Poraďte kondenzátorový mikrofon na zpěv a housle

Mikrofony a předzesilovače
Vrzalík

Poraďte kondenzátorový mikrofon na zpěv a housle

Příspěvek od Vrzalík »

Poraďte mi mikrofon. Budu nahrávat sólo zpěv nebo sólo housle ( domácí prostředí). Pak také menší scholu v kostele cca 8 zpěváků, housle, kytara a klávesy. Zvažuji velkomembránový kondenzátorový mikrofon. Doma bude zřejmě stačit 1. Ale na scholu pak 2 ( stereo). Můj finanční limit je na mikrofon cca 5000 - 6000,- Vím, že kvalita nahrávky bude úměrná kvalitě mikrofonu. Jednoduše řečeno, chci mikrofon, který v této cenové relaci kvalitně nahraje především zpěv a housle.

vasek

Re: Poraďte kondenzátorový mikrofon na zpěv a housle

Příspěvek od vasek »

Třeba Rode NT1A?

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Spis nadhodim do diskuze - co takhle paskac? MXL ma ted levnej model, kterej pusobi slusne, recenze na nej jsou dobry. Je to model R144, driv R44.

boolocks

Příspěvek od boolocks »

wohma: máš někde odkaz na nějakou recenzi bo znáš někoho kdo ho má? přímo tenhle model mě zajímá
v audioteku mi řekli, že by ho mohli mít za 4-6 týdnů

matucha

Příspěvek od matucha »

Wohma píše:Spis nadhodim do diskuze - co takhle paskac? MXL ma ted levnej model, kterej pusobi slusne, recenze na nej jsou dobry. Je to model R144, driv R44.
wohma>
A co takhle, ze na paskac je potreba poradnej predzesik, kterej evidentne Vrzalik nema?

vrzalik>
Rode bych nedoporucil, u me porad vyhrava oktava mk319... i kdyz je daleko do dokonalosti, aspon me bavi ;).

Ale mas to hodne tezky, za tyhle penize vlastne nic rozumnyho nekoupis, protoze potrebujes stereo a to je samo 2x tolik penez nez mas a to porad dostanes "jen" oktavy.

Misto ribbonu bych premejslel mozna o malomembranovejch. Ted nekdo prodaval Shure SM91 nebo jak se jmenuje ta tuzka za 4500 z druhy ruky... a to neni marnej mikrak.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Zkus na eBayi najit Shure SM81. Myslim, ze tam bezne najdes stereo par dost pod 500$. Je to hodne univerzalni mikrak a na to stereo snimani to je myslim fajn. Je vybornej na akustickou kytaru, takze i na housle by mel byt fajn. Na vokal ho taky pouzivam, ale s velkomembranou asi za podobny penize dostanes o neco vic detailu.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jo a sm91 neni to samy co sm81.

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Jen pro upřesnění, ohledně těch peněz, mám na mysli 5000-6000 kč na jeden mikrofon, což ve stereo verzi je 10 000 až 12 000 kč :wink: Uvažuju, že koupím teď jeden a až naškudlím, tak 2. :) Předzesilovač zatím žádný extra nemám. Chci k tomu pořídit zvukovku, buď Emu 0404 usb nebo Edirol UA 25EX. Když už je tady zmiňuju, která je dle vás lepší( kvalita předzesilovače, šum, zkreslení zvuku). Popřípadně mně hoďte nějaký link na recenzi, či test toho Edirolu ( v češtině prosím). Nic jsem zatím nenašel, asi blbě hledám. Dík za rady, tipy a odpovědi :wink:

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Vrzalík píše: ... chci mikrofon, který v této cenové relaci kvalitně nahraje především zpěv a housle.
tak urcite nie cinsky paskac... ako pise Matucha - Oktava 319 na hlas, Oktava 012 na husle
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

matucha

Příspěvek od matucha »

Amorph píše:Jo a sm91 neni to samy co sm81.
jo myslel sem ten sm81... ten tvuj

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

u me porad vyhrava oktava mk319... i kdyz je daleko do dokonalosti, aspon me bavi ;)

Nevíte, kde se dá tu v Česku sehnat?

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Jo a ještě jeden dotaz. Na housle samotné bude určitě lepší ta Oktava MK-012. Ale nevím, pokud upřednostním to stereo nahrávání ( těch cca 8 zpěváků, housle, kytara a klávesy), jestli nebudou lepší dvě Oktavy MK-319 oproti jedné Oktavě MK-012 a jedné Oktávě MK-319.

syncro

Příspěvek od syncro »

Já bych ti doporučil stereopár Oktava MK012 plus aspoň dvě kulové a dvě kardioidní vložky (pomohou vyřešit i případné akusticky neoptimalizované prostory)
http://www.oktava-shop.com/view_prod.php?id=112

a k tomu speciálně na zpěv jednu vložku MK101 (velmi podobný zvuk jako MK319)
http://www.oktava-shop.com/view_prod.php?id=136

nebo MK102 či MK104, ale to už by chtělo asi vyzkoušet, protože každá z nich je silná na něco jiného.

Tenhle set by tě měl za rozumné peníze vybavit možností velmi kvalitního stereo snímání nástrojů a v případě potřeby budeš mít i jeden slušný velkomembránový kondenzátor na zpěv.

Jen můj názor, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

matucha

Příspěvek od matucha »

sasova rada se mi zamlouva ;)

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

matucha píše:sasova rada se mi zamlouva ;)
taky tak.

MK012 Matched Stereo Pair je takmer na vsetko, ale na husle, zbory, overheads vyborne
102 su skor na vacsie objemy, bicie, tomy, na solovy spev za istych okolnosti tiez
104 na spev ma viac "pacivych" vysok nez 319
Hudobník a producent, majiteľ štúdia
http://www.fairytale.sk | http://www.peterkravec.com

Odpovědět