Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Pytkin » 21 dub 2011 12:26

Nino : mozno si zle pochopil to o com tu vsetci piseme .. My sa ti snazime pomoct .. Len nechceme aby si zbytocne investoval velke peniaze do hardwaru a potom zistil , ze ta to aj tak nikde neposunulo ..

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od boro » 21 dub 2011 12:45

Nino1MOTIF píše:
boro píše:Nino: Spominanu Oktavu mam a mozem ti ju pozicat na odskusanie

Dakujem boro ale aj keby sa mi paci neni ju kde kupit.
Ja som ich kupoval v Ziline - v obchode, ani nie cez internet. Ak to nechces kupovat cez internet a ak je uz Zilina zrusena, tak urcite sa da najst distributor... vo viedni, v brne..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od hubert » 21 dub 2011 12:53

Distributor nieje zruseny a oktavy predavam aj ja ....ale ako som uz pisal od kedy isla 319 cenovo naozaj vyrazne hore tak sa predaval strasne malo az som ju prestal drzat na predajni.....objednat a dodat do 2-3 dni nie je problem.....

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od boro » 21 dub 2011 15:07

hubert: tak to je skvele! Ak sa dobre pamatam, tak mk319 + mk012-01 stali spolu okolo 400eur
nino: odporucam ti dat si do podpisu link na tvoju tvorbu

Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Nino1MOTIF » 21 dub 2011 20:03

Uvidím ako sa dalej všetko vyvinie. Dakujem všetkým za rady a pomoc ktorú ste mi poskytli.

Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Nino1MOTIF » 23 dub 2011 11:43

Takže ujasnil som si čo potrebujem a čo chcem dosiahnuť.

Yamahu Motif XS mam prepojeny cez mLAN , viem že v nuende može byť bud jeho karta alebo druha.
Basgitaru by som rad nahraval priamo do zvukovky kedze aparat k nej nemam.
Mikrofon sa mi pacil audio technica AT 4040, ale stale sa neviem rozhodnut aku zvukovku a aky preamp prip.
Akustiku chcem riesit od firmy auralex (ihlany) za repro a k mikrofonu kupit izolacny panel a prip. dalsie ihlany.

Budget som zvysil na 1250 eur. Potrebujem dva vystupy a chcem zvuk na dobrej urovni. Mikrofon som si vybral myslim dobre vyjde ma 387 Eur. Cize mi ostava 860 eur na zvukovku a preamp. Rozmyslal som ci nekupit Liquid Saffire 56 ale ma zbytocne vela vstupov, dalej ma napadlo ci si nekupit preamp UAD 710 TF + UAD 2 SOLO zdarma a neskor dokupit zvukovku. Poradte mi prosim , nechcem kupovat nieco co budem o pol roka predavat s tym ze to bola zla kupa.

Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Nino1MOTIF » 26 dub 2011 19:39

Je rozhodnuto a objednano :

Audio Technica AT 4040
Liquid Focusrite Saffire 56
Beyer Dynamic DT 770 PRO
kabelaz VOVOX
SE ELECTRONICS Mikrofonovy akusticky panel
Ihlany za repro

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Pytkin » 26 dub 2011 19:48

Prajem ti aby investicia naplnila tvoje ocakavania ..

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od komasix » 26 dub 2011 19:53

gratuluju.... až jednou zaplatim dluhy taky si dopřeju takovej upgrade...

Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Nino1MOTIF » 26 dub 2011 20:37

Dakujem :)

koma6: prajem ti aby si si doprial taky upgrade a vlastne kazdemu :)

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Hammond » 26 dub 2011 20:52

Vyborne, tak uz nech to mas doma a potom uz len hrat, tvorit, skladat, nahravat a zdokonalovat sa :) ... hlavne dalej nespekulovat nad dalsim gearom, ako ja :) lebo to potom nema konca... ...inak Saffire 56 mam aj ja v plane :)

Nino1MOTIF
Příspěvky: 136
Registrován: 24 říj 2010 10:09

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od Nino1MOTIF » 26 dub 2011 20:53

Samozrejme :) Potom mozem napisat dojmy a ako sa s tym pracuje ak chces

StarejPejr
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2011 14:32

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od StarejPejr » 23 srp 2011 14:49

Ahoj, mám dotaz ohledně předřazení preampu SPL GoldMike 9844 před Lexicon Ionix U42S. Nedávno jsme tento preamp s kapelou pořídili, ale překvapilo nás, že když jsme ho před Lexicon postavili, tak se vůbec nezměnil zvuk. Zkoušeli jsme ze stejného zdroje nabírat jednak pouze přes Lexicon a jednak s přidáním GoldMike před Lexicon(umístění mikrofonu zůstalo stejné, jen se upravila vstupní úroveň na Lexiconu). Stopy jsem si nahrál pod sebe a přepínal mezi nimi a vůbec nic. Proto bych se chtěl zeptat, jestli se s podobným problémem někdo setkal, jestli může být na vině Lexicon se svými preampy(má kombinované vstupy mic/line) nebo mi nefunguje něco u Spl? Spl mi teď funguje jako True bypass :-( Děkuji za Vaše reakce
Vašuk

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od PELF » 23 srp 2011 14:57

Předpokládám, že z GoldMiku šel signál do linkového vstupu Lexiconu, ne mikrofonního. Pak je taky otázka, jaký mikrofon používáte, aby byl vůbec nějaký rozdíl zaznamenatelný. Zkoušeli jste taky zapínat tlačítko Flair? Přidává vyšší harmonické a to už by mělo být něco slyšet proti Lexiconu.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

StarejPejr
Příspěvky: 4
Registrován: 23 srp 2011 14:32

Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help

Příspěvek od StarejPejr » 23 srp 2011 15:15

Lexicon má kombinované vstupy, tak jsem použil jak propojení 3-kolíkem tak přes kabel Jack-Jack a žádný rozdíl. Mikrofon byl Shure SM58. Flair jsme zkoušeli a mám dojem, že ani tam nebyl slyšitelný rozdíl při propojení s Lexiconem. Pak právě nevím, jestli tedy zkusit jinou kartu, co má třeba jen linkové vstupy nebo naopak prodat GoldMike?

Odpovědět