yamaha dx7

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 29 říj 2007 15:49

http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 29 říj 2007 19:39

Já ho zkoušel a je to super, ale reaguje to pomalu .. bohužel, ale to je problém DX7 a jejího pomalého procesoru. Každopádně DX7 MkI a tohle dohromady byla asi největší zvuková laboratoř co jsem zažil
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 29 říj 2007 19:42

EXCOM píše:a.tom.x: ja som ju vlastne objavil na tvojej stranke :) velmi pekny kusok.. skoda ze tie algoritmy nie su pristupne nejakymi kontrolermy priamo na klavese( cez SW je to velmi pohodlne na editaciu )
ty jo už jsem zapoměl, že mám nějaký stránky. Asi by chtěly předělat :)

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: yamaha dx7

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 17 kvě 2009 12:31

Tak včera som to dosmyčil domov. Môj prvý HW synth je DX7s. Aj napriek všetkým doporučeniam, že pre začiatočníka sa to nehodí. Zatiaľ s tým neviem ani pohnúť :roll: . Asi zbytočne sa budem pýtať či je nejaký návod v češtine alebo slovenčine, ale predsa: neni nejaký, alebo tutorial ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12696
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: yamaha dx7

Příspěvek od dendy » 17 kvě 2009 13:23

ReaktoplazmAR píše:Tak včera som to dosmyčil domov. Môj prvý HW synth je DX7s. Aj napriek všetkým doporučeniam, že pre začiatočníka sa to nehodí. Zatiaľ s tým neviem ani pohnúť :roll: . Asi zbytočne sa budem pýtať či je nejaký návod v češtine alebo slovenčine, ale predsa: neni nejaký, alebo tutorial ?
ja by som mozno mal taky trosku zvlastny tip - ale nainstaluj si Native Instruments FM7 (nie FM8), nauc sa stym robit, pochop princip - potom ked si odmyslis efektovu jednotku, filter a distortion tak vlastne budes mat presne to co je vo vnutri DX7 - takze hned si to budes vediet lepsie predstavit a uz budes vediet ako zacat ;-) plus (nie som si uplne isty) ale mam pocit ze NI FM7 vie fungovat ako SW kontroler na DX7 (posiela midi eventy a sysexy presne v jej formate)

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: yamaha dx7

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 17 kvě 2009 21:37

Dendy: budem to mať na pamäti, ale až ako poslednú alternatívu, nakoľko mám "celý DAW legálny" a kupovať FM7 sa mi nechce už ked som kúpil DX7.
Najprv som si spravil midi káble aby som to sklbil s abletonom a funguje to na 100% :D . Kúpil som to hlavne ako master keyboard k virtualnym syntakom. A naopak, DX7 bude ovládat ableton.
No zapojené to mám, teraz už len preniknúť do tajov FM syntézy /cez ten malý display :? /

btw: neni sú v tom skoro žiadne pôvodné zvuky, len samé paskvili a ultrazvuky po predošlom majitelovi - to mám ako bonus :roll: . Neni tam nejaký recall na factory presets ? - v manuale som to nenašiel.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: yamaha dx7

Příspěvek od Pytkin » 18 kvě 2009 00:41

povodne zvuky aj tak za nic nestoja .. tu je vacsina romiek aj kopa vybornych zvukov ..

http://www.thedx7.co.uk/

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: yamaha dx7

Příspěvek od kexik » 18 kvě 2009 07:32

prave tovarne zvuky k fm7 sa celkom daju... popros dakoho nech ti ich sejvne ako dx7 sysexy a natlac ich do nastroja midioxom alebo niecim podobnym co vie poslat sysex na midi vystup (cubase, wavelab atd, neviem co pouzivas)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: yamaha dx7

Příspěvek od Pytkin » 18 kvě 2009 09:25

to je uplne zbytocne .. na nete sa povaluju tony zvukov na DX7 aj s velmi slusnym editorom .. len treba pouzit gogeľ

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: yamaha dx7

Příspěvek od a.tom.x » 18 kvě 2009 12:25

Ona stejně většina zvuků co se lidem líbí na FM7 má filtry, který na DX7 nejsou;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12696
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: yamaha dx7

Příspěvek od dendy » 18 kvě 2009 12:38

a.tom.x píše:Ona stejně většina zvuků co se lidem líbí na FM7 má filtry, který na DX7 nejsou;)
skorej chorus/phaser a potom delay a reverb ... aj priemerny DX7 zvuk ked prezenies cez efekty tak znie neuveritelne organicky a paradne ... myslim ze ked clovek ladi zvuk na DX7 ma vyznam ladit ho uz rovno wet cez nejaku aspon zakladnu efektovu jednotku lebo fm zvuky su stvorene k tomu aby boli efektovane :-)

inak co ma vzdy fascinovalo na FM zvukoch (aspon tych z DX200) ze aj ked ich cez seba hralo relativne dost, vsetky boli krasne konkretne, oddelene a nesplyvali dohromady ...

inak len pre zaujimavost tu sme s tudym kedysi robili experiment - tie iste zvuky cez TX7 a DX200

http://files.dendy.sk/FM_synths_test/wa ... 00_dry.wav
http://files.dendy.sk/FM_synths_test/wa ... ns/tx7.wav

a tu pre zaujimavost to iste ale zo zapojenim internych efektov DX200 (ktore tx7 ani dx7 nema)
http://files.dendy.sk/FM_synths_test/wa ... ffects.wav

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: yamaha dx7

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 18 kvě 2009 13:03

no sedel som nad tým do 3 rána, vyrobil som kopu zvukov, ktoré by sa relatívne dali použiť, ale k mojej spokojnosti určite nie. /inak v Abletone je nástroj- Operator, v ktorom sa robí veľmi podobne./
v prvom rade tam natlačím nejaké slušné zvuky aby som mohol obkukat ich parametre. midiox som kedysi na niečo chcel použit a bol som z neho k*tk*, tak uvidím.. editory zatiaľ skúsim nepoužívať - bavia ma tie tučné tlačítka :P

nuž škoda tých filtrov a efektov, že ich nemá, niečo na to budem musieť vymyslet, doma mám len samé low-end gitarové krabice, tak asi skôr nejaké vst..

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: yamaha dx7

Příspěvek od c9000 » 18 kvě 2009 13:54

naprosto souhlasím s tím co psal Dendy, efekty ten sound strašně oživí, dokonce na to krásně funguje i lampové přebuzení, Echo, ale pozor, jestli ji používáš jako masterkeyboard tak DX7 vysílá nižší velocity!
Pro mě bylo ze začátku dobrý třeba projíždět na určitym presetu jen algorytmy, a pak editovat hlasitost každého operátoru a dalo se s tím hodně vyblbnout. :)
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: yamaha dx7

Příspěvek od Pytkin » 18 kvě 2009 20:11

mozno by nezaskodilo , si trochu nastudovat o tom , co je FM sysnteza , nez zbrklo krutit parametrami bez zmyslu .. na subtraktivnej synteze to celkom funguje .. pri FM tomu trosku treba rozumiet ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: yamaha dx7

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 06 čer 2009 13:28

Pytkin píše:mozno by nezaskodilo , si trochu nastudovat o tom , co je FM sysnteza , nez zbrklo krutit parametrami bez zmyslu .. na subtraktivnej synteze to celkom funguje .. pri FM tomu trosku treba rozumiet ..
študujem študujem, len s tým Envelope Generatorom som sa zatiaľ moc nezblížil, je mi jasné že je to niečo ako ADSR obálka, ale tie rate a levels hodnoty zatial nejak neovládam. :roll:

ale mám iný problém: sem-tam sa mi stáva ked mám rýchle a krátke patterny (do dx7), a ked je pustený nejaký stále dookola 1-2 min., ja sa pritom činím na iných kontroleroch, tak niekedy ten pattern zblbne a dx7 hrá úplné nezmysli - noty sa rozhádžua niektoré zostávajú visieť a tak...

zaujímavé je že sa mi to stáva vždy keď pracujem s midi kontrolermi,
ked hrám na dx7 (tak že ju používam ako masterboard pre vsti) a samotná dx7 hrá patterny z pc, tak sa mi to nestáva.
Asi som to napísal dost chaoticky........proste blbne to ked dx7 hrá krátky pattern dokola a ja hrám na iné kontrolery. Dá sa to do istej miery obmedzit tým že tie patterny som si naduplikoval aby boli dlhšie, ale aj tak ked sa mi to sem-tam stane tak ma to pekne nasere :evil:
ak s niečim poodobným máte skúsenosti, poradte...

Odpovědět