TLM49 a alternativy (Gefell, Nevaton, Čína, atd.)

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
Cyril

Příspěvek od Cyril »

amorph: myslim, ze Ivo mluvil jen o nahravani samotnym... tam by to asi platilo... u mixu by to bylo uz dost diskutabilni :) A hlavne to jsou fakt sileny debaty, ale uznavam ze celkem zabavny no :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja myslim ze sa tu miesaju dva diametralne odlisne svety .. jeden je kvalitne nahravanie .. a druhy je miesanie pre broadcast .. ked miesas nieco pre broadcast (je jedno ci rozhlas alebo telka) , tak nezavisi tak od pouziteho mikrofonu .. bez tak sa nahravaka tak strasne brutlane zmeni , ze povodny charakter je uplne inde .. takze ak tu pisete o dobrych mikrofonoch , treba hovorit o pouziti pre hudbu .. nie pre broadcast .. tam sa TLM 103 podla mna nestrati ..

delay

Příspěvek od delay »

Ted už bych definitivně tohle téma přejmenoval...
třeba
"Hledám mikrofon střední třídy"
Naposledy upravil(a) delay dne 11 pro 2008 14:09, celkem upraveno 1 x.

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Amorph píše:...Lavry Gold a třeba Forssell preamp....
...teda, nic ve zlym : )) ale co tu na eZone porad vsichni mate s Forsell a Lavry ? :c)))

Nekdo tu neco 10x prechvali vic nez je zdravo a pak stado eZone ovci to slepe 100x donekonecna opakuje aniz tu vec melo v ruce. Docela tomu nerozumim. Evidentne je pohodlny nemit vlastni nazor. Jednak jsou zajimavejsi nebo jiny za vsimnuti stojici kousky a krom toho je fajn koukat obcas i za hranice eZone. To uz je jak s precenovanejma ADAM bednama, u ktrejch kazdej s pranim veri ze vse vcetne kulhavy A7 musi mit protoze proc ne. Nastesti ten hype pomalu mizi. Snad jsem se nikoho nedotknul, to bych nerad, ale musel jsem zareagovat : ) Amorph, neber to osobne pls, vim ze u tebe prehled je, je to mysleno obecne.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ecson: Samozrejme jsem to myslel tak, ze me presne tohle vadi, ze se lidi modlej k proflaknutejm znackam a myslej si, ze ten kus naradi je magickej a udela za ne praci:)

Ok, pokud se bavime jen o nahravani jednoho dvou akustickych nastroju, kde jedinym pozadavkem na vysledek je maximalni autenticita nahravky, tak ma Ivo pravdu. To je ale pomerne specificka situace.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

ECSON WALDES píše:
...teda, nic ve zlym : )) ale co tu na eZone porad vsichni mate s Forsell a Lavry ? :c)))

Nekdo tu neco 10x prechvali vic nez je zdravo a pak stado eZone ovci to slepe 100x donekonecna opakuje aniz tu vec melo v ruce. Docela tomu nerozumim. Evidentne je pohodlny nemit vlastni nazor. Jednak jsou zajimavejsi nebo jiny za vsimnuti stojici kousky a krom toho je fajn koukat obcas i za hranice eZone.
No myslím že Amorph jen citoval to co jsem uvedl předtím jako příklad rozdílu mezi low endem a high endem ... což je pravda ... Třeba Lavry Gold není věc ezone (pokud vím, není v ČR ani jeden kus), ale už je pěknou řádku let dobu považovaný za synonymum nejlepší dostupné konverze (i když dnes už jsou k dispozici ještě lépe znějící převodníky). Podobně třeba Forssell preamp ... Najít preamp/převodník, který by zvukovou kvalitou výrazně převyšoval oba zmíněné, by bylo hodně těžké ...

No ono když otočíme list - třeba Neumann U87ai jako povinný "studiový standard" nevychází z jeho skutečných zvukových kvalit, ale je to spíš úlitba zavedené módě (jako třeba ProTools) a klientskému image ... :wink: (docela drahá úlitba mimochodem)

Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Ivo píše:
ECSON WALDES píše:
No ono když otočíme list - třeba Neumann U87ai jako povinný "studiový standard" nevychází z jeho skutečných zvukových kvalit, ale je to spíš úlitba zavedené módě (jako třeba ProTools) a klientskému image ... :wink: (docela drahá úlitba mimochodem)
Ještě něco obdobně tolerantního? :) Sorry, evidentně se neshodnem. Pro mě to žádná tragédie není, zas tak moc sem nechodim. Chtěl jsem předložit jen alternativní pohled na věc, což koukám vůbec nebereš a reaguješ útokem. Buď v klidu, nikdo tě nijak neohrožuje, tohle je jen virtuální debatní aréna. :)

Ale vnímám to v naprosto přesně stejně jak to napsal Jirka.

