pridať FantomG.Prj ... atď.
4. Dokážem priamo z USB prehrávať súbory? (mp3, mid atď)
5. Dokážem z internej pamäte prehrávať songy bez toho aby sa načítali LOAD? Príp. pri prehrávaní jedného si chystať druhý a ten rýchlo spustiť?
6. Viete ako si čo najefektívnejšie naprogramujem "samohrajkový modul"? Tz. pustím biciu slučku, ľavá ruka basa, pravá ruka klavír, do toho prechody bicích.
7. Kedy využijem rozšírenie pamäte na 512MB/1GB? Pamäť funguje potom ako "RAM" alebo ako flash? O to viac songov si môžem do klávesov uložiť?
8. Ako exportujem nahraný song do PC bez kábla? Tá sa exportovať na USB? Alebo sa musí uložiť celý projekt?

Thanx za akékoľvek odpovede.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 01 čer 2011 17:27

Marthy80: vitej v klubu zoufalcu 8)
ja osobne fantoma pouzivam jako sampler, takze neco mozna umim odpovedet a neco ne, zkusim:
add 1 - neumim, nepotrebuju
add 2 - jednou jsem to zkousel a uz si to nepamatuju a ani u toho nesedim abych to zkusil, ale mam pocit ze zalezi na tom jestli je MIDI (SMF) ulozeno jako 1 (stopy po jedne) nebo 0 (stopy pohromade)
add 3 - tohle vubec neresim, vrazim flashku do fantoma a v menu dam ulozit projekt na flashku a tu pak necham pri dalsim startu v nastroji = nacte se automaticky posledni projekt z flashky. myslim ze ani neni nutny formatovat flashku ve fantomovi, staci ji naformatovat v PC a pojemnovat "FANTOM" (myslim ze se to takhle jmenuje)
add 4 - mam pocit ze ani v poslednim OS jeste neni prehravani (cehokoliv) primo z flashky, oproti konkurenci je to velkej hendykep a osobne me to dost mrzi... aspon ze dodelali file manager, coz hodnotim kladne, mnohem rychlejc se uklizi bordel v samplech atd :) coz je u sampleru zasadni vec, mit v tom poradek
add 5 - pokud mas neco uz nahranyho v pameti (naloudovalo se to napriklad v ramci projektu, napriklad SMF) tak to prehrat jde, pokud mas nahrany i vsechny prislusny samply a instrumenty atd. ja pro priklad pracuju tak, ze v ramci jednoho projektu mam celou produkci se vsim vsudy, tj. songy, samply, fraze, instrumenty atd atd atd. figl je dokonce v tom, ze si muzes namapovat spousteni songu na 16 sviticich padů (ktery maj mimochodem spoustu uzitecnejsiho vyuziti nez jen spousteni bicich loopu :) a to je pak teprve zabava, proste na akci mas hned k dispozici 16 skladeb ktery spoustis jednim tuknutim do prislusnyho padu a sestav po 16ti mas taky nekolik ve kterych jde listovat, no je to dobry si tohle naucit, ty pady jsou fakt dobry, treba i na listovani v menu, nastavis si na pady nejpouzivanejsi stranky a nemusis se k tomu proklikavat, je to bomba! zmenilo to moji praci o hodne k lepsimu (myslim rychlost prace, ne vysledky :mrgreen: )
add 6 - na to je tam genialni live mod, muzes si nastavit tusim az 8 nastroju ruzne nasplitovanych + loopy + bici sadu a vsechno mas hezky v ramci jednoho presetu v live modu, mimochodem live mod a jeho vrstveni a splitovani atd jde vyuzit i pro nahravani songu do sekvenceru, cimz me fantom velmi ale fakt velmi mile prekvapil, nejsem tim tedy omezen na 16 single nastroju, ale muzu nahrat song z libovolne kombinace a kreativita nema hranice
add 7 - bohuzel jako RAM, tj. pokud zapnes fantoma, mas RAM prazdnou a nastroj si pamatuje pouze 50 mega ktery ma interne zalohovany. jakmile ale nechas ve slotu flashku s projektem a zapnes fantoma, nacte si automaticky posledni projekt. toto je ale dvojsecne, kdyz chces rychle zapnout nastroj a jen tak si brnkat, tak flashku vyndej pred startem, jinak budes cekat treba i nekolik minut nez se ti nahodi celej projekt :)
add 8 - nejlepsi je asi export projektu na flashku a tu pak prenyst do PC, jde to i po jednom (treba samply, songy, fraze atd) pomoci file manageru kterej je doplnenej v poslednim OS

pokud se v necem pletu, tak me prosim nekdo opravte, nesedim u toho a nektery veci jsem treba pouzil pred rokem naposled, diky

edit: jeste poznamka na konec, kdyz pracujes s projektem v interni pameti fantoma (zalohovane), muzes vyuzit jen 50 mega (necelych, protoze kus zabere OS), takze cela RAM je ti uplne k nicemu, je potreba mit projekt na flashce, jinak ti pri pokusu o ukladani hlasi ze je plna pamet, tak bacha na to, kdysi sem takhle trapne prisel o kus prace :) ted teda nevim jestli se da kombinovat vnitrni pamet s RAMkou, ze treba nejpouzivanejsi veci budes mit v interni pameti a na flashce treba jenom samply, to by asi melo jit, ale ted takhle z hlavy fakt nevim, nevyuzivam na fantomovi zdaleka vsechno, ale muzu rict, ze kdykoliv jsem premyslel o nejakym slozitejsim propojeni a routingu, tak jsem temer vzdycky prisel na to jak to udelat, treba jak pouzivat efektovani v realnym case hardwerovym efektakem, nebo uplne stejnym zpusobem nahravat finalni mixdaun prohnanej treba pred HW finalizer, pripadne jak poustet zvuk do beden a zaroven do compu kde mi jede frekvencni analiza v realnym case na cely obrazovce apod 8)

