Spíše nesouhlasím tj. u low-endu možná.pavlii píše:cena rozhodně není ten parametr, který určuje kvalitu mikrofonu po stránce výsledného zvuku
lo-fi sada na bicí do 9000
-
- Profesionál
Liquid Sound píše:bubeníci právě zpravidla zvuk soupravy nedokážou posoudit a to snad proto, že soupravu vnímají z druhé strany, než posluchač a tak jsou na ni navyklí. Ten zvuk neprosto odlišnej. Taková je moje zkušenost.pavlii píše:2Liquid: no dobře, nebudeme tady flameovat, ale minimálně bicmen by snad měl asi vědět, tak mu "to" hraje - pokud nemá ke zvuku sejmutému těmahle levnejma majkama výhrady, tak teda nevím....ale možná je hluchej....od toho bubnování......včetně všech okolo
P.
O tom, že zpravidla špatně slyšej, snad příště

U bicich je to mozna jinak (nemam zkusenost), ale u vokalnich mikrofonu obecne plati, ze se zvysujici se cenou mikrofonu roste i kvalita zvuku. Vyrobci si pred uvedenim na trh dobre spocitaji, za jakou cenu si mohou dany mikrofon dovolit prodavat aby to bylo prodejne a nebyla to ostuda.Liquid Sound píše:Spíše nesouhlasím tj. u low-endu možná.pavlii píše:cena rozhodně není ten parametr, který určuje kvalitu mikrofonu po stránce výsledného zvuku
Zatim jsem nenasel zadnou vyjimku, ktera by naprosto zasadne porusovala tohle pravidlo a mikraku mi proslo rukama uz docela dost.
Tzn. ze jsem nenasel zadny mikrak, ktery by znel famozne a pritom byl za hubicku.
Da se samozrejme koupit high end mikrak levneji, protoze je napr. castecne vyroben v Cine, ale stale to bude za desitky tisic.
-
- Profesionál
Sice je pravda, ze ne vsechno drahy je dobry, ale obracene to bohuzel moc nefunguje. Tak ci tak nadpis tohodle vlakna je "lofi sada na bici do 9000". A kdyz se tak nad tim zamyslim, tak bych si za ty penize asi koupil treba oktavu jako mono overhead a 2nd hand md421 sennheisera na kopak. Pri trose umu by s tim v 60. letech udelali supr atmosferickej zvuk a cau, nedokonalosti sou prednost ;-).Liquid Sound píše:Dobrý nahrávání JE PROSTĚ DRAHÝ! Jenom výrobci šrotu z toho dělaj pohádku a tvrděj, že tomu tak není.
Moc zajímavá debata.
Brácha dělá s kapelou demo a pořídil si inkriminovanou sadu mikrofonů, abych ho sejmul.
Já teda nejsem zvukař ale čistě pedagogicky je to moc dobrá pedagogická pomucka za ty peníze. Hodně jsem se toho naučil o bicích i o jejich zvučení.
Myslíte, že kdybych sem hodil ukázku toho zvuku, byl by mi někdo ochoten poradit, co zlepšit? Fakt nemám se zvučením žádné zkušenosti z druhé strany pultu
Brácha dělá s kapelou demo a pořídil si inkriminovanou sadu mikrofonů, abych ho sejmul.
Já teda nejsem zvukař ale čistě pedagogicky je to moc dobrá pedagogická pomucka za ty peníze. Hodně jsem se toho naučil o bicích i o jejich zvučení.
Myslíte, že kdybych sem hodil ukázku toho zvuku, byl by mi někdo ochoten poradit, co zlepšit? Fakt nemám se zvučením žádné zkušenosti z druhé strany pultu

-
- Profesionál
Jasný! Hoď to sem...Stardust píše:Moc zajímavá debata.

Prvním krokem je, ale bicí správně naladit a pohrát si s tlumením.
mikra jdou krokem až potom....
Tak tady je to ke stažení. Jen asi třicet vteřin:
http://www.megaupload.com/?d=05T6CP9F
Ladeni bicich moc neumim, ale tlumit sem nutil kazdyho bubenika... oni maji radi vetsinou kdyz to dyl zni, ale z hlediska vetsiny veci co nahravam sou ty preznivajici a dlouho zvonici veci naprd. Stejne jako kdyz kopak rozezni kotle tak, ze sou skoro vic nahlas nez ten kopak, to je pak v mixu neopravitelny.
-
- Profesionál
Bohužel to bejvá chyba bubeníků resp. toho že tam nechávaj přepravní blány, nebo prostě špatný jetý kousky. Tlumí se pak gafou popř gafou s papírovejma kapesníkama, tlumítkama zevnitř korpusu, tlumícíma kroužkama, atp. To sice funguje, potíží je ale to, že pak se zvuk zatáhne a transient ztratí attack.matucha píše:Ladeni bicich moc neumim, ale tlumit sem nutil kazdyho bubenika... oni maji radi vetsinou kdyz to dyl zni, ale z hlediska vetsiny veci co nahravam sou ty preznivajici a dlouho zvonici veci naprd. Stejne jako kdyz kopak rozezni kotle tak, ze sou skoro vic nahlas nez ten kopak, to je pak v mixu neopravitelny.

Dobrý co doporučuju je, do kopáku dávat plamafon. Daj se snadno přidávat další kousky dle potřeby a drží to jak přibitý.

Ale jinak hučení tomů a floortomu je běžné. Jde o tu míru. Pokud člověk navíc přidává mikro na floortom bottom, hukot s přibývající kompresí zesiluje. A jak píše Matouš, vyříznutí je přinejmenšim problematický.

Jo, je to fakt černá magie.

preco je to mono ?Stardust píše:Tak tady je to ke stažení. Jen asi třicet vteřin:
-
- Profesionál
proc ten silenej verb?Stardust píše:Tak tady je to ke stažení. Jen asi třicet vteřin:
-
- Profesionál
asi mas nekde v chainu mono switch, protoze stereo informace tam je.rastis píše:preco je to mono ?Stardust píše:Tak tady je to ke stažení. Jen asi třicet vteřin: