YAMAHA EX5/EX5R

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 25 říj 2007 17:43

EX5 bych nechtel ani zadarmo, K2500 v racku se da poridit kolem 25 a je to nesrovnalne. Obcas se da u nas i narazit na klavesovku za rozumne prachy. btw. nedavno jsem mel moznost si prohrabnout Motif (takovej ten velkej s hammer mechanikou) a musim rict, ze je to naprosto strasny, nehrajici kram.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 říj 2007 17:48

EX5 by som zadarmo bral ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 říj 2007 17:49

Nech nezerem .. aj za korunu ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 25 říj 2007 18:11

a.tom.x píše:EX5 bych nechtel ani zadarmo, K2500 v racku se da poridit kolem 25 a je to nesrovnalne. Obcas se da u nas i narazit na klavesovku za rozumne prachy. btw. nedavno jsem mel moznost si prohrabnout Motif (takovej ten velkej s hammer mechanikou) a musim rict, ze je to naprosto strasny, nehrajici kram.
kecas nezmysli atomixy 8)

kram to rozhodne nie je...

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 říj 2007 14:29

pocuj keby sa ti to nepodarilo opravit a chcel by si sa EX5r zbavit tak daj vediet...
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 26 říj 2007 14:55

demsky píše:pocuj keby sa ti to nepodarilo opravit a chcel by si sa EX5r zbavit tak daj vediet...
asi sa jej nebudem zbavovat, este si chcem jednu zohnat, chcem mat v racku 2xEX5r a 16 out s 2xEXIDO1 :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 26 říj 2007 16:19

panove silacky reci ze EX5 ani zadarmo me pobavily natolik ze sem po asi 3/4 roce musel zase prispet :mrgreen: mam ji uz par let a lepsi klaviaturu si snad ani nedokazu predstavit, kdyby nic tak jako master je to myslim naprosta pohoda, zvukove je to ciste individualni, alem ANkovy zvuky znej lip jak z ANka (asi lepsi prevodniky...asi urcite, byla tenkrat pjekne draha mrcha kdyz byla nova) a FDSP taky celkem v klidu, pianka ma myslim dost dobry, pokud se bavime o cene 17t tak si myslim ze to neni vubec spatny. KRZW ma oproti tomu jednu vyraznou a svetove znamou nevyhodu, at je nadupanej jak chce a cim chce, jeho zvuky se ve skladbe velmi spatne poji a v multirezimu je to spatny. mam ev kapele K2000 a krom snad jedny plochy sme ji v aranzi proste nepouzili, je jako master. orpoti tonmu z EX5ky jedu pianka, ANkovy basovky (vyhoda ze ma malo AN hlasu zni to velmi dobre orpoti slabsi a rozplizle AN1x), klasicky zvuky kterych je nabita nevyuzivam, ale jsou taky celkem hezky. Kdybych uvazoval v dnesni dobe o levnym mastru s velmi dobrou klaviaturou a pjeknym piankem, okorenenou dobre znejici AN a FDSP syntezou, klidne bych ji bral nejen zadarmo ale i za tech 17t, ale je to jen muj osobni nazor, nechci se hadat natoz nekomu svuj nazor nedejboze vnucovat 8) jen si dokazu predstavit hodne dlouhej zastup vyrazne horsich nastroju ktere bych nechtel ani zadarmo a ktere se prodavaji za nehorazne ceny :twisted:

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 říj 2007 16:27

praveze Kurzweil je preslaveny aj tym ze zvuky sa velmi dobre znasaju v multirezime, ako aj setupy ma dost premakane. ved este donedavna napriklad Jordan Rudess vystaval jadro svojho soundu najma na tychto schopnostiach KRZ.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 26 říj 2007 18:16

Neural_I ... špatně pojí, to jako, že se neslejou v jednu zvukovou kouli? No někteří z nás to považují za přednost ;) ANkový basy (... ANko bylo vždycky pověstný špatnýma basama, byť jako synth je to jedna z posledních zajimavých věcí co Yamaha vyprodukovala, ale její síla jsou především takové "space" zvuky a "pidlikání")

EXCOM ... prostě to tak je, má to děsně sterilní a placatej zvuk. Sice je fakt, že už tam není tolik alliasing na samplech a dali si s tím viditelně víc práce, ale pořád je to bez ksichtu. Ale to někomu kdo má všechny nástroje od Yamahy asi těžko vysvětlím....
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 26 říj 2007 19:35

a.tom.x píše: EXCOM ... prost%u11b to tak je, má to d%u11bsn%u11b sterilní a placatej zvuk. Sice je fakt, %u17ee u%u17e tam není tolik alliasing na samplech a dali si s tím viditeln%u11b víc práce, ale po%u159ád je to bez ksichtu. Ale to n%u11bkomu kdo má v%u161echny nástroje od Yamahy asi t%u11b%u17eko vysv%u11btlím....
na tom nieco bude ;)

a co ty pouzivas za gears?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 26 říj 2007 20:38

