Test ribbonu T.Bone RB100

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 13 úno 2008 15:58

kexik: a nepojides napriklad aj cez šalu alebo nitru to nemam az ťak daleko ako BA že by si mi jeden priniesol.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 13 úno 2008 16:05

Aby ostatni vedeli, na co se vlastne Kexika ptas:
kexik píše:ak ste niekdo z blavy alebo kosic, mozem nejake doniest na velku noc

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 úno 2008 17:24

zasa nejakeho deda mraza nerobim... max dva kusy, je to balene v dost ohavne velkej krabici

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 13 úno 2008 20:51

Pripominam, ze cesi maji krome Thomanna jeste tuhle moznost:

http://music-shop.vltava2000.cz/store/g ... rtmentID=2

Je to ale drazsi.

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 14 úno 2008 11:14

Zdarec ako to je s phantomom ked ho nahodou zapnem na rb 500 alebo rb 100 odpalim mic?pretoze mam centralny phantom na mixe tak to vidim
pre mna ako obmedzenie nepouzit potom kondenzatorovy mic.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 úno 2008 11:24

rb100 ma phantom na salame, ma vystupne trafo. pouzivam ho bezne so zapnutym phantomom
rb500 ma bystupne trafo takisto

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 14 úno 2008 11:32

Myslite, ze by ten rb100 byl dobrej na klasickou kytaru (nylon)? Teda pouzitou v kontextu soucasny hudby (nemusi znit "verne", mozna spis naopak).
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 14 úno 2008 11:34

diky za rychlu odpoved.kexik v com si videl rozdiel medzi rb 100 a rb 500.
nebude na bicie overheady vhodnejsi rb 500? este som si vsimol ze ma
zabudovany kabel do tela.to sa my zda ako male minus.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 14 úno 2008 11:47

fova píše:Tak tady odsud zrejme pochazi vsechny ty Thomanny RB100, Nady RSM-3, atd.:
Alctron HRM10 - Made in China
... aha, a ja myslel, ze to vyrabi Hans v Treppendorfu. Jake zklamani ! :oops:

Nebo ze by ty Tbony jako OEM dodaval i Alcronu ? Zahada ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 14 úno 2008 12:09

rastika: hlavny rozdiel medzi rb100 a 500 bol v cene. potom horsi drziak. rozdiely v zvuku mi neprisli az tak podstatne, ale 100ka vysla o chlp lepsie, ma pevnejsie basy a cistejsi vrch. rb500 ma trocha viac vysok ale nie su tak ciste. samozrejme v oboch pripadoch su vysky menej detailne ako na kondenzatorovych mikrofonoch

Uživatelský avatar
bledule
Příspěvky: 104
Registrován: 29 pro 2005 22:33

Příspěvek od bledule » 08 bře 2008 17:10

pastuju názor uživatele z music-shop.vltava2000.cz ,jen s tím fantomem se mi to moc nezdá,kexík by k tomu určitě měl co říct :D

T.BONE RB100 (18.12.2007) **** Karel Nohava Odpovědět
Jde o studiový mikrofon s docela dobrým zvukem. Má měkký zvuk, který přísluší country a nebo jazz až blues. Dá se použít i bez fantomového napájení, ale jen při plně vytaženém gainu, což se projevuje vyšším šumem. Při fantomovém napájení je to opravravdu slušný, studiový mikrofon. Jsem majitelem malého nahrávacího studia a zkouším mikrofony z řad levnějších Zřízení. Budu dávat další recenze na tento serwer.

Uživatelský avatar
bledule
Příspěvky: 104
Registrován: 29 pro 2005 22:33

Příspěvek od bledule » 08 bře 2008 17:13

bledule píše:pastuju názor uživatele z music-shop.vltava2000.cz ,jen s tím fantomem se mi to moc nezdá,kexík by k tomu určitě měl co říct :D

T.BONE RB100 (18.12.2007) **** Karel Nohava Odpovědět
Jde o studiový mikrofon s docela dobrým zvukem. Má měkký zvuk, který přísluší country a nebo jazz až blues. Dá se použít i bez fantomového napájení, ale jen při plně vytaženém gainu, což se projevuje vyšším šumem. Při fantomovém napájení je to opravravdu slušný, studiový mikrofon. Jsem majitelem malého nahrávacího studia a zkouším mikrofony z řad levnějších Zřízení. Budu dávat další recenze na tento serwer.

sám ho nemám,ale kdybych si tady před tím nepřečetl,že RB100 fantom snese řekl bych ,že pan Karel Nohava je sabotér nebo škodolibej recesista...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 bře 2008 17:37

to je blbec :)
v rb100 samozrejme nie je ziadna aktivna elektronika,takze zapnutie fantomu nijako neovplyvni citlivost mikrofonu. na druhej strane zapnuty fantom mikrofonu nijak neuskodi, kedze obsahuje vystupne trafo. celkom bezne ho s fantomom pouzivam. gain mam vytoceny asi na 45dB a flautu nahravanu z 30cm tocim pri takomto nastaveni asi do -9dB spiciek

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 09 bře 2008 04:19

To mas jako se najdou lidi, kteri svatosavte prisahaji, ze studiove monitory hrajou mnohem lip, kdyz pres ne zezhora prehodis mokrej hadr. A proc jim neverit kdyz panu Nohavovi jeho paskac hraje lip s phantomem.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Příspěvek od Drumer » 12 bře 2008 09:14

budou teda nějaké ukázky?;-)

Odpovědět