YAMAHA EX5/EX5R

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

MLAN PRE EX5?

Příspěvek od EXCOM » 07 lis 2007 15:38

tak toto je velmi zaujimava sprava ktoru som prave nasiel na ex5tech forach:

... Also I have some news that you can post on ex5tech. At the Japanese music fair in Tokyo today, Yamaha is announcing the release of an Mlan board for the EX. We wanted to let EX people on the site know so there are no wild rumors from people trying to read Japanese websites.

There will be an update to the OS so that the Mlan board works with the EX. The board itself is going into UL testing and will be released here in the US and around the world after receiving UL approvals. This will probably happen before the end of this year.

We believe that this is a testament to Yamaha's commitment to keep it's promises to it's customers. We said on release that the EX would be Mlan capable. Yamaha will certainly lose money on the time spent developing this board ( we frankly do not anticipate many sales). However a promise is a promise and we have now fulfilled ours.

Feel free to post this information on the ex5tech site when you get the time and stay in touch. As always thanks for your support.


Athan Billias
DMI Marketing Manager
Yamaha Corporation of America


ak je toto pravda co sa tu pise, tak to je uplna parada !!!!

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 led 2008 16:11

Naposledy upravil(a) EXCOM dne 18 úno 2008 22:26, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 led 2008 16:26

General MIDI verzie z EX5 zo zvukovej banky GM Deluxe :

PLAY -> DasBoot - GM Deluxe
PLAY -> Dune Closing Credits - GM Deluxe
PLAY -> Babe - GM Deluxe
PLAY -> Eye in the sky - GM Deluxe

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 led 2008 16:38

Tie GM su dost zle , co je ale asi problemom midifajlov .. nie zvukov ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 28 led 2008 16:54

pytkin : na tej stranke kde je cely set GM Deluxe su ukazky celkom uchadzajuce, myslim len samotnej jednej zvukovej banky.. ono aby bol dobry GM song tak sa s tym treba poriadne vyhrat..
Pytkin - Generals Motors píše:Tie GM su dost zle , co je ale asi problemom midifajlov .. nie zvukov ..
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 19 dub 2008 10:47, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

mLan-EX

Příspěvek od EXCOM » 28 bře 2008 11:18

Obrázek
nasiel som zaujimavu vec pani.. co je ale na tom pravdy nikto nevie :) ale je to na oficial Yamaha strankach.. viete o tom niekto nieco?

http://www.yamaha.co.jp/product/syndtm/p/mlan/mlanex/

a tu trosku pokecu okolo toho na forach EX5 TECH
http://www.ex5tech.com/ex5ubb_cgi/ultim ... 2&t=000862

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Yamaha ex5

Příspěvek od EXCOM » 27 dub 2009 01:14

tak si browsujem po nete a narazil som na stare zname Dema, tak pre ozivenie ich sem davam :) je v nich pekne pocut VLku a v celku fajne spracovanu
- Demo 1 - Demo 4

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: YAMAHA EX5/EX5R

Příspěvek od dano » 27 dub 2009 10:04

jo ta VL tam hra ako vino! co sa uz neda povedat o tom ostatnom podklade. typicka guca made by Yamaha v MULTI rezime... este ze ndes uz mame DAW a mozeme to nahravat postupne do PC.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: YAMAHA EX5/EX5R

Příspěvek od EXCOM » 20 zář 2009 18:59

neviete niekto kde by sa dal najst version list OS ? postupne od prvych verzii az po poslednu

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: YAMAHA EX5/EX5R

Příspěvek od EXCOM » 09 dub 2011 23:09


Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: HELP

Příspěvek od Tudy » 10 dub 2011 09:51

EXCOM píše:zdravim vas pani. tak mi dosla druha EX5r postou z UK. to je ta dobra sprava. zla sprava je ze vo vnutri sa utrhol velky SCSI HD a viete si predstavit co narobil vo vnutri ked nasi a letistny "rugbisti"-postari s tym zacali zaobchadzat. mam na mysli balik. :)

no a tu je result:

