Aky preamp a pomože vlastne ? Help
Re: Aky preamp a pomože vlastne ? Help
delay: to je BG1, akorat rackovej.
-
A nebolo by lepsie investovat do zvukovky ? napr. RME FireFace UC ? Alebo radsej ostat pri Fast Tracku, kupit preamp GOLDMIKE 9844 + Oktava MK 319 ?
Poradte , pri com by bol najlepsi zvuk nahrávky ?
Poradte , pri com by bol najlepsi zvuk nahrávky ?
To si musi kazdy zvazit sam, jestli potrebuje nebo bude potrebovat nahravat kytary pres HiZ vstup. Ja jsem to nikdy nepotreboval. Nahravam pouze akusticke kytary pres mikrofon.delay píše:Goldmike bych nebral...Z jednoho prostého důvodu, nemá HiZ vstup,
Na Goldmiku jsem bez problemu porizoval slusne nahravky s paskovym mikrofonem bez jakehokoliv nastavovani impedance.delay píše:nastavení impendance (super na ribbony),
Na jedne strane budes mit slusny RME prevodnik, prumerny RME preamp a nic moc mikrofon od M-Audio. Na druhe strane budes mit mizerny Fast Trackovy prevodnik, slusny preamp Goldmike a slusnou Oktavu.Nino1MOTIF píše:A nebolo by lepsie investovat do zvukovky ? napr. RME FireFace UC ? Alebo radsej ostat pri Fast Tracku, kupit preamp GOLDMIKE 9844 + Oktava MK 319 ?
Ve vysledku bude druha varianta asi o neco lepsi.
Prevodnik ma prece jen o neco mensi vliv na kvalitu zvuku nez preamp a mikrofon.
Nejlepsi by bylo samozrejme upgradovat s ostatnim i zvukovku, ale Fireface UC mi prijde pro tebe jako zbytecny overkill.
Naposledy upravil(a) fova dne 16 bře 2011 21:41, celkem upraveno 1 x.
-
Urcite kupim mikrofon : Oktava MK 319 + Goldmike 9844 preamp...To si mi odporucil , pisal si ze si to sam mal a zo zvukom si bol spokojny.
Ak je preamp a mikrofon klucova dvojca k lepsiemu zvuku, ako nova zvukova karta, tak si necham zatial Fast Track Pro a kupim Oktava MK 319 a Goldmike 9844..Este taka otazka, ake pluginy by si odporucil ? Rozmyslam nad Universal Audio Pluginmy..
Ak je preamp a mikrofon klucova dvojca k lepsiemu zvuku, ako nova zvukova karta, tak si necham zatial Fast Track Pro a kupim Oktava MK 319 a Goldmike 9844..Este taka otazka, ake pluginy by si odporucil ? Rozmyslam nad Universal Audio Pluginmy..
Tak to musi zodpovedet asi nekdo jiny, kdo ma vetsi naroky.
Ja pouzivam freewarove Kjaerhus Classic Series a pro me potreby mi staci a jsem s nimi spokojeny.
http://www.acoustica.com/plugins/vst-directx.htm
Ja pouzivam freewarove Kjaerhus Classic Series a pro me potreby mi staci a jsem s nimi spokojeny.
http://www.acoustica.com/plugins/vst-directx.htm
Fova: HiZ není jen na akustickou kytaru, je to prostě vysokoimpendanční vstup (basa, keys...). Tady Nino nějak nenapsal, co točí nebo hodlá točit, jestli jen vokály... ale vzhledem k jeho podpisu - seznamu vybavení mi tohle prostě makovice nebere, místo abych MOTIFa a JazzBasse nakrmil pořádně ((zejména tý base kvalitní HiZ přidá), tak to nechám hnít ve Fastracku, zas nechci bejt hnusnej, jestli někdy koupíš lepší zvukovku, tak OK, pak není vážnej důvod mít na preampu HiZ, třeba máš na basu nějakej DIBox, co já vím...
ALternativní rada: Kup FOCUSRITE SAFFIRE 56, případně STEINBERG MR816 zvukovku. Zaplácneš tím upgrade převodníků i preampy najednou, protože obě zvukovky maj super šváby.
Pokud najdeš ještě pár drobnejch, tak si vem i tu OKTAVU.
ALternativní rada: Kup FOCUSRITE SAFFIRE 56, případně STEINBERG MR816 zvukovku. Zaplácneš tím upgrade převodníků i preampy najednou, protože obě zvukovky maj super šváby.
Pokud najdeš ještě pár drobnejch, tak si vem i tu OKTAVU.
delay: tie zvukovky by boli overkill, TC Konnekt alebo Profire 610 by stacili bohate...
Ta Oktava MK319 je skutocne vyborna volba, i ked je fakt, ze to nieje prilis univerzalny mikrofon a moze sa ti stat, ze si niecim nebude zvukovo rozumiet. Inak btw. prednedavnom tusim predaval stereopar MK319 Pikey tuna z fora, tak sa ho pripadne skus opytat, ci je to este aktualne. Co sa tyka pluginov tak skusil by som nieco free, ako pise Fova a uvidis, ako ti co bude vyhovovat. Napokon mas tu cely threat venovany prave tejto teme, takze skus pohladat. Univarzal Audio pluginy su fakt vyborne a UAD1 sa da teraz kupit z druhej ruky celkom vyhodne. Co ma ale u UAD11 nemilo prekapilo je, ze zvladne naraz spustit iba 5 pluginov, co je casto pre vacsi projekt dost malo.
Nepaušalizovat--- Záleží jaký pluginy... 5x vychází dejme na Pultec EQ, 1176-ku spustíš min. 10x, Precision Enhacer kHz ještě vícekrát. Nicméně jako základ je výkonnější TC Powercore.Hammond píše:Co ma ale u UAD11 nemilo prekapilo je, ze zvladne naraz spustit iba 5 pluginov, co je casto pre vacsi projekt dost malo.
-
Tak já se připojuju k Delayovi a doporučím ti prodat ten M-Audio šrot a pořídit si Focusrite Saffire. Záleží na tom co a v jakym rozsahu chceš nahrávat, možná je ta 56 pro tebe zbytečnej overkill, třeba by stačila 24 DSP (ta je za cca 9 tis). Získáš 6 out, 4 in z toho 2 jsou preampy/linka/hi-Z, 2 sluchátkový zesy, a analogově ovládanou hlasitost hlavních výstupů (netřeba tedy monitor kontrolér) a DSP mixérek kterej zcela nahradí malej analogovej mix (EQ a kompresor na těch pre vstupech, základní reverb pro tracking a míchání všech vstupů na všechny výstupy a to vše s minimální latencí) Sám ji mám, a když jsem porvnával preampy s Toft ATC2 a UA 610 mk2 tak příjemně překvapily. Jsou dost čistý a neutrální, což může být pro začátečníka výhoda. Goldmike je lampáč a někdy ta přidaná lampová barva nemusí sednout...
-
Ještě k těm mikrofonům. Souhlasím s tím že lepší mikrofon dá větší rozdíl v kvalitě, než ten preamp. Když jsem si pořídil za pěknej peníz JZ V47 (díky Ivo
) a nahradil jím svůj stávající Rode NT1A, tak jsem bez problémů v řetězci moh zrušit "technický" EQ, kterým jsem dorovnával nedokonalosti toho Rode a už používám jen EQ pro barvu.
A taky nezapomínat na akustiku... Velký posun jsem zaznamenal taky když jsem si samodomo za pár šušní vytvořil nahrávací paravan (manželce jsem zabavil štendr a pár plyšovejch závěsů
)
Nahrávám teda hlavně vokály, ale asi se to dá aplikovat i obecně...

