Poraďte kondenzátorový mikrofon na zpěv a housle

Mikrofony a předzesilovače
kexik

Re: Poraďte kondenzátorový mikrofon na zpěv a housle

Příspěvek od kexik »

oktava 319 bude imo na husle lepsia ako 012.

syncro

Příspěvek od syncro »

kexik: Housle moc často nenahrávám, ale z MK012 lezl na poslední houslistku dost použitelný výsledek...

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Na nástroje (a zejména na housle) jsou vždy lepší malomembránové mikrofony - mají přirozenější nezkreslený zvuk. A stereo pár je vždy to co je třeba pro dobrý zvuk ... Jeden mikrofon není úplně ono (zejména má-li ten nástroj být solový). Takže pár 012 může být za dané situace ideální

Wohma

Příspěvek od Wohma »

matucha: Proto jsem rekl, ze je to spis do diskuze nez moje rada. Ja s paskacema zkusenosti nemam, i kdyz o nutnosti slusnyho preampu vim (autor ovsem o svym preampu nic nenapsal). Kazdopadne diky za insight :)

matucha

Příspěvek od matucha »

Wohma píše:matucha: Proto jsem rekl, ze je to spis do diskuze nez moje rada. Ja s paskacema zkusenosti nemam, i kdyz o nutnosti slusnyho preampu vim (autor ovsem o svym preampu nic nenapsal). Kazdopadne diky za insight :)
Vpoho... to nebyl utok... jenom narovnani debaty ;). Paskace sou fakt vyssi divci v narocnosti na retezec a tak to je trochu mimo, kdyz nekdo vicemene zacina a je videt, ze "smrdi korunou".

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Wohma píše:matucha: .....i kdyz o nutnosti slusnyho preampu vim (autor ovsem o svym preampu nic nenapsal)
Ale napsal, ale nikdo se k tomu nevyjádřil:wink:. Budu k tomu pořizovat zvukovku, buď E-mu 0404 usb nebo Edirol UA 25EX. A právě na to jsem se ptal, která bude vhodnější. E-mu celkem chválí a na ten Edirol nemůžu nikoho sehnat, aby to nějak okomentoval.( musí být usb, firewire na macbooku bohužel nemám). Pozděj přikoupím samostatný preamp( to je ještě ve hvězdách :wink: ).

Mohli byste mi ještě okomentovat mikrofony AKG Perception 220 a 420. Ty se mně zdají taky fajn. Jak si stojí v porovnání s tou Oktavou 319?
Tady jsou linky: http://www.audiotek.cz/AKG-Perception-2 ... e/:3:30232
http://www.audiotek.cz/AKG-Perception-4 ... e/:3:30233

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

kexik píše:oktava 319 bude imo na husle lepsia ako 012.
nie nebude :)
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

matucha

Příspěvek od matucha »

Vrzalík píše:Budu k tomu pořizovat zvukovku, buď E-mu 0404 usb nebo Edirol UA 25EX. A právě na to jsem se ptal, která bude vhodnější. E-mu celkem chválí a na ten Edirol nemůžu nikoho sehnat, aby to nějak okomentoval.( musí být usb, firewire na macbooku bohužel nemám). Pozděj přikoupím samostatný preamp( to je ještě ve hvězdách :wink: ).

Mohli byste mi ještě okomentovat mikrofony AKG Perception 220 a 420. Ty se mně zdají taky fajn. Jak si stojí v porovnání s tou Oktavou 319?
Ty zvukovky - prast jak uhod. Tam poradnej preamp proste neni. Na ribbon muzes vklidu zapomenout. Stejne tak na levny AKG. Vsechny ty C1000-4000 sou celkem hrozivy a to nejsou cinsky, perception sou mam ten dojem cina a je to nizsi trida... proste e-e.

mando

Příspěvek od mando »

ak by si vedel pripojit firewire zvukovku tak s tych lacnejsich poviem ze Mackie Onyx Satellite ma vyborne predzosiky a v poho prevodniky alebo Konnekt 6/8 takisto, ak by si vedel zohnat jednu z nich second hand tak by to bolo riesenie

z mikrofonov osobne mam dobru skusenost s velkomembranovou Audio-Technikou AT3035, ktora sa da zohnat lacno z tuziek su lacnejsie a dobre Rode NT5 alebo som uspesne pouzival Sennheiser e614

