Digitalni pult uz nema smysl

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 16 dub 2007 14:00

teda uz to je dost mimo tema:)) ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 kvě 2007 13:04

Ahoj...
Jelikoz uz pouzivam jen VST nastroje a yamahu 01v96 puzivam jen k mixazi, tak tet stojim pred rozhodnutim jestli pro mne ma digi pult stale smysl... rozhoduji se ze koupim adat kartu do yamahy + RME digiface coz by mne vyslo cca na 35000,-... tet nevim jestli mam do toho vrazet takove penize a jestli by se nebylo lepci na tu yamahu uplne vykaslat a zustat jen v PC a koupit za ty penize treba powercore na reverby a casem nejaky kontroler...
Co myslite??? je to pro mne tezky rozhodovani zas s yamahou se mi dobre pracuje....
dik

ecson: nechtelo se mi zakladat nove tema tak jsem to dal sem....

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 12 kvě 2007 13:52

ekeaze:
Tohle sem rozhodne patri! dostal ses do situace jako spousta lidi. U mne to skoncilo tak, ze jsem DM2000 prodal, pro mne to bylo jen otazkou casu. Psal jsem o duvodech uplne na zacatku.

Pokud pouzivas i VST nastroje tak uz muzes rovnou i komfortne michat v kompjutru, volba je na tobe. Dnes jsou tak neuveritelny moznosti ve skvely kvalite mixu v DAW, ze uz nemam vubec starost jestli je proces digitalni mixaze resenej v DAW nebo Digi pultu. Naopak sem pevne presvedcenej ze maly digi pulty jako 01v96 uz si treba s Nuendem nemuzou vubec merit sily, Nuendo je mnohem mnohem dal moznostma i zvukem, zrovna tak Logic ci ProTools. Ze zacatku jsem byl po prechodu na DAW rozhozenej jen jedinou veci a tou je ovladani celyho mixu komplet jen mysi. Byl to velkej zvyk a pohodli mit v ruce velky automatizovany fejdry a potenciometry, ale ted po cca roce uz vubec o zminenym rozdilu nepremejslim a to i presto, ze se v DM2000 pracovalo hrozne rychle a intuitivne, takze ted uz muzu rict, ze mi DM2000 vubec nechybi, naopak jak uz jsem psal driv, se mi otevrely moznosti s barevnostma diky rozmanitosti procesovani ve spouste EQ a Comp atd. Svym zpusobem uz mi nechybej ani HW reverby, naucil jsem se s par kouskama pluginu dosahnout vysledku ktery mi davaly HW reberby TC a Lexicon, na ty se mi ted v racku tise prasi, zanedouho uz ale prejdu do analogovyho pultu a pak se moje HW verby s lampovym outboardem opet nazhavej a budou slouzit.) DAW ale zustane i tak nedilnou soucasti analogovyho michaciho retezce, dnes uz je to samozrejmost.

Aby ses svobodne rozhod, udelej si malou/velkou zkousku - tvoji Yamahu 01v96 vypni, dej ji do krabice a soupni treba na tejden pod postel abys na ni nemoh a zacni vse delat jen v DAW a uvidis co se stane, ja to takhle udelal a pak uz DM2000 okamzite letela na eBay.... :D

.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 kvě 2007 15:12

Dik moc moc...
asi to bude jasny rozhodovani ciste v PC je to zvukove lepci jak prez tu yamahu... ale to ovladani no urcite snad otazka zvyku.... a jeste ty reverby no to snad taky vyresim...
Ale tet du na to yamahu zatim ji soupnu do kouta a uvidime :)

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 12 kvě 2007 16:49

jj, urcite to chvili zkus jen v PC bez Yamahy. Treba uz ji pak nebudes potrebovat, no a nebo zjistis ze to je to co ti muze vyhovovat a nechas si ji, uvidis. Kazdopadne pak sem napis jak jsi se rozhod a proc:)) !

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 12 kvě 2007 17:16

ecson: a ty budes analog mix porizovat proc, pripadne po cem pokukujes konkretne? diky :wink:
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 12 kvě 2007 21:20

Mmno jak znam Jirku tak to bude nova Duality, ne ?

http://www.solid-state-logic.com/music/duality.html

Obrázek
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 12 kvě 2007 22:13

Safa: :D

parek:
No par typu mam, to ale jeste musi chvili pockat, protoze ted 27. kvetna konecne odletam z CR na rok do Londyna. Az se pak vratim do Prahy tak urcite chci studio s analog pultem. Jak co dopadne za tu dobu neumim ted odhadnout, ale urcita vize uz rozhodne je. Na Duality to ale nevidim.)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2007 01:25

digitalna yamaha je super ako digitalny patchbay a midi controler .. to miesto v studiu sa jej neda upriet .. DM2k je fakt super controler , aj digitalny patch bay ..

