ROLAND FANTOM-G

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

iDEA

Příspěvek od EXCOM » 21 led 2009 13:26

napadla ma dalsia vec ktora by bola fasa pre zrychlenie prace a odburat tak "milion" preklikov cez menu..

napadlo ma nieco ako Shortcuts na ktory by sa dali priradit rozne funkcie v menu..

napriklad v SAMPLE editore ked uzivatel edituje wav tak musi ist cez Modify do menu, tam si vybrat prislusny editacny tool a potom potvrdit akciu..

tak ma napadlo spravit si shortcut na F butony a cez Shift + F button si rovno zavolat to co si tam uzivatel asignuje.
trebars
SAMPLE>MODIFY>TRUNCATE a to bindne na F1 buton.. potom by uz stacilo stlacit SHIFT + F1 a Truncate tool je k dispozicii...

Obrázek

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 23 led 2009 01:45

EXCOM píše:trosku nechapem tomu ARX-03 preco je len na jednom parte.. ocakaval by som aspon 6 partov ked tam maju 6 playerov..
je to uz 3 karta ktora vyuziva 1 part.. urcite ma v sebe mixer ktory potom uz posiela mixnuty signal von.. ale z hladiska editacie by bolo lepsie ak by bola moznost co player to part=track( mal som na mysli midi channel, dik hubertovy za opravu ).. momentalne si neviem predstavit ako sa to bude editovat, co jedna nota to zahra 6 playerov naraz?
Já myslím, že to bude sice jeden part, ale bude možný přiřadit 6 MIDI kanálů. Jinak by to byl nesmysl.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 23 led 2009 10:09

JamezX : ano, tak to bude musiet byt, ale teraz funguju party tak, ze co part to midi kanal...

ARX-01 je na midi kanaly ktory si sam urcis.. jedine( no to by mohlo byt ono ) je ze v PART Controle budes mat k dispozicii 6 "sub partov" a tam si priradis co player to midi kanal ako je to v arx kde to mas len pre jeden mozny subpart...

ked tak nad tym rozmyslam, tak inak to byt ani nemoze...
doteraz to bolo tak ze co part to midi kanal.. ale tymto ARX-03 bude ze na jednom parte maz rozny pocet midi kanalov..

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 23 led 2009 21:17

Tip na program, který udělá z vašeho Fantoma Tyrose :wink: Koupil jsem ho a je to docela nářez :lol:
http://www.1manband.nl/omb.htm

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 27 led 2009 15:53

deje sa mi taka zaujimava vec ktora ma vytaca do biela... ked si nastavim track v sequencery trebars prvy a stlacim record tak sa mi presunie pokazde na track 61.. a pokazde si musim nastavovat cislo tracku po stlaceni recordu...

nedeje sa to aj vam? dal som aj factory reset atd. ale nic... mam OS 1.20

popripade by ste to mohli u seba testnut ci vam to funguje korektne?

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 28 led 2009 00:29

Pokud mam Studio nastavené na External, tak mi to skáče na track 49. Buď nastav studio na internal, nebo v System->Startup->Sequencer Auto Track Switch nastav na OFF.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 led 2009 00:47

JamezX : ja tiez pracujem cez External... nastavil som ako pises a prestalo... dal som v Startupe Studio a OFF...
dik chlape.. lebo zachvilku by ma mrdlo z toho... ;)

Uživatelský avatar
JamezX
Příspěvky: 119
Registrován: 29 lis 2008 02:24

Příspěvek od JamezX » 28 led 2009 01:27

Neni zač. Ten "Auto Track Switch" je nová fičura verze 1.20. Pokud je zapnut, sekvencer automaticky při nahrávání nastaví číslo tracku podle čísla nahrávaného partu.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 led 2009 01:33

JamezX píše:Neni zač. Ten "Auto Track Switch" je nová fičura verze 1.20. Pokud je zapnut, sekvencer automaticky při nahrávání nastaví číslo tracku podle čísla nahrávaného partu.
akosi choro tato featura ale funguje...

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 28 led 2009 11:19

Díky Excome za upozornění, taky jsem si nevěděl rady.
Každá nová verze nám přichystá nová překvapení.

