Test ribbonu T.Bone RB100

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

je to tak, pasik povoluje. tento neduh maju vsetky cinany z onej fabriky. v extremnom pripade sa dotyka az sietky a co je horsie, ked nie je napnuty, mikrofon ma nizsiu citlivost, nielen SPL.

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 442
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Příspěvek od skeld »

kexik: A ten tvuj po napnutí stále drží?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

uz som ho napinal druhy krat. pomaha ked sa mikrofon skladuje vo zvislej polohe. ale obecne planujem prepaskovat niecim inym (pozlatenym plastom, ak zvladnem naparit Au vrstvu)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1075
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix »

Muj byl taky do "S" . Praskal o mřížku. Jak moc se má napnout?
Napnul jsem ho ne uplně - nevim jestli to pomohlo - dnes ho du zkusit.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

no hlavne nevystri tu harmoniku :)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1075
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix »

.......no já se ptám protože jsem vesměs viděl pásky mírně do luku, tak nevím jestli to tak má bejt. Moc místa na to prohnutí tam neni - mřížka je hodně blízko......... Jestli když to nenapnu "do rovna" tak jestli se nesníží citlivost. Jinak napínal jsem nasliněnou špejlí a bez problémů.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ono kazda paska sa casom vytaha a musi prepaskovat. v dobrom mikrofone ale to trva roky

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Sundal jsem horni viko a pak paratkem lehce nadzvedl ochrannou mrizku na magnetu, abych videl, jak vypada pasek. A mam ho take prohnuty.

Ale zatim jsem nenasel odvahu mikrofon rozebrat uplne a asi to necham byt. Ten zvuk je +/- pouzitelny a beru to tak, ze je to low end alternativa k ostatnim mikrofonum.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1075
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Příspěvek od komasix »

fova píše:Sundal jsem horni viko a pak paratkem lehce nadzvedl ochrannou mrizku na magnetu, abych videl, jak vypada pasek. A mam ho take prohnuty.

Ale zatim jsem nenasel odvahu mikrofon rozebrat uplne a asi to necham byt.
Podle mne když nebudeš nahrávat velký akustický tlaky jako kytarový aparáty, tak s tim ani problémy mít nebudeš a asi to ani nepoznáš.

Po upravě je mikrofon výrazně citlivější. Předtim šla kytara na víc než tři čtvrtě gain, teď tak na čtvrt. Zvuk bez problémů. Děkuji za návod!!!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

inak, previnul som aj vazbove trafo, keby to dakoho zaujimalo. sekundar je navinuty otrasne hrubym a nekvalitnym drotom a ma primalo zavitov = prinizke napatie. pouzil som drot 0.01mm z teslackeho telefonneho rele, zavitov "kolko vojde". vinutie na divoko nie je problem, prave naopak. dalsia vec naprd su pouzite plechy, ale s tym sa vela nenarobi. idealny upgrade by bolo trafo od lundahla, ale to znamena zdvojnasobenie ceny mikrofonu. bez lepsieho materialu pasika to asi nema vyznam

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Komasix: Jen pro pripad, ze bych se do toho prece jen pustil ;-):

Jak jsi vytahl magnet s paskem ven z vnejsiho krytu? Povolil jsi ty 4 prtave sroubky co prochazi skrz dno u pasku? Jsou to ty, co maji hlavicky v casti mikrofonu s elektronikou a spicky koukaji v casti mikrofonu s paskem.
Kdyz jsem zkousel povolit ty 2 velke srouby vedle tech 4, tak se magnet pouze uvolnil, ale zustal viset na dratech a nesel vytahnout. Na ty 4 male srouby ale nemam tak maly a zahnuty sroubovak, takze jsem to vzdal.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Kexik: Nechces delat tuning na zakazku jako M.Joly? ;-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ano, tie 4 male musis povolit. odporucam ich hned nasledne zahodit a nahradit kvalitnejsimi, su vyrobene z hrozneho materialu a hlavicky su nepresne. maju standardny metricky zavit, nemal som problem take srobky najst vo svojej uhorkovej flasi

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 442
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Příspěvek od skeld »

kexik: Poznal jsi nějaký zvukový rozdíl po převinutí toho trafa?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

skeld: mikrofon je citlivejsi asi dvakrat (6dB). to robi hodne lepsi odstup sumu. na druhej strane ma este menej vysok, kedze sekundar ma este vyssiu indukcnost aj kapacitu. idealka by bol asi aktivny mikrofon s kmitoctovou korekciou, tak to riesia mnohe dobre paskace. alebo povodny pocet zavitov, ale lepsie jadro trafa, co zaruci vyssiu ucinnost a teda aj napatie. to origos trafo ma moc hrube plechy (i ked vyzeraju byt niklove)

Odpovědět