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 13 kvě 2007 14:22

me prave zajimal nakej konkretni kousek, po kterym ecson pokukuje... pac ssl/neve se v nake unosne relaci neda moc poridit ani jetej
ja ted resim prave tri varianty, nevim, kterou nakonec vyberu:
1) motu 896 (ma 8x preamp) na naber, zbytek vsechno v komplu, max nakej patchbay na externi verby
2)motu 828 nebo kteroukoli jinou 8-10x analog in kartu + analogovej mix (kvuli rpeampum hlavne), pripadne by se na tom dala delat sumace
3)naka mala digitalni yamaha, ktera by to posilala pres adat do komplu, michacka pravdepodobne pres comp (cubase)

jedna se mi hlavne o nahravani kapel kytarovejsiho charakteru, takze tech 8 preampu pouzivanych zaraz (bici) je nezbytny minimum, casem treba vic...

proto me todle cely tema dost zajima, i prestoze ecson ma krapet jiny naroky :mrgreen:
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2007 14:49

Zavisi v ktorej kategorii sa hybes .. a co robis ..

Ak mas velke studio a robis multikanalovy naber .. Tam neni treba mat zplne HIEND (ani si ho len tak nikto nekupi) .. A treba mat aj preampy aj prevodniky .. tam je vela moznosti .. napriklad analogovy pult +AD .. alebo aj ten digitalny ..

Dalej je mozne ze nemas velke studio a nerobis multikanalovy naber .. Tak v tom pripade staci kvalitny stereo preamp a kvalitny AD prevodnik .. A nahravas vsetko po jednom .. to sa hodi ako doplnok aj k tomu predchadzajucemu multinaberu ..

A vsetko miesat v PC pomocou DSP kariet a nativnych pluginov ..

Ecson poskuluje po velkej analogovej konzole aka v cechcach (a ani na slovensku) v podstate neni .. Resp. neni poriadne funkcna .. Tam sa isto hybat nechces ..

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 13 kvě 2007 15:50

Pytkin: nechci tady s tim moc OTckovat, aktualni to bude az v lete, takze na to mak zalozim thread, nicmene je muj pripad ta druha varianta; maly projektovy studio na vyrobu kvalitnich demacu, nicmene "kvalitni AD prevodnik stereo preamp" mi nestaci, protoze potrebuju prave nahravat i bici a to mas minimal 8 stop zaraz... proto ty tri v uvahu prichazejici varianty, samozdrejme to neni uzavreny jeste...

ad velky hi-end mixy; moc najety to nemam, nicmene v sonu maj tri ruzny neve pulty (na ktery se tady desne nadavalo uz, ze sou nak opravovany z blbejch soucastek bo co) nebo treba ostravsky studio citron ma v gearlistu ssl 6040E... pak jsem zahlid napr. ve studiu hostivar (stredni studio, takovejch je v cr podle vseho hafec) maj takovej velkej mix (pisou D&R series 8000), kterej jsem nikdy predtim nevidel a neznam toho vyrobce ani, asi naka stredni trida (nebo mam vazny mezery, coz je taky dost dobre mozny)... a v mode jsou podle vseho veci jako control 24, kterej ma v sobe uz i preampy a prevodniky, cenove se to v ty kategorii da asi utahnout, ale precejenom icon to neni 8)
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2007 16:13

parek : a neni 8 kanalov na bicie malo ? a netreba nabrat k tomu aj dake gitary trebars ?

Ak sa zameriame na tych 8 stop .. MOTU sa mi moc nepozdava .. Mne osobne sa viac paci trebars RME 9652 do pocitaca .. Resp. lubovolna stohovatelna adatova karta .. a vonku prevodniky a preampy podla vyberu (a hlavne financii) .. Napriklad mam velmi dobry pocit z presonusu .. teraz maju daky novy prevodnik v tej digimax serii ci ako sa vola (FS), a vsetci ho chvalia ..
Varianta ADAT + PRE + AD mi pripada rozumna z hladiska vyrieseneho problemu so zemou , z hladiska mozneho kombinovania roznych zariadeni a rozsirovania systemu vsetkymi smermi ..

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 13 kvě 2007 18:10

Pytkin: uz to tady asi moc zasekavame, presunul jsem to sem, je to víc k tématu http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?p=96571#96571
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 13 kvě 2007 23:01

ECSON WALDES píše:Safa: :D

parek:
No par typu mam, to ale jeste musi chvili pockat, protoze ted 27. kvetna konecne odletam z CR na rok do Londyna. Az se pak vratim do Prahy tak urcite chci studio s analog pultem. Jak co dopadne za tu dobu neumim ted odhadnout, ale urcita vize uz rozhodne je. Na Duality to ale nevidim.)
Dobry, muzu se zeptat proc ten navrat ted zpet k analogovemu pultu, kdyz uz vsichni prechazi (nebo presli) na komplet digitalni zpracovani?

Odpovědět