Soundcraft Compact 4

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 15 led 2008 00:48

Jinak ti jeste doporucuji nezapojovat monitory do MAIN OUT ale do CTRL ROOM OUT a z MAIN OUT vyvedes vystup z mixu, ktery privedes do vstupu zvukove karty. Vystup ze zvukovky privedes na TAPE IN a tlacitkem TAPE TO MIX si budes prepinat, aby ti bedny hraly nahravany zvuk a i zvuk z pocitace.
Naposledy upravil(a) fova dne 15 led 2008 00:50, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2008 00:48

moze to byt aj stereo jack .. podla toho ci su vstupy a vystupy symetricke alebo nie ..

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 15 led 2008 02:53

rastis píše:preco by si mal ist z mikrofoneho preampu do mikrofonneho preampu na mixpulte ? chod do linkoveho. respektive naco cez mixpult ? chod rovno do karty pri nahravani.
No ja mam totiz na te 1212m 20 vstrupu.....stereo.
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 15 led 2008 03:28

pc.masters píše:
rastis píše:preco by si mal ist z mikrofoneho preampu do mikrofonneho preampu na mixpulte ? chod do linkoveho. respektive naco cez mixpult ? chod rovno do karty pri nahravani.
No ja mam totiz na te 1212m 20 vstrupu.....stereo.
nerozumiem sice, co pises, ale to co som napisal stale plati.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 15 led 2008 03:53

Pytkin píše:no ved to das do linky .. ziaden problem .. ale kludne by som to napojil aj na priamo .. moznosti mas kolko chces .. spravis pokusy a uvidis ..
No ja furt nejak nechapu kde ma compact 4 linkovy vstup?jsou tam dva mono, s predzesilovacema, a dva stereo, na cinche...neni to blby zapojovat predzesilovac se symetrickym vystupem do cinch vstupu?jeste k tomu kdyz je stereo tak na jeden kanal?Mi to rpijde debilni...Myslim ze fova ma pravdu ze to budu muset zapojovat prez 2preampy...grrr.Kazdopadne nechci pouzivat predzesilovac co je v compactu, ale ten muj vtb-1.Na zvukovce mam pouze 2vstupy, akorat pro mix, predzesilovac tam furt jak maco prepojovat urcite nebudu.
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 15 led 2008 03:55

rastis píše:
pc.masters píše:
rastis píše:preco by si mal ist z mikrofoneho preampu do mikrofonneho preampu na mixpulte ? chod do linkoveho. respektive naco cez mixpult ? chod rovno do karty pri nahravani.
No ja mam totiz na te 1212m 20 vstrupu.....stereo.
nerozumiem sice, co pises, ale to co som napisal stale plati.
Ja nevim kam bych to tam zapojil...?
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 15 led 2008 03:58

http://www.deejayshop.com.pl/shop/image ... act4ok.jpg

nemuzete mi nekdo v malovani nazorne dokreslit stetcem kam bych zapojil vystup se zvukovky?(nejspis playback in), pak vstup do zvukovky?(record out?)Monitory do Monitors, gramofon do jednoho stereo RIAA, Ale kam uz zesileny signal mikrofonu z predzesilovace, asi jsem uplne blbej...?A mix konektory jsou k cemu?
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 15 led 2008 04:08

pokud to nepujde vyresim to touhle jednoduchou krabickou...(regulaci monitoru a linkovy vstup... http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,2190
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 15 led 2008 05:48

pc.masters píše:...kam bych zapojil vystup se zvukovky?(nejspis playback in) - [highlight=red]ANO[/highlight], pak vstup do zvukovky?(record out?) - [highlight=red]ANO[/highlight] Monitory do Monitors - [highlight=red]ANO[/highlight], gramofon do jednoho stereo RIAA - [highlight=red]ANO[/highlight], Ale kam uz zesileny signal mikrofonu z predzesilovace, asi jsem uplne blbej...?A mix konektory jsou k cemu?

Pokud máš externí preamp, tak máš asi tři možnosti, buď ten signál hnát znovu přes jeden ze dvou interních preampů Compacta a gain nechat na minimum, nebo dočasně vypojit record out a signál z preampu vést rovnou sem či přímo do zvukovky, anebo použij MIX out... Vždyť je to snadné ne?

