Roland XP-30

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Roland XP-30

Příspěvek od Pytkin »

CO XP30 uz neni najlepsi syntak na svete ? Jak to mohol Farky predat ?

rolyam

Příspěvek od rolyam »

Palko píše:
05 říj 2024 15:24
Dobrý den.
Koupil jsem si teď tento nástroj.
Potřeboval bych český návod a možná občas i nějakou konzultaci...po dohodě za nějakou odměnu.
Prosím kdo mi s tím může pomoc zde je na mě kontakt.:
pvy@seznam.cz a telefon 603 281 654
Děkuji za pomoc.
Pavel.
https://www.midi.cz/inzerat/190231/cesk ... -samplery/

Palko

Příspěvek od Palko »

Děkuju za aspoň nějaké odpovědi. Nástroj jsem koupil na Ebay v Německu a je v naprosto bezchybném stavu. Komunikace s prodávajícím byla taky dobrá. Koupil jsem pak ještě JV-90, kde taky nemám návod bodnula by mi konzultace.
Bohužel se semnou nikdo nespojil a zatím mi pomoct nikdo nechce.
Panu Kottovi jsem volal, ale prý o vše přišel, když se mu zhroutil počítač....
A panu Zfarkas jsem napsal soukromou zprávu, jestli by se mi mohl ozvat ...tak uvidím.
Pročetl jsem úplně celé toto téma a je zde dost lidí co nástroj mají a dokonce si nedávno dokupovaly SR-JV karty pro rozšíření. To jsem udělal taky a musím říct, že ty karty hodně přidají (koupi jsem si zatím 2). Ale právě ta konzultace s lidmi co to mají už pár let a mají i ta porovnání s jiným nástroji by mi pomohla co dál dokoupit, jak z toho co nejvíc vytěžit.
Tak snad se někdo ozve.
Děkuji Palko.
pvy@seznam.cz, tel.: 603 281 654

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Keby sa nezadarilo - pre mobily existuje dost aplikacii, kde odfotis co potrebujes a OCR Ti z toho urobi text.
Na dalsie 4 kliky to prelozis do CZ. Trosku pracne, ale aj toto je moznost.

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Přátelé, vše jednou končí, skončil jsem s komerčním hraním a tudíž Roland XP-30 už nepotřebuji. V homestudiu jediný digitál co občas využiju je Nord Stage na klavíry, jinak jedu pouze analogy a žádný z nich není hračka made in China, Vietnam... Na živé koncerty s autorskou kapelou používám Oberheim X8 a Moog, což bohatě stačí na jakýkoliv typ zvuku a v naprosté top kvalitě. Třeba Oberheim OB-6 vs X8 je asi jako srovnat stratocaster Fender Mex vs Fender US Custom shop. Občas se ale cíleně hodí i ten Mex, ne, že ne ;-)

Svůj XP-30 prodávám včetně pevného lehkého kufru za 11.000, kdyby někdo měl zájem, je k němu německý i český tištěný podrobný manuál s detailním vysvětlením všech funkcí a editačních prvků. A všechny moje user zvuky vytvořené k dokonalosti za 20 let hraní tak, že ani spoluhráči v kapele nepoznají, zda hraje živý akustický nástroj nebo jeho imitace na XP-30. Jedná se o housle, saxy, trubku, harmoniku, steelky, banjo(!!!). Pochopitelně musíte mít dokonale zmáknutý technicky i zvukově a mít v hlavě ten imitovaný nástroj, jinak je to k ničemu i na 100% technicky provedený zvuk včetně typických výrazových prvků daného nástroje přes aftertouch a dynamiku na obálku i filtr atd. Klavíry, hammondy a e-piana jsou lepší na Nordu Stage, ale rychlé staccato rock/pop piano na XP-30 je zase lepší než jakékoliv z knihovny Nord. A maličkost - Nord Stage zní v mono režimu příšerně, zatímco XP-30 skvěle a bez fázových posuvů. Ne v každém klubu a sálu je stereo žádoucí nebo čitelné.
Obrázek
Přílohy
IMG_2529.jpeg
IMG_2528.jpeg

Odpovědět