Jinak trochu mimo, musím říct, že ak. piána jsou mimořádně dobrá v bohatých aranžích. Krásně se prosazují, dobře se tvarují.
Takový piánivý sound (který nakonec v aranži z nástroje vychází) nemá nani Triton a ni XS. Tohle mi u Rolanda dříve chybělo a konečně v "G sérii" je tahle průraznost podpořena. Skvělé.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 led 2009 12:54

inak, casom som zistil, ze daleko lepsie je robit co song to novy projekt a nie mat vsetky songy v jednom projekte, napriklad album.. aj ked to tak teraz mam, ale zistujem ze maju tam nie moc dobre vymysleny filter.. funguje fasa ale nepamata si posledne nastavene pismeno a pokazde ho ttreba zadavat...

napriklad mam skladby oznaceene ako NG1 prvy song, NG2 druhy atd. takze potom dalej pomenuvavam vsetko s tymito prefixami.. NG1 Melody, NG1 BassLine, atd... potom staci dat vo filtry uz len NG1 a zobrazi tieto subory co je fasa.. ale co fasa nie je ze pokazde to treba zadat co je smrt... a ked uz je viac skladieb tak postupne ako vznikaju PHRASES a SAMPLES tak sa to kopi a uz sa clovek naroluje, naklika jak magor.. ale skor naroluje..

neviem aku mate s tym skusenost, ale asi dalsiu vec pokial neupravia ten filter budem robit co song to novy projekt, kde tento "problem" odpada...

aku s tym mate vy skusenost?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 29 led 2009 13:18

stacilo by spravit freeze na prefix a "problem" je vyrieseny... jeden maly pokakany checkbox 8)

Obrázek

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 úno 2009 13:16

ja sem si taky rikal ze pojedu kazdou skladbu zvlast jako samostatnej projekt, ale protoze ja to mam mysleny hlavne na lajfka tak zas nemuzu po kazdy skladbe loudovat novej projekt, takze ja to jedu podle mych starych zvyklosti z drevnich dob syntaku tak, ze mam samply a fraze atd rozdeleny pozicne v pameti tak, ze napriklad skladba cislo 1 ma pro sebe prostor pameti c.100-199, skladba c.2 200-299 atd pricemz v bance 0-99 mam samply ktery pouzivam pro celej projekt i ve vice skladbach, napriklad perkuse, bici atd, takze ja kdyz neco hledam tak vim ze vsechno ke skladbe cislo 6 mam od cisla 600 vejs, mezitim je samozrejmne hodne nevyuzityho mista, ale no a co, fantom toho umi mnohem vic nez ja vyuziju tak si muzu dovolit plytvat mistem 8) horsi je uhlidat sam sebe kdyz pri tvurci cinnosti hned nepojmenovavam fraze a pak mi v tom vznika obcas trochu chaos a mockrat sem si rikal ze by se hodilo kdyby do FG slo napichnout PC klavesnici jako to umely nektery lepsi samplery emu akai apod., no kazdopadne furt je s fantomem na velkym LCD lepsi prace jak na starejch samplerech na dvouradkovym displeji a jak to tenkrat slo a nikomu to nevadilo. kdyby slo treba udelat ze by se na 16 padu nastavilo rychly loudovani do RAMky nebo ze by se pri loudovani songu automaticky nahrnuly prislusny samply... jenze to nevim no...
btw nebude nejakej novej OS? ted hlasil kamos ze je novej OS na V-synth a ze to je naprosta bomba, chtelo by to nejakou naprostou bombu taky pro FG 8) minimalne umoznit uladani jednotlivych samplu a presetu nastroju atd jednotlive na flashku a ne jenom jako celej projekt, takhle uz mam na flashce asi dvacet ruznych projektu jen kvuli tomu ze se mi tam neco malo povedlo, ale nevim jak dat ono neco malo z nekolika projektu do jednoho.... to me stve asi tak nejvic

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 úno 2009 13:31

zkousel ste uz nekdo z fantoma hrat bici (predne me zajima ARX01) do PAcka ? musim to nekde vyzkouset, doma na nearfieldech me bici z fantoma nejak neoslovily ale nearfieldy je potreba brat s rezervou, nerad bych se na blizicich se koncertech dockal prekvapeni, no zas je vyhoda ze se da na miste lecos upravit, no musim to nekde vyzkouset jak to hraje do sálu

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 03 úno 2009 14:43

to cislovanie ma tiez napadlo, akurat sa mi nechcelo tolko skrolovat.. ak by spravili ten filter poriadne tak je to parada, celkom dobre vyhladava, len si nepodrzi posledny hladani retazec co je skoda...

ten OS2.0( V-Synth GT ) som updatol, je to dost dalej a hlavne opravili s tym smrtelny bug co tam mali co je moc fajn.. konecne uz nic tomu nechyba.. ocakavam ze dalsi OS pre FG bude rovno 2.0 a mozno ho spravia do Frankfurtu, co by bolo skvele...

to nezdielanie projektov je tragedia dost.. je smutne ze si nemozes loadnut odkial chces z USB kluca co potrebujes.. jedine cez PC a to je dost vopruz.. a tym ze je to aj Live masina o to je to smutnejsie ze to nejde.. ale predpokladam ze novy OS to poriesi...

Odpovědět