YAMAHA MOTIF XS/XF

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
SoundsFine

Re: YAMAHA MOTIF XS

Příspěvek od SoundsFine »

Zkusil jsem si Ethernet připojení - docela dobrá možnost.
Rozhodně to urychlí správu nad soubory, co jsou v USB i opačně v PC.
Ale chtělo by to ještě nějaký "editor library" správce User bank 1-3, možnost vytvářet vlastní User banky a řazení presetů atd.
Tohle Motif XS moc neřeší a všiml jsem si, že lidem to hodně chybí.
V tomhle ohledu má Roland/Boss navrch.

EXCOM

XS OS 1.51

Příspěvek od EXCOM »

1.51 OS je vonku
http://www.yamahasynth.com/downloads/dr ... s/updater/

V1.50 to V1.51
Solved problems;
-Fixed a problem in which the output levels for the mLAN IN Main Out Monitor L/R and mLAN IN Assignable Out Monitor L/R of the IEEE1394 audio input channels exceeded the values you specified by 12dB.

ivovavra

Příspěvek od ivovavra »

Čau borci, opravdu Yamaha Motif XS neumí v režimu Song přehrávat/nahrávat ve smyčce, nebo jsem jenom blbý?:-)

EXCOM

YAMAHA MOTIF XS - Complete Orchestra

Příspěvek od EXCOM »

Obrázek
- Brass Section - Drums, Gongs, Cymbal - Keyboards & Harp - Nutracker Suite - Orchestral Percussions - Rhapsody Orchestra - Saxophones - Solo Brass - Solo Flute, Poccolo - Solo Strings - Solo Trumpets - Solo Woodwinds - String Articulations - String Sections - Woodwind Sections - Xylophone and Bells
http://shop.motifator.com/index.php/voi ... if-xs.html

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ivovavra píše:Čau borci, opravdu Yamaha Motif XS neumí v režimu Song přehrávat/nahrávat ve smyčce, nebo jsem jenom blbý?:-)
ako to presne myslis prehravat/nahravat ve smycce? myslis ako vybrat si usek a do toho nahravas nejaku cast, dokym sa ti nepodari? popripade prihravat nove noty uz do existujuceho zaznamu?

EXCOM

YAMAHA MOTIF XS - OS 1.55

Příspěvek od EXCOM »

Novy OS v1.55
http://www.yamahasynth.com/downloads/dr ... s/updater/

V1.51 to V1.55
Solved problems;
-Fixed a problem in which the process speed of the MOTIF XS becomes slow when selecting the MOTIF XS Voice from the Media Bay of Cubase for Mac OS X, causing an unnecessary repetition of transmission of a certain message between the MOTIF XS and computer.

-Fixed a problem in which the value of the High Threshold parameter of the Effect Type "Multi Band Comp" would not be set properly even if you change the Voice, Performance, Effect Type or Effect Preset.

-Fixed a problem in which the fade-in and fade-out of the Common LFO might not work correctly when either of the "InsA1"-"insA16" or "InsB1"-"insB16" is assigned to Dest of the Common LFO in the Voice Edit mode.

-The value of the Rotor/Horn Balance parameter belonging to the Effect Type "Rotary Speaker" has been corrected from "L63>H"-"L=H"-"LH"-"R=H"-"R

Known Issues;
-File sharing for accessing the computer of the systems below from the MOTIF XS* will not function correctly. The functionality for accessing the MOTIF XS from a computer will function correctly.
Novy UI Template Selector v1.0.1 - vyzaduje novy OS 1.55
http://www.yamahasynth.com/downloads/dr ... _software/

ivovavra

Příspěvek od ivovavra »

EXCOM píše:
ivovavra píše:Čau borci, opravdu Yamaha Motif XS neumí v režimu Song přehrávat/nahrávat ve smyčce, nebo jsem jenom blbý?:-)
ako to presne myslis prehravat/nahravat ve smycce? myslis ako vybrat si usek a do toho nahravas nejaku cast, dokym sa ti nepodari? popripade prihravat nove noty uz do existujuceho zaznamu?
Ahoj, myslím to tak: označit úsek např. osmi taktů, aby se pořád dokola přehrával. Potřebuji to k aranžování - tak mně nejlépe napadají další variace. Jenže Motif v režimu Song tohle neumí:-(((

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ivovavra píše:
EXCOM píše:
Ahoj, myslím to tak: označit úsek např. osmi taktů, aby se pořád dokola přehrával. Potřebuji to k aranžování - tak mně nejlépe napadají další variace. Jenže Motif v režimu Song tohle neumí:-(((
to sa mi moc nezda, pozriem na to a dam vediet..

ivovavra

Příspěvek od ivovavra »

Ahoj, myslím to tak: označit úsek např. osmi taktů, aby se pořád dokola přehrával. Potřebuji to k aranžování - tak mně nejlépe napadají další variace. Jenže Motif v režimu Song tohle neumí:-((([/quote]

to sa mi moc nezda, pozriem na to a dam vediet..[/quote]

Ahoj Excom, zkoušel jsi? Nejde, že? Ale to neva - zvyknul jsem si dělat v Pattern modu a tam je skládání rychlé, jednoduché, příjemné. Geniální nástroj. Měl jsem půl roku Fantoma G a to bylo UTRPENÍ!!! Zlatá Yamažka :D

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dokoncujem jeden web, uz som vo finale, nestihol som sa na to pozriet,.. ale teraz budem mat mierne viac casu tak sa na to posadim.. ja mam pocit ze by to malo fungovat, teraz cez vikend si najdem na to cas..

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ivovavra : bude to tak, v rezime song sa neda v ramci recordu zapnut loop.. len v pattern mode..

a ty ten loop potrebujes hlavne na recording alebo na prehravanie uz nahratej veci?

ivovavra

Příspěvek od ivovavra »

EXCOM: Funkce loop by se v režimu Song hodila při přehrávání i nahrávání, ale jak už jsem psal výše, naučil/zvykl jsem si skládat v režimu Pattern. Nicméně dík za snahu. Teď zase řeším jaký mikrofon se hodi k Motifu pro nahrávání zpěvu - nevíš? Jde mi hlavně o princip/druh mikrofonu, zda kondenzátorový nebo dynamický - typ a model už si doladím sám. Poradíš?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ivovavra : na mikrofony som neni moc odbornik, to skor Ecson Waldes, Carloff, Fova tu na fore...
co sa tyka toho loop, tak prehravat si mozes v songu.. je tam na to funkcia loop a povies si odkial pokial ma prehravat.. ale pri recorde to nie je..

ivovavra

Příspěvek od ivovavra »

EXCOM: v tom režimu SONG to není "plnohodnotná" funkce loop, to si můžeš nastavit opakování úseku taktů pouze v jedné nebo více stopách, ale
ten svislý jezdec jede dál, přehrává další takty. Mi šlo o to, aby ten jezdec přehrál např. 1, 2, 3 a 4 tak, a pak se vrátil zase na první a tak pořád dokola - prostě jako v Cubase. A to tam nejde.

Odpovědět