ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od SoundsFine » 11 črc 2011 02:14

Cca po roce jsem si s FantomG pohrál a musím lehce přehodnotit své poslední výroky vůči FG.
Zkoušel jsem verzi 1.5.
Na FG mi asi nejvíce chybí absence SRX karet, protože některé zvuky z SRX 7,8,9 mně prostě schází a právě proto, jsem se vrátil k jednoduchému Fantomu XR. Ale přesto musím konstatovat, že paleta zvuků FG je obrovská. Přes kvalitní akustické zvuky, super efekty, výborné kombinace a pady... prostě to nejlepší z SRX boardů.
Kvalitní displej usnadňuje orientaci a rychlost ovládání v nástroji, při srovnání s M3 nebo XF jen kroutím hlavou, proč ho nemají i tyto (novější) nástroje?
Konečně by mohli udělat nějakou zajímavější ARX kartu!
Kvalitní El.piána a Brassy na FG už v základu rozhodně nechybí.
Ale takový vokodér, nebo virtual-analog, 303, 808 s krokovým sekvencerem ... to by určitě bylo zajímavé :-)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 21 srp 2011 12:19


Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 16 zář 2011 17:27

Obrázek

Ross
Příspěvky: 3
Registrován: 18 lis 2011 11:08

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Ross » 18 lis 2011 11:43

Zdravím. Poprosím o radu - s G7 pracujem asi pol roka a už som pomaly zúfalý z jedného problému - z pravidelnej straty songov z projektu... Používam G7 na živé hranie na akciách a na USB mám uložených napr. 5 projektov. Otvorím Projekt 1 - urobím 4 songy, všetky nastavenia, frázy, songy poukladám a uložím aj celý projekt SAVE PROJEKT. Potom na akcii otvorím napr. Projekt 2 a neskôr zase Projekt 1, ale zistím, že z tých 4 nových songov, ktoré som predtým urobil, chýbajú napr. 2 songy, alebo nejaké frázy... Znova ich pracne urobím, po čase projekt zase otvorím a zistím, že tie 2 nové songy tam síce sú, ale teraz tam zase pre zmenu zmizol ďalší úplne iný song, ktorý tam dovtedy bol... Na akcii mi to spôsobuje doslova traumu, lebo pri naťahovaní projektu vždy tŕpnem čo tam zase bude chýbať... Som z tejto situácie už naozaj zúfalý, lebo neviem kde je chyba a či tú chybu robím ja, alebo je niekde úplne inde, napr. v nástroji, alebo v USB... Ak mi vie niekto poradiť kde by mohla byť chyba, alebo čo robím zle, tak vám budem veľmi vďačný...

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od W.Cable » 18 lis 2011 12:26

Ahoj, Rolandy sice neznam, jsem spis Korgovej, ale nevyresil by to treba novy OS, pokud ho tam uz teda nemas instalovany?
Jeste mne napada, ze by to mohl byt nejaky vadny USB disk, a nebo nejaka nezadouci "vlastnost" G7.

Ross
Příspěvky: 3
Registrován: 18 lis 2011 11:08

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Ross » 18 lis 2011 13:02

Priznám sa, že neviem aký OS tam momentálne je, pozriem sa na to doma. A čo sa týka USB, tak aj mňa napadla táto možnosť, že problém by mohol byť tam, lebo už raz som USB menil za inú značku, pretože keď som z toho pôvodného naťahoval na akcii skladby, tak mi raz - dvakrát za večer pri naťahovaní songu zamrzol celý nástroj. Po výmene USB tento problém zmizol, vznikol však nový so stratou songov. Ale vďaka za tip, skúsim ho ešte raz vymeniť za iný, len je to zase lotéria, pretože netuším aký typ USB (značka) by pracoval spoľahlivo...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od demsky » 18 lis 2011 13:45

ked vies po anglicky tak tu to riesia:
http://www.rolandforums.co.uk/forums/viewthread/653/

pisu tam aj o tom, ze s updatom na OS 1.30 je urcita nekompatibilita so starsimi objektmi. jednemu dokonca museli vymenit kvoli tomu mainboard.
Naposledy upravil(a) demsky dne 18 lis 2011 13:46, celkem upraveno 2 x.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od pavlii » 18 lis 2011 13:45

Roland nemá doporučení? Já svého času pro jistotu vybíral FLASH disk pro MOTIF dle doporučení (typu) výrobce.