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 15 led 2008 06:09

delay píše:
pc.masters píše:...kam bych zapojil vystup se zvukovky?(nejspis playback in) - [highlight=red]ANO[/highlight], pak vstup do zvukovky?(record out?) - [highlight=red]ANO[/highlight] Monitory do Monitors - [highlight=red]ANO[/highlight], gramofon do jednoho stereo RIAA - [highlight=red]ANO[/highlight], Ale kam uz zesileny signal mikrofonu z predzesilovace, asi jsem uplne blbej...?A mix konektory jsou k cemu?

Pokud máš externí preamp, tak máš asi tři možnosti, buď ten signál hnát znovu přes jeden ze dvou interních preampů Compacta a gain nechat na minimum, nebo dočasně vypojit record out a signál z preampu vést rovnou sem či přímo do zvukovky, anebo použij MIX out... Vždyť je to snadné ne?
Hmhmhm, nejlip mi zni varianta 3.Zni to jakobych mohl mit preamp nekde pichly v mixu a n emusel nic prepojovat ani to tahat prez dva preampy, ale...Mix out?co to?kde to?Na mixu vedle vystupu Monitors vidim MIX konektory ale jak to pouziju?Vzdyt je to vystup a v popisu vyrobce je nakresleno ze tam muzu dat nejake snad PA nebo co.Nechapu, tam snad preamp nezapojim? :oops: :oops: :oops:
A nebo to necham u zanmeho presymecit at to rozkucha a "vypoji ten prvni mic preamp", nebo ten druhy to je fuk, a zapoji rovnou to XLR na potak LEVEL. A zkusi preskocit preamp, korekce...Ja myslim ze by to slo, ni? Hm, a ten druhy mikrofoni vstup je mozna lepsi, jelikoz tam musi prdnout i nsatroj, ze?Zase nema Stahnuti nizkych kmitoctu ale to neva.Druhy je asi "univerzalnejsi" ... (kdyz uz by doslo na lamani chleba).
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 15 led 2008 06:11

Jsi si jisty, ze si nechces nakonec koupit vlastne neco uplne jineho?

A kdyz chces mit mikrofon pres preamp bez preampu a bez korekci tak proc ho rovnou nepichnes do zvukovky? Ze zvukovky se do mixaku zase vrati pres playback in.

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 15 led 2008 06:29

Acid Punk píše:Jsi si jisty, ze si nechces nakonec koupit vlastne neco uplne jineho?

A kdyz chces mit mikrofon pres preamp bez preampu a bez korekci tak proc ho rovnou nepichnes do zvukovky? Ze zvukovky se do mixaku zase vrati pres playback in.
Protoze zvukovka ma 2 vstupy, a ja do toho mixu potrebuju dat jeste gramofon, takze potrebuju jit i z mixu do zvcukovky.Co to je za mix kdyz nema linkovy vstup?I Tapco za par supu ma linkovy jakoby stereo vstup ale na 2 symetricke 6,3 jacky...zase samozrejmne nema ostatni veci ale to myslim soundcraft nedal. Ted by me teda zajimalo jak moc pujde poznat kurve*i zvuku kdyby to slo prez dva preampy...asi to fakt budu muset vyzkouset sam no
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 15 led 2008 06:32

http://www.audiotek.cz/Yamaha-MG102C-MG-serie:22714

todle by bylo treba krasne KDYBY to melo RIAA a 2 sluchatkove vystupy...
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 15 led 2008 08:12

pc.masters: Rozhodně má linkový vstupy (2), máš je označený mic * line1 a mic * line2, pokud ti jde o to, že ten signál prochází znovu preampem, tak s tím nic nenaděláš, nechej gain na 5 (minimum), podobně to má každej mix. Anebo použij ten druhej stereo vstup a nezapínej RIAA, nevidím v tom problém. Tam s tím MIX OUT jsem se spletl, je to výstup (na výkonej zesik třeba, nebo na cokoli).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 led 2008 09:43

vacsina malych mixov taha linkovy signal cez delic a potom cez mic preamp... ak chces nutne pouzit mic vstup koli symetrike, kup si 20dB pad a ten zapoj medzi zariadenie a mic vstup...

Odpovědět