...teda, nic ve zlym : )) ale co tu na eZone porad vsichni mate s Forsell a Lavry ? :c))) Nekdo tu neco 10x prechvali vic nez je zdravo a pak stado eZone ovci to slepe 100x donekonecna opakuje aniz tu vec melo v ruce. Docela tomu nerozumim. Evidentne je pohodlny nemit vlastni nazor. .

Maximální souhlas. :)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Liquid Sound: Myslim, ze Ivovy zkusenosti (dany taky systematickym poctivym zkousenim gearu) jsou natolik bohaty, ze bych ho z prejimani cizich nazoru opravdu nepodeziral... co je utocnyho na tom, ze napsal (nepochybne vlastnima zkusenostma podlozenej) vlastni nazor na U87 a ProTools? Ano, nekdy trosku ulitne do prilis "esoterickych" metafor a malicko mimo vsedni realitu tohoto sveta (v popisech zvuku atd.), coz je ale i obcas vcelku (z nadseneckyho pohledu) sympaticky, ale me se zda, ze tu z nej nektery lidi delaj kecala co keca sracky o tom, co nikdy nemel v ruce... a to je dost mimo

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Liquid Sound píše:
Ještě něco obdobně tolerantního? :) Sorry, evidentně se neshodnem. Pro mě to žádná tragédie není, zas tak moc sem nechodim. Chtěl jsem předložit jen alternativní pohled na věc, což koukám vůbec nebereš a reaguješ útokem. Buď v klidu, nikdo tě nijak neohrožuje, tohle je jen virtuální debatní aréna. :)

Ale vnímám to v naprosto přesně stejně jak to napsal Jirka.

...teda, nic ve zlym : )) ale co tu na eZone porad vsichni mate s Forsell a Lavry ? :c))) Nekdo tu neco 10x prechvali vic nez je zdravo a pak stado eZone ovci to slepe 100x donekonecna opakuje aniz tu vec melo v ruce. Docela tomu nerozumim. Evidentne je pohodlny nemit vlastni nazor. .

Maximální souhlas. :)
Nechápu co tě vede k tomuto samovolnému vzrušování :)) Je to přesně jak říkáš - virtuální debata a chat ... Ty máš svůj názor (který ti nikdo nebere), jiní mají svůj názor (a v lepším případě i zkušenost). Někomu se (ne)líbí to , jinému ono ... důležité je že každý si může vybrat , že ? To, že třeba Neumanna je dobré mít ve studiu kvůli uspokojení klientů známou značkou (i když by třeba mikrofon Starý Pes 2 zněl mnohem lépe) jsem neřekl já, to jen opakuji co bylo řečeno výše :wink: A evidentně nejsem ten kdo dané věci neměl v ruce a kdo nemá (nepohodlný) vlastní názor :)

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Ja nenapsal nic proti Ivovu nazoru. On ty veci ma rad, je taky tim dost postizenej jako nas tady spousta, kazdej jen svym vlastnim zpusobem trochu jinak, to je v poradku.

Ja ale reagoval na to, ze na eZone jsou beznazorovy ovce ktery jako stado prebiraj cizi nazory za nejakou pomyslnou pravdu, aniz berou v potaz ze ty informace vubec nemusej reflektovat objektivni nazor nebo neco s cim by v realu za sebe opravdu souhlasili kdyby si dali trochu casu tem vecem venovat vic pozornosti a overit si zda to tak opravu je. Ale jak uz jsem psal, pohodlnejsi asi je nemit vlastni nazor.

To je vse, ale nerad bych tu ceril spatnou naladu, to vubec ne, to jen takovy maly pozastaveni nad tim co se tu stale opakuje.

.

fova

Příspěvek od fova »

:-)

Par dni jsem tu nebyl a zatim se tu skoro strhla bitka.

