YAMAHA EX5/EX5R

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
syner
Příspěvky: 4
Registrován: 01 lis 2007 08:15

Příspěvek od syner » 01 lis 2007 08:50

A co se týče ceny, na naše poměry je těch 17000 Kč dobrá cena.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 01 lis 2007 10:37

analogová AN syntéza má osobitý zvuk, ale nedají se na ní vytvořit příliš složité zvuky nebo tučné sawy. můžu ocenit opravdu jen ten osobitý zvuk,
polyfonie zde chabá, když hraju na jednom složitém zvuku, tak jakmile zmáčknu třetí klapku, tak se vypne ta první
na toto uz asi bude lepsie veru AN1x ktora ma 5 hlasovu polyfoniu sa mi zda EX5 ma len 2 hlasovu pre AN

[flash=320,250]http://www.youtube.com/v/PK4pNCEdn7Y&rel=1[/flash]

syner
Příspěvky: 4
Registrován: 01 lis 2007 08:15

YAMAHA EX5

Příspěvek od syner » 01 lis 2007 11:08

Tak jsem se díval do manuálu a zjistil, že ta AN v EX5 má opravdu polyfonii jen 2 v poly módu. FDSP má polyfonii 16 a AWM2 má 126.
Výhodou je aspoň, že se dají převést zvuky z AN1X do EX5.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: YAMAHA EX5

Příspěvek od EXCOM » 01 lis 2007 14:27

syner píše:Tak jsem se díval do manuálu a zjistil, že ta AN v EX5 má opravdu polyfonii jen 2 v poly módu. FDSP má polyfonii 16 a AWM2 má 126.
Výhodou je aspoň, že se dají převést zvuky z AN1X do EX5.
na toto je dobre si zohnat za lacny peniaz uz dnes AN200, ta ma 5 hlasu polyfoniu ako AN1x a pripojis to na EX5

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 lis 2007 18:11

syner : ak si dobre pamatam , tak hned ako EX5 uviedli vsade bolo napisane kolko hlasov ma ktora synteza .. bolo naivne predpokladat ze zvladne viac ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 02 lis 2007 00:32

Pánové, pánové, AN1x nemá 5 hlasů jako odrbaná krabice od bot AN200 respektive PLG-AN150 nýbrž 10 !!!

Pro mě nepochopitelná debilita made in Yamaha - myslím tím "úžasný" koncept PLG karet. zatímco 10 hlasů mi připadalo na AN1x jako málo (na plochy třeba) tak s novou technologií, levnějšími a rychlejšími procesory panáčkové udělají 5 hlasů. No-comment

Stejná kravina je PLG-150VL. Místo toho, aby tam dali plnokrevnou 2-hlasou VL1 (ten kdo někdy chtěl zahrát trilek pochopí proč 2 hlasy, tenkrát to ještě dělali s rozumem) tak tam dají jinou krabici od bot VL70m, naprosto nehrající nudnej odvar :(

Alespoň, že ta DX7 karta má 16 hlasů. I když 32 (pro layery by nebylo k zahození) a pak taky třeba RCM (z SY99) by neškodila ....
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 02 lis 2007 09:56

Pánové, pánové, AN1x nemá 5 hlasů jako odrbaná krabice od bot AN200 respektive PLG-AN150 nýbrž 10 !!!
jo mas pravdu, ja som si to splietol prave s tou PLG 150

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12770
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: YAMAHA EX5

Příspěvek od dendy » 02 lis 2007 10:01

EXCOM píše: na toto je dobre si zohnat za lacny peniaz uz dnes AN200, ta ma 5 hlasu polyfoniu ako AN1x a pripojis to na EX5
ale bohuzial, co je dost zasadna chyba, pri zapnutom unisone je lan200 en monofonna :(( velka skoda ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 lis 2007 15:49

dendy " kazdy nastroj pri unisono mode je monofonny .. o tom je mod unisono , ze vsetky hlasy hraju ten jeden ton ..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 02 lis 2007 16:06

no napriklad Yamaha DX200 ma mody mono, poly, mono unisono a poly unisono, pokial ma pamet neklame. unisono aktivoval "fm oscilator" 4-nasobne, takze si mal zo 16tich hlasov 4 v unisono mode.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

HELP

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2007 14:54

zdravim vas pani. tak mi dosla druha EX5r postou z UK. to je ta dobra sprava. zla sprava je ze vo vnutri sa utrhol velky SCSI HD a viete si predstavit co narobil vo vnutri ked nasi a letistny "rugbisti"-postari s tym zacali zaobchadzat. mam na mysli balik. :)

no a tu je result:

Obrázek
toto su suciastky ktore boli ujebate hardiskom, vid nizsie( strngotalY vo vnutri jak rumba gule )

Obrázek
jedna suciastka mi tu chyba oznacena otaznikom, musim rozobrat druhu EX5r a pozriet co tam vlastne bolo( pici teraz som ju zamontoval do racku, akurat dnes )

Obrázek
predpokladam ze toto je problem preco nesvietia diodky na prednom panely, ale to len ja laicky dedukujem kedze hned hore su pozapajane kable do predneho panelu

teraz by ma zaujimalo ze ci je to problem pre nejakeho skuseneho cloveka co sa tym zaobera opravit. EX5r funguje, akurat nesvietja diodky, neloaduju sa data s disketovej( hlasi ze wrong disk, predpokladam ze je to sposobene tou prvou suciastkou a tou co chyba )...

dajte radu ci je to problem tam spatne naletovat
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 07 lis 2007 14:59, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 07 lis 2007 14:58

No to je slušný, ty hovada s tím musely házet :(
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2007 15:06

a co myslis ? vydel si dakedy ako sa naklada batozina do lietadla ?

Excom : mam cloveka co zaletuje aj pana boha .. v BA .. otazne je tie suciastky ci sa daju pouzit povodne alebo treba zhanat nove ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2007 15:11

Pytkin píše:a co myslis ? vydel si dakedy ako sa naklada batozina do lietadla ?

Excom : mam cloveka co zaletuje aj pana boha .. v BA .. otazne je tie suciastky ci sa daju pouzit povodne alebo treba zhanat nove ..
suciastky k tomu tie dve mam, oni su len vytrhnute, tak predpokladam ze by to nemalo byt asi problem( nie su poskodene vizualne, maju vsetky konektory vonku, teda neviem ako sa tomu odborne hovori co naco sa to naletuje-kabliky :D )

akurat ta tretia mi chyba, ta tam nebola... alebo tam je ale este nevypadla :)

a to veru viem ako sa zaobchadza na letisku, som to videl na vlastne oci ako si dokopali kufor na beziaci pas v Londyne :) pici a moj balik isiel prave cez Londynske letisko :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 lis 2007 15:21

no .. to X3 .. to by mohol byt daky krystal .. abo co ..

Odpovědět