Ta ukázka je nahraná na 100 let starý pianino Steinway v New Yorku... Není moje, dej si na ytube “Brooklyn Organ Synth Orchestra” a skladbu Tubular Bells - jak se tento samotný dle nejen tebe, ale mně se taky nelíbí, zvuk nádherně pojí s tuctem dalších vintage analog syntů a keyboardů. V USA to asi standard je, tyhle akustický a přirozený syrový zvuky. V česku jsme tedy napřed nebo pozadu, když etalon je zde spíše digitální highend zvuk a strojově přesná rytmika a automaty místo feelingu a hudby jakožto především výrazového prostředku k předávání a navození pocitů?markuc píše: ↑11 pro 2017 01:28Nechci se do toho nijak zvlášť vměšovat, jen jsem si poslechnul tu ukázku s použitím sustain pedálu .. to fakt nemyslíte vážně, to klavír ani nepřipomíná, někdo tu psal, že v kontextu doby možná atd., ale dnešní standarty jsou fakt úplně jinde .. pokud chcete zůstat u značky, poslechněte cokoli z řady RD za posledních pár let -- Kurzweil bude na piánu a nejen na něm vždy lepší, ale i ty současný RD modely jsou o pět generací jinde .. pro mě naprosto zbytečná diskuze.
Na mnoha koncertech jsem slyšel RD různě staré modely. Do jednoho to byl slitý nečitelný zvuk kde nejen, že to nepřipomínalo klavír, ale nebyl jsem schopen ani rozpoznat kategorii zvuku, zda mělo jít o varhany, pad nebo piano.. obvykle přeefektovaná guča co jednoduše řečeno dělala v kapele akorát zcela zbytečné křoví pod kytaru nebo pod dechy a analogové synťáky.