... no od Yamaha CS30L, SY99, DX7 mkI, FB01, TX81z, KX88 ... jinak K2000RS, K250, EII, Jupitery 4 a 6, Microwave II atd. ...
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 28 říj 2007 14:49

EXCOM: ta otazka ma mit dve casti: co a na co.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 říj 2007 15:42

Amorph píše:EXCOM: ta otazka ma mit dve casti: co a na co.
:) no a ty Amorph CO pouzivas za gear a NA CO? :D

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 28 říj 2007 16:40

Software na hudbu.
Naposledy upravil(a) Amorph dne 01 lis 2007 12:58, celkem upraveno 1 x.

syner
Příspěvky: 4
Registrován: 01 lis 2007 08:15

YAMAHA EX5

Příspěvek od syner » 01 lis 2007 08:49

Přečetl jsem pár názoru a přidám taky něco. YAMAHA EX5 mám už nějakou dobu. Vybavil jsem ji 32MB RAM, SCSI pevným diskem 2GB (víc totiž neadresuje). Mám tam ještě 4x výstupy navíc.
Výhoda EX5 je určitě v tom, že má několik syntéz v sobě, ale zároveň je to i její nevýhoda.

Postupně:

digitální AWM2 syntéza, jedná se o klasické přehrávání samplovaných vzorků buď z ROM nebo z RAM. Můžu srovnat pouze s SY85, oproti ní má hodně filtrů navíc, rezonance už zní jako rezonance, 1 voice může mít 4 oscilátory, 2 insert efekty na zvuk. Prostě vylepšená AWM2, předchůdce MOTIF.
co se týče výběru zvuků, tak zaostávají smyčce a housle, není to ono, nezní to věrohodně. kytary zní věrohodněji. ostatní zvuky jsou na dnešní dobu průměr.

analogová AN syntéza má osobitý zvuk, ale nedají se na ní vytvořit příliš složité zvuky nebo tučné sawy. můžu ocenit opravdu jen ten osobitý zvuk,
polyfonie zde chabá, když hraju na jednom složitém zvuku, tak jakmile zmáčknu třetí klapku, tak se vypne ta první

FDSP - tato syntéza se dá říct, že vlastně obalí zvuk efektem.narozdíl od běžné DSP jednotky pracuje v 5 hlasé polyfonii, to znamená, že každá hraná nota jde přes DSP zvlášť, jakoby těch efektových jednotek bylo 5

VL syntéza - má napodobovat hru na reálný nástroj, hezky se to poslouchá
určitě se hodí na trumpetové sóla, flétny, housle. nemám pro ni extra využití

To jsem chtěl tak stručně popsat o co jde.

Teď tedy k tomu důležitému. Pokud chcete YAMAHU využít na 16 multitimbral, setkáte se s hodně (na můj vkus) omezeníma. Platí tam pravidla např. když máte v songu 1 analogový zvuk, tak druhý už tam být nesmí, protože by to nezvládla DSP jednotka. YAMAHA prostě zahlásí, že má plnou DPH jednotku. Pak už zbývá jen vybírat z AWM2 digitálních vzorků. Dají se použít max. 4 insert efekty. To samé se zvukem v syntéze FDSP, použijete v songu tento zvuk, pak na dalších 15 zvuků už jen AWM2 a max. možná tak 2 insert efekty. Tohle jsem při koupi nečekal a prošel si tím téměř každý nový majitel EX5, pokud o tom nevěděl dopředu. Takto to nějak funguje to omezení, YAMAHA Vám vždy řekne, kdy má dost. Pro mě jako uživatele to bylo ze začátku těžké, když jsem si našel skvělou basu v AN syntéze a k ní skvělý lead v AN syntéze, vždy jsem musel dojít ke kompromisu, že ten lead najdu někde v digitálu. Ještě je řešení interně nasamplovat si kýžený analogový zvuk a pak ho použít jako digitální, EX5 mají totiž vnitřní sampling, ale ten nevyužívám.
Těším se, až si koupím jako druhý synth Novation Supernova II, která má 8 multitimbral a chová se tak, jako by jste si koupili 8 synťáků, co kanál, to vlastní efektová efektová, prostě každý kanál v performanci má ty samé vlastnosti jako ve voice.

Co se týče zasekávání přesnosti přenosu MIDI, tak opravdu jsou tam odchylky, ale tyto bylo vyřešeny novými čipy ROM. Já mám bohužel staré ROM čipy, protože se nedá domluvit s žádným servisem tady v republice.
Yamaha tyto čipy bezplatně vymění. Ale naše autorizované servisy za to chtějí prachy, což je proti pravidlům YAMAHA GmBh Europe, ale je to nezajímá.

Jakožto klávesy na rockové zkoušky bohatě stačí. Dá se na nich udělat i techno a drum'n'bas.

Víc mě nenapadá.

kexik: endless

Odpovědět