YAMAHA EX5/EX5R

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

YAMAHA EX5/EX5R

Příspěvek od rfs » 06 zář 2007 08:57

Dlouho uvažuju o koupi K2000-na koncerty(jako druhej synth k Access Virusu b),ale zatím žádná nabídka..teď mám nabídku na koupi Yamahy ex5 za 17000,- (není to moc??) ...myslíte ,že je to dobrá alternativa místo K2000(ex5 sem nikdy neslyšel a K2000 sem měl možnost zkoušet a moc se mi líbila ?Popřípadě i kterej jinej stroj byste doporučili ?nebo radči počkat?díky
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 06 zář 2007 09:32

cena je velmi dobra, treba si to osahat ci ti seknu jamahacke filtre a zvuky.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 06 zář 2007 11:07

Ja som EX5 nikdy nemal, ale dostalo sa mi do usi taka recnovanka ze EX5 = Motif with all borards. Neviem, nakolko je to pravda, ale kamarat si EX5 velmi chvali uz roky. Mozno je to trosku velka krava ... A tiez zavisi ci chces naturalne, alebo synteticke zvuky.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 06 zář 2007 12:19

hlavne tam mozes pichnut DX VL AN boardy, pocul som sice ze pri plnej polyfoniii sa zasekava sekvencer, respektive vraj to mrzlo tak netreba ho az tak zatazovat. :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 zář 2007 21:10

demsky píše:hlavne tam mozes pichnut DX VL AN boardy, pocul som sice ze pri plnej polyfoniii sa zasekava sekvencer, respektive vraj to mrzlo tak netreba ho az tak zatazovat. :)
len by som ta poopravil, no do EX5 nic pichnut nemozes, nema moznost pridavania plug-kariet.. to ma CS6 a CS6r a potom MOTIF a MOTIF ES...
EX5 touto moznostou nedisponuje...

ma rozsirovacie sloty ale nie pre PLG karty.. su to dalsie 4 vystupy( cize budes mat 8 vystupov ), digital vystup, SCSI board..

cena 17.000,- je ako zadarmo.. ale to odporucam EX5r ( rack verzia ) aj ked EX5 ma super klaviaturu..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 08 zář 2007 22:22

Z doslechu vim ze EX5 mely nejakou HW chybu ktera nesla odstranit,ale nevim uz ceho se tykala.Jinak okolo dvacky se da poridit K2500 v racku ktera je ve slusnem stavu, ma oproti k2000 dost vyhod hlavne co se vybavy tyce.Dostanes do ni i vsechny zvuky co ma k2000. Muj nazor,neukamenujte mne za nej, radsi bych se zadluzil a poridil k2500,jeji uzitna hodnota je vyssi.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 zář 2007 09:46

nunu píše:Z doslechu vim ze EX5 mely nejakou HW chybu ktera nesla odstranit,ale nevim uz ceho se tykala.Jinak okolo dvacky se da poridit K2500 v racku ktera je ve slusnem stavu, ma oproti k2000 dost vyhod hlavne co se vybavy tyce.Dostanes do ni i vsechny zvuky co ma k2000. Muj nazor,neukamenujte mne za nej, radsi bych se zadluzil a poridil k2500,jeji uzitna hodnota je vyssi.
malo to len jeden bug a nebolo to nic vazne.. chyba bola vo VL chipe ktory nepoznal nejaku instrukciu( neviem co to presne bolo ) a mohol si chip vybrat poslat do Yamahay a poslali ti novy... toto sa mi zda avizovala aj samotna Yamaha...

rfs
Příspěvky: 67
Registrován: 28 pro 2005 19:11

Příspěvek od rfs » 09 zář 2007 12:30

nehledě na nějakou chybu, apod...tak asi došetřim a počkám si na tu klávesovou K2500 - kolem 30000,- sem teď dostal nabídku i s 40gbHD,128mb...
díky moc
nunu píše:Z doslechu vim ze EX5 mely nejakou HW chybu ktera nesla odstranit,ale nevim uz ceho se tykala.Jinak okolo dvacky se da poridit K2500 v racku ktera je ve slusnem stavu, ma oproti k2000 dost vyhod hlavne co se vybavy tyce.Dostanes do ni i vsechny zvuky co ma k2000. Muj nazor,neukamenujte mne za nej, radsi bych se zadluzil a poridil k2500,jeji uzitna hodnota je vyssi.
www.myspace.com/riverforsale
[Piano Petrof r.1940,Akai MPC1000+Jomox Mbase01,Akai S5000,Kurzweil K2000,apple powerbook G4,Cubase LE,Reason3,RME FW400,Mackie CR1604+lexicon mpx500],AKG 240mkII

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 09 zář 2007 14:07

sory,ale 40gb hdd je pikacovina,bud preklep nebo dotycny nevi o cem mluvi... 30k za zacovalou k2500 je hodne dobra cena.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 09 zář 2007 14:10

aha to ma AN VL FDSP v sebe, asi som si to pomylil s inymi produktmi v tej dobe vydanych. skoda ale ze nazivo sa da pouzit len jeden z nich. inak to je ale zaujimavy nastroj, syntak, sampler, virtual analog, physical modelling.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 zář 2007 15:07

demsky píše:aha to ma AN VL FDSP v sebe, asi som si to pomylil s inymi produktmi v tej dobe vydanych. skoda ale ze nazivo sa da pouzit len jeden z nich. inak to je ale zaujimavy nastroj, syntak, sampler, virtual analog, physical modelling.
ako to myslis na zivo sa da pouzit len jeden znich?

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 09 zář 2007 16:23

no to som cital na yamahasynth.com

Can VL and AN voices be used together in a performance setup?
Unfortunately, no more than one DSP-based synthesis engine (VL, AN) can be used at a time. But you can use the EX sampling feature to sample the VL and/or AN sounds you want to use, and them use them in AWM elements.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 24 říj 2007 08:40

pani, nastal mi takyto problem a mozno ma tu bude niekto vediet usmernit co dalej. Pridavam obrazok aby to bolo jednoduchsie:
Obrázek

takze jedneho krasneho dna mi prestali reagovat vyznacene knoby a buttony, netusim ako sa to stalo ale nereaguju, stava je vsade, modul funguje korektne okrem tychto kontroloerov... netusite kde moze byt problem? som to pozrel ci niekde nie je kablik pretrhnuty alebo take daco ale nic.. neviem ci to ma nejake poistky...

co sa moze na takomto nieco pokazit? vedeli by ste ciste zo skusenosti principialne odhadnut kde moze byt pes zakopany? ako je jasne ze to budem musiet dat do opravy....

vyzera to ze sa odpisal prave ten okruh kontrolerov co je pod displayom, no sak dajte radu.

kexik netusis co by to mohlo byt?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 25 říj 2007 13:10

ak nahodou sa niekomu vyskytlo nieco podobne, tak len by som rad z vasej skusenosti vedel cim by to mohlo teoreticky byt, ak sa nieco podobne niekomu stalo na inom rackmodule.. co byva dovodom ak toto vobec vznika na inych moduloch..
je mi jasne ze je to dost osemetna prozba :) kedze stat sa to nemuselo nikomu a asi sa to asi ani moc nestava...

len sa mi to kurva nechce druhy krat rozoberat a pozerat to znova co tam odislo.. ak odisiel nejaky svab tak je to jasne, ale prave preto sa pytam ci toto moze sposobit svab alebo nejaka mechanicka zabada :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 říj 2007 13:12

su to potaky, ci endless kontrolery? imho to bude nejaky zasraty konektor alebo co...

Odpovědět