A taky nezapomínat na akustiku... Velký posun jsem zaznamenal taky když jsem si samodomo za pár šušní vytvořil nahrávací paravan (manželce jsem zabavil štendr a pár plyšovejch závěsů

Nahrávám teda hlavně vokály, ale asi se to dá aplikovat i obecně...
pokial ide o preampy tak mr816 a mackie onyx su zvukovo kusok lepsie, ale porovnaval som konnekt s onyxom a malicko iny charakter ale inak nic specialne, konnekt - profire - onyx - saffire vsetko hra v zasade velmi podobne, trochu viac sa mi pacili iba preampy na yamahe i88x ktore su podobne ako ma mr816delay píše:Co se týče I/O tak vlastně asi jo, ale pokud jde o preampy...
Když už jsi zmínil ten JZ V47, včera a předevčírem jsme ho tady zase zkoušeli (též poprvé i V67) na mluvené slovo atd, se dvěma různými lidmi a v přímém porovnání s mnoha dalšími (i stotisícovými mikrofony), taky včetně Neumann U87 ai. Byli jsme z toho dost na větvi jak za prvé zněl po všech stránkách mnohem lépe než slavný U87 (který je 3x dražší a proti V47 zněl tak "krabicovitěji" a uměleji), ale i v porovnání s ostatními Gefelly i Horchem tam bylo pořád něco, co bylo skoro nejlepší ... Je to opravdu exot, nečíňan a se zvukem, který běžné mikrofony v nižších třídách posune do uplně jiné ligy ... Taky myslím že případný upgrade je asi nejefektivnější začít mikrofonem ...
Pánové, ze své zkušenosti mohu vřele doporučit JLM audio Baby Animal, který tu není moc známý. Projeďte si ale reakce na GS... Je to vynikající preamp - zatím nej co jsem slyšel ( porovnával jsem s UAD Twin Infinity 710, SSL Alphatrack, TLA 5021, RME, Focusasrite Octopre, ART MPa Gold).
Za cenu cca 15tis dostanete prvotřídní kvalitu - jen je to stavebnice a musíte si to složit. Komunikace s firmou je vynikajícící.
Navíc si můžete vybrat op-amp dle chuti a celkově si preamp nastavit jak je libo. No a vypadá taky božsky...
Krásné sametové výšky - rozpoznatelně příjemnější než ostatní zmíněné preampy. Tento preamp teď používám nejraději, pokud nechci barvu lampy.
Vřele doporučuji.

http://www.jlmaudio.com/shop/index.php? ... oductId=10
Za cenu cca 15tis dostanete prvotřídní kvalitu - jen je to stavebnice a musíte si to složit. Komunikace s firmou je vynikajícící.
Navíc si můžete vybrat op-amp dle chuti a celkově si preamp nastavit jak je libo. No a vypadá taky božsky...
Krásné sametové výšky - rozpoznatelně příjemnější než ostatní zmíněné preampy. Tento preamp teď používám nejraději, pokud nechci barvu lampy.
Vřele doporučuji.

http://www.jlmaudio.com/shop/index.php? ... oductId=10