Marthy80
Příspěvky: 5
Registrován: 18 kvě 2011 10:25

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Marthy80 » 02 čer 2011 10:06

Neural_I: Vďaka za vyčerpávajúcu odpoveď.
Za ten čas, čo kláves užívam som samozrejme poskočil o niekoľko levelov, no človek nemá čas byť pri ňom denne x hodín, preto je každá rada dobrá na ušetrenie času.
1. Na Beat change som už prišiel, síce nie podľa návodu, lebo ten je fakt v mnohom o ničom - ale ako skoro na všetko, POKUS-OMYL :) (+ skúsenosti z predchádzajúcim Rolandom)
2. Midi som skúšal aj ako SMF0 aj 1, stále to zlieva do jedného tracku, no na rolandclan som našiel info, že je potrebné ich najskôr softom rozdeliť a potom importovať do FG. (btw. tu napríklad neviem, či to ide vôbec opačne, tz. nahrám si na prvý track jednu frázu, ktorá bude obsahovať viac nástrojov a celú si ju môžem potom hodiť na pad v rámci RPS - riešim to tak, že na starom klávese si to nahrám, dám do midi, stihnem do FG a je to. Komplikované, ale ide)
3. Tiež mi v tomto poradil kamarát a takto to už funguje ok.
4. Tu asi všetci čakáme na nový OS, toto ma fakt štve, že to nejde. Na live produkcii by to bolo super.
5. Dík za radu, tu to tiež riešim tak, že song si zadám v ramci favorite do banky a za pár sekúnd hrá. Tu by mne osobne pomohlo, keby jeden projekt nebol obmedzený na 2000 phrase a 50 songov. Čakať na zmenu projektu je dosť dlho počas live hrania.
6. Live mod je super. Toto sa proste podarilo. Tuto mi prosím povedz bližie o nahrávaní priamo do songu - na to som neprišiel.
Tie pady, fúha, tak to mi plz popíš bližie ako si nastavím tie songy na pad a viem listovať.... príp. viem si napr. stlačením Padu alebo inou priradenou funkčnou klávesou vypnúť SOUND na FG? aby som nemusel chodiť cez menu?
7. Čo sa týka RAM. Funguje to tak, že je jedno či riešiš cez interný projekt alebo z USB. Stále si obmedzený veľkosťou RAM. Napr. natiahnem si WAV ako sampel, hodím do songu. Ok. Prehrá. No vieš to využiť iba na pár samplov, nakoľko cca 50 MB v jednej sample fráze x pár songov a sme skončili. Fakt by bodlo do prehrávanie alebo ukladanie na iný, menší formát.
8. Dík. Toto už mi je tiež jasné.

Ešte k RPS. Ako využívate túto funkciu? Keď si zadám vlastnú RPS sadu a pridelím slučky (phrase) príslušným Padom alebo key klávesám, musím hrať v Studio mode? Môžem prejsť na live a tam napr. pravou rukou hrať live spojené nástroje? Mne to rozhodí zvuky nastavených padov a tiež tempo.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Neural_I » 10 čer 2011 22:04

Marty80: ty mas zakladni RAMku bez rozsireni? pak chapu ze samply moc nevyuzijes, protoze 50 mega je fakt malo. ja nejdriv koupil 512mega a jak prisel abgrejd OS a slo pouzit giga tak jsem sel hned do toho, vyuzivam fantoma jako sampler, takze jsem na velikosti RAM zavislej celkem zasadne, pak neni problem mit gigovej projekt narvaej samplama a vyuzit fantoma castecne i jako HDR. Ale jak tak pises ze ti 50 songu nestaci, chapu to tak ze mas fantoma na barovy hrani a na celovecerni akce a jedes evrgríny X hodin v kuse? nepletu se? pak mi ale stejne prijde ze po padesati skladbach uz si prece kapela musi dat nejakou pauzu nebo ste tak neznicitelni? :mrgreen: 50 skladeb je pri prumerny dylce fláku nejakych triapul hodiny? to fakt hrajete tak dlouho bez pauzy? uf 8)

Marthy80
Příspěvky: 5
Registrován: 18 kvě 2011 10:25

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Marthy80 » 11 čer 2011 12:25

Neural_I: do samplovania, resp. audio stôp sa ešte len chystám, keď budeme nahrávať final skladby na CD napr. Tak, tak, mám to na akcie, svadby, zábavy atď. 3,5hod je fakt dosť :))) to nie... :o))) keď máš napr. jeden typ repertoáru na jednom projekte a druhý na druhom a počas kola musíš meniť, tak to nieje to pravé orechové čakať, kým sa načíta nový projekt.... preto som to písal :)... nejako to musím vymyslieť.... RPS som už medzičasom rozbehal tak, že som nad mieru spokojný... PS: nemáte niekto info o OS 2.0?

Odpovědět