Obrázek
toto su suciastky ktore boli ujebate hardiskom, vid nizsie( strngotalY vo vnutri jak rumba gule )

Obrázek
jedna suciastka mi tu chyba oznacena otaznikom, musim rozobrat druhu EX5r a pozriet co tam vlastne bolo( pici teraz som ju zamontoval do racku, akurat dnes )

Obrázek
predpokladam ze toto je problem preco nesvietia diodky na prednom panely, ale to len ja laicky dedukujem kedze hned hore su pozapajane kable do predneho panelu

teraz by ma zaujimalo ze ci je to problem pre nejakeho skuseneho cloveka co sa tym zaobera opravit. EX5r funguje, akurat nesvietja diodky, neloaduju sa data s disketovej( hlasi ze wrong disk, predpokladam ze je to sposobene tou prvou suciastkou a tou co chyba )...

dajte radu ci je to problem tam spatne naletovat
Jak to tenkrát dopadlo???
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: YAMAHA EX5/EX5R

Příspěvek od EXCOM » 10 dub 2011 10:04

tudy : komplet som to rozobral, doletoval a robehal.. vsetko funguje.. akurat som nenasiel ten kristal.. takze nejde mechanika.. ale kto potrebuje mechaniku :)

ale dobre ze sa pytas, by ma zaujimalo, ci sa da dajako disablovat FDD.. ale to by som asi musel vediet hodit EX5 do dajakeho selftestu, kde by bol pristup na dajaky "bios" kde by sa to dalo vypnut..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: YAMAHA EX5/EX5R

Příspěvek od Tudy » 10 dub 2011 10:27

Kurňa, já bych měl dost strach, že ten krystal (ano, je to místo pro krystal - hodiny k tomu procesoru) někam zapadl (pod desku, mezi čelní panel a tisk...) a jednoho obzvlášť hnusného dne kvůli tomu nástroj odejde.
No a ten první kus ještě máš? Podívej se, co tam má být za krystal..
Mimochodem, s těmi knoby to nějak dopadlo? Taky bych to tipoval na nějaký propojovací kabel s vysazujícím konektorem. Největší zlo jsou ploché kabely (jako byly k IDE harddiskům a disketovkám), ale u těch většinou stačí rozebrat konektory, posunout kabel o centimetr a znovu je složit/proříznout.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: YAMAHA EX5/EX5R

Příspěvek od EXCOM » 10 dub 2011 11:15

Tudy : no tie knoby som rozobral. plosak na ktorom boli uchytene bol rozlamany asi na 4 casti a popretrhane spoje priamo na plosaku.. tak som spravil z tenkych kablikov premostenia priamo na piny knobov.. takze to som opravil komplet.. a funguje 100%

ten kristal som nenasiel nikde.. tych kristalov tam bolo viac. ten co chyba predpokladam daval click prave pre mechaniku.. teraz si spominam ze som ju odpojil, lebo pri starte sporadicky zatuhol... lebo akonahle cahol na mechaniku, tak ostal vysiet..

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Re: YAMAHA EX5/EX5R

Příspěvek od Tudy » 10 dub 2011 11:22

EXCOM píše:...takze jedneho krasneho dna mi prestali reagovat vyznacene knoby a buttony, netusim ako sa to stalo ale nereaguju...
EXCOM píše:Tudy : no tie knoby som rozobral. plosak na ktorom boli uchytene bol rozlamany asi na 4 casti a popretrhane spoje priamo na plosaku..
NECHÁPU!!! :)

Já myslel, že máš teď dva kousky. Takže bys mohl mrknout do toho prvního, co tam má být za krystal..
Zatím se mi v žádné mašině (hlavně v samplerech) nepodařilo disketovku zakázat. Asi je to možný jen na úrovni programování OS.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Odpovědět