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Teď jsem z toho už fakt zmatený. Tak teda Akg nebrat, je to čínský šmejd.( i když tato recenze tvrdí něco jiného http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=1897 . Tu Oktavu 319 nechci, nevím jestli bude vhodná pro housle. Má prý poddekový zvuk.( dobré středy, ale nevýrazné výšky). Tužkám moc nevěřím, na housle budou vpohodě. Nevím, už jak na snímání 8 zpěváků a nástrojů k tomu. Tak mi zbývá snad už jen SE Electronics 2200A. ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... a-3027.php ). Nevlastní ji někdo ? Četl jsem o ní, že je to obstojný univerzál použitelný jak na zpěv, tak na nástroje. Možná jsem se špatně vyjádřil. Chci spíše velkomembránový univerzální mikrofon použitelný na zpěv i housle.

kexik

Příspěvek od kexik »

Vrzalík píše:Teď jsem z toho už fakt zmatený. Tak teda Akg nebrat, je to čínský šmejd.( i když tato recenze tvrdí něco jiného http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=1897 . Tu Oktavu 319 nechci, nevím jestli bude vhodná pro housle. Má prý poddekový zvuk.( dobré středy, ale nevýrazné výšky). Tužkám moc nevěřím, na housle budou vpohodě. Nevím, už jak na snímání 8 zpěváků a nástrojů k tomu. Tak mi zbývá snad už jen SE Electronics 2200A. ( http://www.muzikant.cz/zvuk-a-nahravani ... a-3027.php ). Nevlastní ji někdo ? Četl jsem o ní, že je to obstojný univerzál použitelný jak na zpěv, tak na nástroje. Možná jsem se špatně vyjádřil. Chci spíše velkomembránový univerzální mikrofon použitelný na zpěv i housle.
ano, 319 ma poddekove vysky. otazka je ci potrebujes z husli vysky. fundamentalne frekvencie husli su celkom inde a ked na stredoch nebude mikrofon aspon trocha slusny, bude to ovela horsi kompromis ako ked obetujes vysky. aj preto si myslim ze bude 319 lepsia ako 012. prave tak ako celkom urcite je napriklad na klasickej gitare s nylonkami alebo na flaute, co su aplikacie ktore som vyskusal

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

kexik píše: ano, 319 ma poddekove vysky. otazka je ci potrebujes z husli vysky. fundamentalne frekvencie husli su celkom inde a ked na stredoch nebude mikrofon aspon trocha slusny, bude to ovela horsi kompromis ako ked obetujes vysky.
Housle nahrávané na jeden mikrofon budou vždycky znít víceméně blbě ... Ke slušnému zvuku je v tomto případě třeba mikrofonní stereo pár

kexik

Příspěvek od kexik »

Ivo píše:
kexik píše: ano, 319 ma poddekove vysky. otazka je ci potrebujes z husli vysky. fundamentalne frekvencie husli su celkom inde a ked na stredoch nebude mikrofon aspon trocha slusny, bude to ovela horsi kompromis ako ked obetujes vysky.
Housle nahrávané na jeden mikrofon budou vždycky znít víceméně blbě ... Ke slušnému zvuku je v tomto případě třeba mikrofonní stereo pár
stereopar s dobrymi stredmi, len z toho co tu odznelo to nie je ani jeden. alebo som mal nejake vadne 012 :)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Podle me bude ta poddekovost u housli dobra, co jsem tak zkousel v amaterskych podminkach nahravat housle, tak to byla temer vzdy pekna pilka. Ta Oktava by to mohla dobre vykompenzovat.

Co jeste mrknout na produkty Studio Projects?

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Ivo píše:
Však ano, já nechci jeden velkomembránový, ale dva :wink: . Tu Oktavu 319 přeci asi zkusím ( i přes ten poddekový sound). Nemáte někdo zkušenost již zmiňovaným SE Electronics 2200A a ještě jsem se díval na Studio Projects TB1. Teď se rozhoduji mezi těmito 3. Tak raďte Oktava 319, SE Electronics 2200A nebo Studio Projects TB1? Nevíte, kde bych sehnal tu Oktavu 319? Myslím nějaký český e-shop, ne zahraničí.

Odpovědět