P.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 18 lis 2011 14:38

Ross : ak tam mas stary OS, tak ten mal problem s USB mam pocit ak mali viac ako 2GB alebo 4GB, teraz si nepamatam, ale OS 1.30 tusim toto riesil a mohol si tam potom pripojit uz aj normal USB HDD..

mne sa toto ties stalo a bol to problem velkosti USB kluca.. v starej verzii to nevedel adresovat dajako.. ale tento problem je uz vyrieseny

Ross
Příspěvky: 3
Registrován: 18 lis 2011 11:08

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Ross » 18 lis 2011 16:03

No mám verziu 1.2 a používam 8 GB USB, takže už tuším kde môže byť chyba... Vďaka za tip, idem to riešiť orig. Roland M-UF1G USB Flash Memory a OS 1.3, tak dúfam, že to pomôže...

Marthy80
Příspěvky: 5
Registrován: 18 kvě 2011 10:25

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Marthy80 » 06 pro 2011 14:21

Vie OS 1.5 kopírovať songy medzi projektami? Príp. cez soft v PC? Čo všetko sa dá kopírovať? Vďaka za info kto s tým má skúsenosti.

Uživatelský avatar
Fukki
Příspěvky: 20
Registrován: 15 kvě 2011 10:41

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Fukki » 12 pro 2011 16:05

Mne by to taky zajímalo. Určitě to jde, ale krom songů je potřeba zkopírovat i další data, jako fráze, samply, možná i nějaká nastavení? Nikdy jsem to pořádně nezkoušel, takže by mne to taky zajímalo. Nevím ale jak se ty fráze v novém projektu naskládají...?Podle mne může být problém s tím, že se např. ty fráze uloží na jiné pozice a song už je při loadování nenajde.

Uživatelský avatar
Fukki
Příspěvky: 20
Registrován: 15 kvě 2011 10:41

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od Fukki » 12 pro 2011 21:13

Měl bych dotaz. Zajímalo by mne, zda je tady ještě někdo, kdo plně používá sekvencer géčka, nebo už všichni kompletně přešli na pc nebo apple? Mám fantomase asi 2 roky a používám jej jako hlavní sekvencer a hlavní zdroj zvuků (+ VA), ale nemůžu se zbavit pocitu ze stále silnějšího tlaku ze stran SW aplikací, že v posledních měsících už silně uvažuji, zda nebude efektivnější fantoma prodat a pořídit např. nějaký iMac + Logic. Jen nevím, jestli mi zvuky z Fantoma G právě třeba ten Logic + nějaké ty VSTi kompletně nahradí, nebo si raději fantomase nechat...?

Najde se někdo kdo si tímhle prošel a poradil by mi? Díky!!!

PS: diskuzi jsem se pokoušel projít celou, ale je to teda na dlouho :-)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od EXCOM » 12 pro 2011 22:13

Fukki : ja som robil dost v sequencery, je fajn, len chybaju mu rozne "DAW" veci co tam mali byt a dodnes nie su.. dlho som G nezapol.. komunita aj na rolandclan caka kedy bude verzia 2.0 ale obavam sa ze uz asi nikdy.. myska ktoru tam pridali je sice fajn ale k nicomu sa poriadne neda pouzivat.. Fantom-G je fajn nastroj a ak by si siel do iMacu +Logic tak ti posluzi ako super kontroler, sice drahy ale dobry plus zvuky.. do Logicu vies fantom volat cez Fantom Editor ktory je uplne v pohode a mozes cez neho vyuzivat potencial gecka..

myslim ze nema cenu sa zbavovat tohoto nastroja lebo ti dobre posluzi ako masterkeyboard

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 650
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: ROLAND FANTOM-G

Příspěvek od markuc » 21 led 2012 00:45

Chlapci, jak je to s Fantomem ? Čtu tady, že se marně čeká na nějakej novej OS ... na stránkách Roland worldwide není v produktech o Fantomovi ani zmínky. Oni to už nevyrábí ? Chvíli jsem o něm uvažoval a teď teda nevím ... Párkrát jsem ho slyšel v kapele a vždycky se to dobře pojilo do muziky, vedle třeba Korga Tritona to bylo nebe a dudy. I když ty zvuky samy o sobě sólově se nezdají tak kvalitní, ale pojí se to fakt dobře. Teda aspoň moje zkušenost.

Odpovědět