lo-fi sada na bicí do 9000

Mikrofony a předzesilovače
pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2KOMASIX: pokud mi bylo známo, tak při diskusi s prodejcem říkal, že tahle lo-fi sada se hodně líbila a jediné výhrady, pokud byly, tak k tomu kopákovýmu majku (zvukově). Spolehlivost zatím OK; akorát se ty klipsny blbě montujou na takový laciný bubny, který maj nějaký nízký ráfky - sice mi ještě žádnej nespadl :-D ale měl jsem takovej špatnej pocit.....

P.

komasix

Příspěvek od komasix »

Tak sem nakoupil sadu Stage line která je idetická s těma CADama za 4300 SK. Včera jsem je testoval a byl jsem šokovanej! Brzy sem dam ukázku.

elbissop

Příspěvek od elbissop »

Prave mi prisla lacna sada CAD PRO4 (Ebay, 79$, v CR stoji okolo 3400 tusim), je tam KM212, TM211, SN210. No a ten KM212 je kopakovy a pisu, ze large diaphragm.

No lenze realita je ina, prikladam fotku, vlavo TM211, vpravo KM212. Vidime, ze maju uplne rovnake tie membrany, takze large diaphragm sa nekona. Ale mi nieco unika a faakt ten KM212 ma large diaphragm? Lebo mam aj Oktavu MK319, ta ma large diaphragm (ked je to v papieroch, tak tomu verim, nie je to predsa cinska vyroba) a nevyzera byt o nic vacsia.

Obrázek

kexik

Příspěvek od kexik »

to co vidim na obrazku je ta najhnusnejsia cinska dynamicka vlozka
large diaphragm nehovori nic ani o kvalite ani o principe mikrofonu. large diaphragm je 1" a viac a to tato vlozka je. oktavu do toho nemiesaj, ta je kondenzatorova a na kopak sa aj tak nehodi koli malemu spl

elbissop

Příspěvek od elbissop »

Ok, len mi to najskor prislo ako uplna blbost, ze tam large diaphragm nemoze byt ani keby co. Ale podla toho 1" a uvahy o Oktave to mozne je, ok :)

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Teda sorry, ale pokud se můžu k tomuto tématu vyjádřit, tak byť jen slušná sada se prostě do tohohle budgetu nevejde ani náhodou. Slušně hrající vomajkování baterie je záležitost minimálně za 60k a to jsme skutečně na minimu.

Rozhodně bych neradil kupovat tyhle levný sady, to je vyhození peněz. Navíc se tý sady už nezbavíš. Nikdo to nechce, je to k ničemu.

Když už teda nutně a skutečně nutně, šel bych do dvou slušnejch Overheadů - klidně dvě Oktavy MK319 - nebude to hifi, ale spíš zatáhlý, Na OH je to ale dobrý a navíc zabiješ dvě mouchy jednou ranou, protože to můžeš použít i na další věci. K tomu bych přidal něco na kopák - Betu91 nebo 52 (Záleží jestli chceš ostřejší nebo tupější attack). Radši tři slušný mikra, než osum špatnejch. Na tři mikra dělali třeba i Beatles. :wink:

Pokud bude potřeba něco na ten snare 57 se dá posléze zalevno dokoupit.

Vše je ale stejně odvislé na nástroji, jeho ladění (sám jsem se to musel naučit, protože to často bubeníci neumí) a pak samo na hráčské úrovni. :wink:

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Liquid: když to hraje OK, tak proč ne? :D

P.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Liquid Sound: nevim, jestli spravne chapu termin "vomajkovani baterie", ale jestli myslis nazvuceni bicich, tak na to rozhodne neni potreba mit mikrofony za 60K... Uz jen ta sestava, co jsi napsal, se bohate vejde do 30K, mozna i do 20. Ale dost mozna jsem te jen spatne pochopil :)

matucha

Příspěvek od matucha »

Von asi myslel "mikrak na kazdej buben", tam to pak vyleze.

Ta sestava co Vitek navrhuje je taky to co bych udelal, kdybych mel malo penez a potreboval ty bici natocit.

Liquid Sound
Profesionál

Wohma píše:Liquid Sound: nevim, jestli spravne chapu termin "vomajkovani baterie", ale jestli myslis nazvuceni bicich, tak na to rozhodne neni potreba mit mikrofony za 60K... Uz jen ta sestava, co jsi napsal, se bohate vejde do 30K, mozna i do 20. Ale dost mozna jsem te jen spatne pochopil :)
Ano pardon, mel jsem namysli. Omikrofonování bicí soupravy.

No však. Napsal jsem schválně levnou, protože jde v tomto tématu o budget. :)

Jo, psal jsem closemiking řekněme 8 mikrofonů. Natáčení bicích je nejen nejčernější možná magie :), ale taky holt drahý no. :(

Liquid Sound
Profesionál

pavlii píše:2Liquid: když to hraje OK, tak proč ne? :D

P.
Nevěřim.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Liquid: no dobře, nebudeme tady flameovat, ale minimálně bicmen by snad měl asi vědět, tak mu "to" hraje - pokud nemá ke zvuku sejmutému těmahle levnejma majkama výhrady, tak teda nevím....ale možná je hluchej....od toho bubnování......včetně všech okolo :D

P.

Liquid Sound
Profesionál

pavlii píše:2Liquid: no dobře, nebudeme tady flameovat, ale minimálně bicmen by snad měl asi vědět, tak mu "to" hraje - pokud nemá ke zvuku sejmutému těmahle levnejma majkama výhrady, tak teda nevím....ale možná je hluchej....od toho bubnování......včetně všech okolo :D

P.
bubeníci právě zpravidla zvuk soupravy nedokážou posoudit a to snad proto, že soupravu vnímají z druhé strany, než posluchač a tak jsou na ni navyklí. Ten zvuk neprosto odlišnej. Taková je moje zkušenost.

O tom, že zpravidla špatně slyšej, snad příště :)

kexik

Příspěvek od kexik »

treba ale povedat druhu stranu mince, ze zvukari naucili posluchacov na zvuk bicich, ktory nie je realny. kazdy kto kedy pocul realne skopky zo vzdialenosti ked ich netreba nazvucovat, a hocaku nahravku, vie o tom rozdieli, ale nikomu to zda sa nevadi

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Já bych to uzavřel s tím, že pokud mi podle ucha sejme mikrofon zvuk nástroje tak, že odpovídá tomu, co slyším rovnou v místnosti, tak je pro mě ten mikrofon prostě vyhovující - pak je samozřejmě jedno, jestli stojí několik stovek/tisíc/desítek tisíc :D cena rozhodně není ten parametr, který určuje kvalitu mikrofonu po stránce výsledného zvuku (držme se trošku globalizace). Stejné diskuse se přece vedou i okolo vokálních majků - je to hodně jednak o vkusu a jednak o tom, co chci za výsledek.

P.

Odpovědět