K U87:

Zvuk - urcite nadprumerny, trumfne vetsinu konkurence v low endu i ve vyssi tride.
Cena - zda se mi dost premrstena
Jmeno - obecne velmi dobre zapsan
Provedeni a servis - Na urovni

Kdyz tohle vse secteme, tak se nedivim, ze ho Liquid protezuje. Je to mikrak, ktery ma hodne slusny zvuk, hned tak se nerozbije, spoustu let dobre slouzi a je to Neumann, ktery pritahuje zakazniky. Tu vyssi cenu komercni studio za tyhle vse vyhody rado zaplati.

Na druhou stranu jsou tu hobbisti, pro ktere je tenhle mikrak cenove naprosto nedostupny, znacku resit nepotrebuji a kazdodenne ho take pouzivat nebudou.

Pro takove lidi se daji najit alternativy, ktere maji zvuk podobne urovne a v nekterych pripadech ho dokonce zvukove predci a pritom za nizsi cenu.

Casto je to ale od vyrobce, ktery je nejak napojen na Cinu (at uz castecne, tak uplne), nema zname jmeno a se servisem to take muze byt horsi.

Pro nekoho je tedy U87 skvely mikrofon, pro nekoho ne, ale v obou pripadech je to tak spravne a nema cenu si tady kvuli tomu vjet do vlasu.

fova

Příspěvek od fova »

ECSON WALDES píše:Ja ale reagoval na to, ze na eZone jsou beznazorovy ovce ktery jako stado prebiraj cizi nazory za nejakou pomyslnou pravdu, aniz berou v potaz ze ty informace vubec nemusej reflektovat objektivni nazor nebo neco s cim by v realu za sebe opravdu souhlasili kdyby si dali trochu casu tem vecem venovat vic pozornosti a overit si zda to tak opravu je. Ale jak uz jsem psal, pohodlnejsi asi je nemit vlastni nazor.
Sorry ale nechapu presne, co myslis. Muzes uvest nejaky konkretni priklad, ktery se stal tady na foru?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

fova píše:
ECSON WALDES píše:Ja ale reagoval na to, ze na eZone jsou beznazorovy ovce ktery jako stado prebiraj cizi nazory za nejakou pomyslnou pravdu, aniz berou v potaz ze ty informace vubec nemusej reflektovat objektivni nazor nebo neco s cim by v realu za sebe opravdu souhlasili kdyby si dali trochu casu tem vecem venovat vic pozornosti a overit si zda to tak opravu je. Ale jak uz jsem psal, pohodlnejsi asi je nemit vlastni nazor.
Sorry ale nechapu presne, co myslis. Muzes uvest nejaky konkretni priklad, ktery se stal tady na foru?
Taky si upřímně řečeno na nic takového nevzpomínám ... Forssella tady chválím akorát já (na základě jeho porovnání s více než desítkou nejproslulejších světových preampů), případně PiKey, který ho má (a který asi mimochodem bude za pár dní chválit i Horcha RM2J jako jeho druhý vlastník v Československu :) a případně ti, kteří si poslechli zvukové ukázky v porovnání s jinými preampy ...

A že by tu někdo přechvaloval Adamy (a přitom je nikdy neslyšel) jsem si též nevšiml ...

Jinak - termín "objektivní názor" je filozoficky velmi zajímavý :wink:

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

Par poznamek:
Nemùžu si pomoct ale žijeme ve svìtì, který je založen na opisu cizích empirických zkušeností.Pokud nìkdo nemá možnost si urèitý jev vyzkoušet je holt odkázaný na mínìní jiných lidí a zaèlenení do své struktury oznaèovaných a oznaèených.(signifie a signifians) jako pravdu-paradigma.
To že je mìsíc kulatý nikdo z nás nevyzkoušel osobnì-a vìøím, že ani nevyzkouší- pohybujeme se pouze v našem paradigmatu, které nám bylo sdìleno.To že hudba je hudba a strom strom je pouze záležitost semiotických struktur, které nám byla nauèeny a dány.
To samé je s preampy mikrofony atd..jsme nuceni opakovat cizí pravdy pokud se jich nedopátráme sami - i s rizikem,že se jich nikdy nedopátráme..
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Cyril

Příspěvek od Cyril »

"objektivní názor" - taky me tenhle pojem zaujal :)

Odpovědět