lo-fi sada na bicí do 9000

Mikrofony a předzesilovače
Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

pavlii píše:cena rozhodně není ten parametr, který určuje kvalitu mikrofonu po stránce výsledného zvuku
Spíše nesouhlasím tj. u low-endu možná.

Drumer

Příspěvek od Drumer »

Liquid Sound píše:
pavlii píše:2Liquid: no dobře, nebudeme tady flameovat, ale minimálně bicmen by snad měl asi vědět, tak mu "to" hraje - pokud nemá ke zvuku sejmutému těmahle levnejma majkama výhrady, tak teda nevím....ale možná je hluchej....od toho bubnování......včetně všech okolo :D

P.
bubeníci právě zpravidla zvuk soupravy nedokážou posoudit a to snad proto, že soupravu vnímají z druhé strany, než posluchač a tak jsou na ni navyklí. Ten zvuk neprosto odlišnej. Taková je moje zkušenost.

O tom, že zpravidla špatně slyšej, snad příště :)
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :twisted: :? :( 8)

fova

Příspěvek od fova »

Liquid Sound píše:
pavlii píše:cena rozhodně není ten parametr, který určuje kvalitu mikrofonu po stránce výsledného zvuku
Spíše nesouhlasím tj. u low-endu možná.
U bicich je to mozna jinak (nemam zkusenost), ale u vokalnich mikrofonu obecne plati, ze se zvysujici se cenou mikrofonu roste i kvalita zvuku. Vyrobci si pred uvedenim na trh dobre spocitaji, za jakou cenu si mohou dany mikrofon dovolit prodavat aby to bylo prodejne a nebyla to ostuda.
Zatim jsem nenasel zadnou vyjimku, ktera by naprosto zasadne porusovala tohle pravidlo a mikraku mi proslo rukama uz docela dost.
Tzn. ze jsem nenasel zadny mikrak, ktery by znel famozne a pritom byl za hubicku.
Da se samozrejme koupit high end mikrak levneji, protoze je napr. castecne vyroben v Cine, ale stale to bude za desitky tisic.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Nene, nemyslel jsem kvalitu z technického hlediska - myslel jsem to spíš obecněji s větší váhou na barvu toho výsledného zvuku, jak to majk podává. Zase to tolik nehroťte ;-)

P.

Liquid Sound
Profesionál

pavlii píše:Nene, nemyslel jsem kvalitu z technického hlediska - myslel jsem to spíš obecněji s větší váhou na barvu toho výsledného zvuku, jak to majk podává. Zase to tolik nehroťte ;-)

P.
I tak ne. Dobrý nahrávání JE PROSTĚ DRAHÝ! Jenom výrobci šrotu z toho dělaj pohádku a tvrděj, že tomu tak není.

matucha

Příspěvek od matucha »

Liquid Sound píše:Dobrý nahrávání JE PROSTĚ DRAHÝ! Jenom výrobci šrotu z toho dělaj pohádku a tvrděj, že tomu tak není.
Sice je pravda, ze ne vsechno drahy je dobry, ale obracene to bohuzel moc nefunguje. Tak ci tak nadpis tohodle vlakna je "lofi sada na bici do 9000". A kdyz se tak nad tim zamyslim, tak bych si za ty penize asi koupil treba oktavu jako mono overhead a 2nd hand md421 sennheisera na kopak. Pri trose umu by s tim v 60. letech udelali supr atmosferickej zvuk a cau, nedokonalosti sou prednost ;-).

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Moc zajímavá debata.
Brácha dělá s kapelou demo a pořídil si inkriminovanou sadu mikrofonů, abych ho sejmul.
Já teda nejsem zvukař ale čistě pedagogicky je to moc dobrá pedagogická pomucka za ty peníze. Hodně jsem se toho naučil o bicích i o jejich zvučení.
Myslíte, že kdybych sem hodil ukázku toho zvuku, byl by mi někdo ochoten poradit, co zlepšit? Fakt nemám se zvučením žádné zkušenosti z druhé strany pultu :-)

Liquid Sound
Profesionál

Stardust píše:Moc zajímavá debata.
Brácha dělá s kapelou demo a pořídil si inkriminovanou sadu mikrofonů, abych ho sejmul.
Já teda nejsem zvukař ale čistě pedagogicky je to moc dobrá pedagogická pomucka za ty peníze. Hodně jsem se toho naučil o bicích i o jejich zvučení.
Myslíte, že kdybych sem hodil ukázku toho zvuku, byl by mi někdo ochoten poradit, co zlepšit? Fakt nemám se zvučením žádné zkušenosti z druhé strany pultu :-)
Jasný! Hoď to sem... :)

Prvním krokem je, ale bicí správně naladit a pohrát si s tlumením.
mikra jdou krokem až potom....

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Tak tady je to ke stažení. Jen asi třicet vteřin:
http://www.megaupload.com/?d=05T6CP9F

matucha

Příspěvek od matucha »

Ladeni bicich moc neumim, ale tlumit sem nutil kazdyho bubenika... oni maji radi vetsinou kdyz to dyl zni, ale z hlediska vetsiny veci co nahravam sou ty preznivajici a dlouho zvonici veci naprd. Stejne jako kdyz kopak rozezni kotle tak, ze sou skoro vic nahlas nez ten kopak, to je pak v mixu neopravitelny.

Liquid Sound
Profesionál

matucha píše:Ladeni bicich moc neumim, ale tlumit sem nutil kazdyho bubenika... oni maji radi vetsinou kdyz to dyl zni, ale z hlediska vetsiny veci co nahravam sou ty preznivajici a dlouho zvonici veci naprd. Stejne jako kdyz kopak rozezni kotle tak, ze sou skoro vic nahlas nez ten kopak, to je pak v mixu neopravitelny.
Bohužel to bejvá chyba bubeníků resp. toho že tam nechávaj přepravní blány, nebo prostě špatný jetý kousky. Tlumí se pak gafou popř gafou s papírovejma kapesníkama, tlumítkama zevnitř korpusu, tlumícíma kroužkama, atp. To sice funguje, potíží je ale to, že pak se zvuk zatáhne a transient ztratí attack. :(

Dobrý co doporučuju je, do kopáku dávat plamafon. Daj se snadno přidávat další kousky dle potřeby a drží to jak přibitý. :) Navíc já si tam stavim takový odpočívadýlko na Betu 91. Zde moc neprobíranej mikrofon, ale zatím nej co jsem slyšel na Attack kopáku.

Ale jinak hučení tomů a floortomu je běžné. Jde o tu míru. Pokud člověk navíc přidává mikro na floortom bottom, hukot s přibývající kompresí zesiluje. A jak píše Matouš, vyříznutí je přinejmenšim problematický. :)

Jo, je to fakt černá magie. :) Především pak, když se točí playbackama. Jen zkušení vědí, co jim z toho vyleze a hlavně jak se na takový nahrávání připravit.

rastis

Příspěvek od rastis »

Stardust píše:Tak tady je to ke stažení. Jen asi třicet vteřin:
preco je to mono ?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

proc ten silenej verb?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

rastis píše:
preco je to mono ?
asi mas nekde v chainu mono switch, protoze stereo informace tam je.

Stardust
Vybavení

Příspěvek od Stardust »

Protože kamufluje nepřesnosti. Navíc bez něj mi to přišlo suchý. Mám ubrat?

Odpovědět