ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 17 pro 2008 19:18

Tak už sem na to přišel, stačí místo s wavy pracovat s aiff. Si tu píšu sám ? :roll:

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 17 pro 2008 19:44

JamezX : ale cita, len teraz viac sporadicky lebo robim na projekte...
mam pocit ze wav si nevie ukladat okrem samotneho zvuku nic.. ale kedze ti to uz funguje, tak nie je nutne riesit tento problem ;)

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 17 pro 2008 19:53

Když zkopíruju pouze wav z jednoho projektu do druhého, tak se mi smyčka nastavená v prvním projektu obejví i v druhém. Z toho jsem nabyl dojmu, že Roland ukládá smyčku nějak do wavu. Bohužel žádný program jí nenačte. S AIFF to jde v pohodě.
Mám další problém. Když mám třeba sampl se základním tónem na C4, tak nejvyšší tón, který s ním jde zahrát je C6, na vyšších tónech hraje Roland už jen C6. Znamená to, že každý sampl lze přehrát maximálně o 2 oktávy výš ? A proč toto omezení ? Nebo dělám něco blbě ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 19 pro 2008 11:50


Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 21 pro 2008 21:53

Introduction to Fantom-G Phrases

[flash=640,364]http://www.youtube.com/v/vdOD5b3WHno&hl ... 6&border=1[/flash]

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 22 pro 2008 10:10

Multisampling: Assign Samples to the Keyboard


[flash=640,445]http://www.youtube.com/v/6Yy0mwIBvzc&hl ... 6&border=1[/flash]

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

WORKSHOP

Příspěvek od EXCOM » 25 pro 2008 12:06


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 led 2009 00:06

Howard talks with Roland in Japan about his use of the Roland Fantom G8

http://www.howardjones.com/hjroland2008.html

Obrázek

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 led 2009 14:58

zopar obrazkov s GUI ARX-01 :

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 led 2009 15:01


Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Příspěvek od SoundsFine » 03 led 2009 18:07

ARX-01 je parádní karta.
Už jsem kvůli ní úplně přestal používat EZ Drummer. ARX je inspirativnější nástroj a zvukově to je lahůdka, moderní současný sound.
(podle mě je to nejlepší board od Rolandu od řady JV(1995).

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 led 2009 13:22

dalsia vec ktora ma napadla pri praci s G.. hlavne pri externych zariadeniach v Live Mode by bolo skvele ak by bolo k dispozicii ofsetovanie octavy na konkretny nastroj

Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 14:03

nevies zadat transponovanie na track v sekvenceri ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 04 led 2009 14:18

Pytkin píše:nevies zadat transponovanie na track v sekvenceri ?
tu nejde ani tak moc o sequencer ale skusim to pozriet, LIVE sa da super vyuzit na skladannie zvuku a takato vychytavka by bola skvela, lebo to nemusis riesit inde..

samozrejme som si posunul ofset na danom hw ale robit to pokazde je trochu otravne...

ak by som to daval do seq tak ak by som uz mal toho povyrabaneho vela tak by som si to aj prestal pamatat.. nech si to pamatata LIVE patch :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 led 2009 15:00

neviem co je live patch .. ja som toto vzdy riesil v cubase .. na stopu som dal transpose kolko bolo treba ..

Odpovědět