Mikrofon na live zpěv(BETA58/OM6)?

Mikrofony a předzesilovače
fantozzi2

Příspěvek od fantozzi2 »

> kexik - mozna kdyz nahravas na nejakej valvestate. Ale jestli si koupim hlavu za 50 klacku a za dalsich 20 bednu, udelam si zvuk, tak ho tak na desce chci, pokud mozno, slyset.

rastis

Příspěvek od rastis »

to ako pocujem aparat ked pri nom stojim je nieco diametralne ine, ako to, co nahravam. skus si v nahravke v nejakom solidnejsom mixe vypnut vsetky ostatne nastroje a chod ten zvuk reklamovat vyrobcovi :)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2kexík: no tak to teda rozhodně nesouhlasím - pokud není zvláštní záměr (což obvykle asi není), tak je přece úlohou mikrofonu sejmout co nejvěrněji zvuk, ne? No ale tohle je už na úplně jinou debatu, já jsem prostě zastáncem toho, že osobně budu preferovat stopy, kde bude zvuk sejmutý majkem takový, že bude co nejvěrnějším "otiskem" zvuku, který jsem slyšel i uchem při natáčení....

P.

kexik

Příspěvek od kexik »

pavlii píše:2kexík: no tak to teda rozhodně nesouhlasím - pokud není zvláštní záměr (což obvykle asi není), tak je přece úlohou mikrofonu sejmout co nejvěrněji zvuk, ne? No ale tohle je už na úplně jinou debatu, já jsem prostě zastáncem toho, že osobně budu preferovat stopy, kde bude zvuk sejmutý majkem takový, že bude co nejvěrnějším "otiskem" zvuku, který jsem slyšel i uchem při natáčení....

P.
to je samozrejme teoreticky pristup. v zmysle tejto teorie je najcistejsi sposob nahratia komba zobrat signal rovno z koncaka, ved aj repro v kombe ho predsa skresluje, nie? ver mi, cele generacie zvukarov sa snazili o vselijake cary mary a aj tak skoncili pri sm57 strcenej do neve 1073 preampu (alebo pri nejakom velmi podobnom setupe). a to boli ludia, ktorym tuna v skusenostiach a rozpocte nik nesiaha ani po clenky.
mimochodom, ked nahras vokal velmi kvalitnou kardioidou, mas pocit ze znie tak ako ho pocujes? samozrejme ze nie. nahravka je nahravka a realita je realita. ucho TREBA balamutit

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2kexik: jj, balamutit - to jsem poznal - ale fakt je ten, že si prostě řekne ten daný hráč, přes který majk mu to "sedí" líp......pokud bude ale rozhodování na mě, budu porovnávat výstup z majku se svými ušiskami :-D

P.

WuShin

Příspěvek od WuShin »

...ucho TREBA balamutit

Stejně nejsilněji na člověka zapůsobí "nahý" unplugged hráč 8)
Ultimate Ears super.fi 5 Pro, db Technoligies IEM 1100, Audix OM6, Shure PG58, Behringer ULTRATONE K3000FX, Sansa e280 8GB, didgeridoo.

Odpovědět