yamaha dx7

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: yamaha dx7

Příspěvek od Pytkin » 06 čer 2009 14:08

ano .. EG = ADSR .. rate je cas a level je urovem, amplituda , alebo vyska obalky ..

mozno moc zahlcujes zbernicu .. skorej by som to videl na viac midi okruhov .. z dlzkou paternu by to nemalo suvisiet ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: yamaha dx7

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 07 čer 2009 13:28

myslíš nejakú midi zbernicu?
mám to zapojené takto-
2 midi ovládače priamo do notebooku /každý zvlášt cez usb/ a dx7 midi in/out cez zvukovku, zvukovka cez usb do notebooku
- neviem aký by mal význam další midi okruh? kde vlaste je v tomto prípade tá zbernica? nejaký merge-box by bol pre mna asi nonsens..
prípadne by som mohol midi out z dx7 pustit do pc cez midi in na niektorom z tých kontrolerov..? či by to pomohlo?
ale ved hádam ten midi port na zvukovke by mal zvládat v pohode jeden synth in/out súčasne..?
alebo je to tak že aj midi správy z tých kontrolerov nakoniec rozdeluje zvukovka? neviem :? čítam "velkú knihu midi" ale odpoved zatial nenachádzam ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: yamaha dx7

Příspěvek od Pytkin » 07 čer 2009 16:53

no .. ok .. keby si to napisal hned , ako to mas pozapajane , mohli sme hned hovorit konkretnejsie ..

no .. mozno zahlcujes DX7 tymi kontrolermi .. neni z toho co pises jasne , co do DX7 vlastne posielas ..

Ale v kazdom pripade je MIDI velmi pomala zbernica .. za sekundu prenesie len 1000 midi eventov .. ked to zaflakas kontrolermi , tak to moze byt problem ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: yamaha dx7

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 09 čer 2009 19:10

Takže:
Ableton mám prepojený s tromi midi zariadeniami/zbernicami:
- zvukovka, kontroler 1, kontroler 2. každé s týchto zariadení je prepojené s notebookom cez vlastné usb - čiže 3x usb. + do zvukovky mám zapojenú dx7 cez midi Out a In.

Do dx7 posielam správy/patterny cez midi out na zvukovke. Cez midi in na zvukovke posielam midi správy z klaviatury dx7, ktorými ovládam/hrám na iné vsti v abletone (povedzme napr. Synth1)

Kontrolerom 1 ovládam Synth 2 + Sampler.

Kontrolerom 2 ovládam funkcie Synth 1 + rôzne efekty a funkcie na rôznych trackoch /NIE dx7 !!/.

Toto sú 3 nezávyslé midi okruhy, ktoré sa spájajú v notebooku/Abletone. Kanály sa mi nikde nekrížia ani nič podobné, je v tom poriadok...

Ako som už písal, zaujímavé je že tá dx7 začne blbnút NIE ked hrám na Synth 1 (akože by som pretažoval zbernicu zvukovky alebo v dx7). Ale začne to blbnút napr. ked hrám kontrolerom 1 na Synth 2, čiže ked používam iný okruh!?
Myslím že problém nebude v dx7 ale niekde v pc.. či to neni niečo ako „cliping“, či by nepomohlo proste zvýšit latenciu (čo by som nerád robil) ??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: yamaha dx7

Příspěvek od Pytkin » 09 čer 2009 20:57

no .. mozno je to daky problem s abletonom .. nepoznam ten software ..

ako sa prejavuje presne to blbnutie ? neni to zahltenie zbernice ? nemas tam nieco take ze posielas data a oni sa vracaju a vznika tam daka spatna slucka a zasluckuje sa to ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: yamaha dx7

Příspěvek od pavlii » 10 čer 2009 18:23

Použij MIDI-OX k analýze. Třeba pomůže...

P.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: yamaha dx7

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 13 čer 2009 14:41

no ked som tam mal "slučky" tak to blblo tak že sa na tom nedalo vobec hrať, teraz má všetko svoj kanál atd..
prejavuje sa to tak že raz za čas /priemerne raz za 2-3 hodiny /ale v skutočnosti úplne náhodne /jeden den sa mi to nestane vôbec, na druhý deň trebars tri krát, niekedy pri jednej skladbe, inokedy zas pri inej, proste total random...
- najčastejšie sa to prejaví tak že mi vypadne nejaká nota - proste dx7 ju nezahrá - to sa dá prežit
- potom sa mi stáva aj to že nejaká nota "zostane visieť", a pretrváva to aj po zmene patternu - to už sa prežit nedá, nakolko celú skladbu musím zastavit a začat znova, alebo tam kde som skončil :cry:
- no a stávalo sa mi aj to že celý pattern sa zmenil / rozhádzal (to už sa mi nestalo dávno - zmizlo samé :roll: ), čo tiež pretrvalo aj po zmene patternu, čiže aj všetky ostatné už hrali rozhádzano / nepoužitelne.


analýza midi-oxom : by som ju musel mat spustenú až kým sa to nestane /možno hodiny hrania / a potom lúštit všetky tie zapísané dáta, čo by som eššte prekusol, ...takže skúšal som to, ale midi ox mi nejako nezapisuje dáta čo lezú do dx7, nechápem, všetky ostatné správy zapisuje, neviem kde robím chybu..

-nadstavenia v Abletone sú jednoduché a jednoznačné - tam chyba nebude, kúpil som aj nové midi káble, som si viac-menej istý že chyba nebude v dx7, ale ideálne by bolo skúsiť iný synth aby som mal istotu. Mohol by som to skúsit na inom pc, ale to by som to všetko musel prestahovat sem do obyvačky, uff a to sa mi nechce...

Odpovědět