Soundcraft Compact 4

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
2aoid
Příspěvky: 27
Registrován: 03 říj 2007 13:47

Příspěvek od 2aoid » 15 led 2008 13:19

fova píše:Jinak ti jeste doporucuji nezapojovat monitory do MAIN OUT ale do CTRL ROOM OUT a z MAIN OUT vyvedes vystup z mixu, ktery privedes do vstupu zvukove karty. Vystup ze zvukovky privedes na TAPE IN a tlacitkem TAPE TO MIX si budes prepinat, aby ti bedny hraly nahravany zvuk a i zvuk z pocitace.
škoda jen že ten mix už je staršího data takže takovýhle vylomeniny nedává :) každopádně děkuji moc...pochopil jsem

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 led 2008 13:28

pc.masters píše:http://www.audiotek.cz/Yamaha-MG102C-MG-serie:22714

todle by bylo treba krasne KDYBY to melo RIAA a 2 sluchatkove vystupy...
aj ten jeden co tam je, nema nezavislu regulaciu, ale je zaveseny ZA potakom pre main out. trocha hlupe... inak je to velmi ciste hrajuci mixik (plny jrc2068, ak to niekomu nieco hovori)

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

Příspěvek od pc.masters » 16 led 2008 23:02

kexik píše:
pc.masters píše:http://www.audiotek.cz/Yamaha-MG102C-MG-serie:22714

todle by bylo treba krasne KDYBY to melo RIAA a 2 sluchatkove vystupy...
aj ten jeden co tam je, nema nezavislu regulaciu, ale je zaveseny ZA potakom pre main out. trocha hlupe... inak je to velmi ciste hrajuci mixik (plny jrc2068, ak to niekomu nieco hovori)
No jasne, vezmu compact 4, pichnu to nortmalne do MIC-LINE 1 gain necham na min at se to uz nezesiluje, korekce rovne...A je to.DIky
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 23 pro 2008 14:26

Tak snad to pc.master vyřešil...ale já bych se třeba něco rád dozvěděl o kvalitě toho preampu tam.

Koukám po tomhle mixáku už dlouho, Soundcrafty mám rád. Jsou tam nejspíš funkce přesně, co potřebuji. Původně jsem si chtěl koupit mPatch 2, ale tohle mi přijde jako daleko lepší a za stejnou cenu.

Takže bych do toho píchnul třeba Oktavu MK319 (tu vyvedl do in na zvukovce), odposlech na sluchátka pro zpěváka. Píchnul bych si do toho 2 symetrickými TRS moje bedny a dál to vedl přes další 2 symetrické TRS ven do beden, takže bych mohl mixem regulovat hlasitost beden. Alespoň tak si to představuji a tak to chápu z obrázků co jsem študoval.

Bude to tak? A co ta kvalita preampu, hodí se to třeba k té Oktavě? A další otázka, budou se ty bedny přes to regulovat pasivně?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 23 pro 2008 15:14

Jindy a mas akusticky upraveny prostor?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 23 pro 2008 15:42

Acid Punk: Myslis na co? Na monitoring nebo nahravani z majku? Zatim ani jedno, na majk to ale upravim, ten bude ve vedlejsi mistnosti. Uvidim, co nakonec koupim, podle penez, mozna nejdriv ten SoundCraft a pak za cas majk.

Spis mi ale pls odpovez na dotazy ohledne toho Compact 4, ty jsi ho mel, ne? Proc jsi ho prodal?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 23 pro 2008 18:46

Jindy2 píše: Spis mi ale pls odpovez na dotazy ohledne toho Compact 4, ty jsi ho mel, ne? Proc jsi ho prodal?
S mikrofonem nezkouseno. Malo kanalu, malo korekci (jen 3) basove korekce zaber ne na 80hz ale na 60hz.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 23 pro 2008 20:08

Acid: Me jsou korekce uplne ukradeny, ty nepotrebuju, kanalu mi staci kolik to ma, takze mi jde spis jen o to, jestli to nebude kurvit zvuk.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 23 pro 2008 20:56

Jindy2 píše:Acid: Me jsou korekce uplne ukradeny, ty nepotrebuju, kanalu mi staci kolik to ma, takze mi jde spis jen o to, jestli to nebude kurvit zvuk.
Hm jedine co nekurvi zvuk je kvalitni pasivni potak in out. Vsechno ostatni se na zvuku charakterem podepise. Jen zalezi jestli to na monitorech poznas. Nechces spis vice kanalovou zvukovku a regulovat pomery na digi mixu v menu? Anebo mix s integrovanou usb zvukovkou. Jinak samozrejme Soundcraft neni Uli to se neboj :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 23 pro 2008 21:02

S tim nahravanim - mistnost jde celkem elegantne poresit paravankem, klidne i improvizovanym. Urcite ted prijde fova a rekne, ze na 200Hz to bude mit osklivej hrb a pod 150Hz to nebude tlumit vubec, ale to je v tomto pripade podle me jedno.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 23 pro 2008 21:27

Wohma: Hehe, fova to hrotí, ale to je dobře, aspoň se něco přiučím, to jsem jen rád. Až to budu potřebovat řešit, tak si přečtu ten jeho článek a něco tady ještě třeba společnýma silama vymyslím. Teď mi je to celkem jedno, zatím žádný mic nemám a asi to ještě nějakou dobu potrvá.

All: Kdyby někdo měl s tím Sound Craftem zkušennost s napájením majku + jak se to podepíše na zvuku. Nerad bych, aby to bylo horší, než MIC100, kterému bych se tímhle snad mohl nadobro vyhnout a pokračovat tak v linii "žádný Behringer výrobek v mém domě" :)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 24 pro 2008 11:13

Wohma píše:S tim nahravanim - mistnost jde celkem elegantne poresit paravankem, klidne i improvizovanym. Urcite ted prijde fova a rekne, ze na 200Hz to bude mit osklivej hrb a pod 150Hz to nebude tlumit vubec, ale to je v tomto pripade podle me jedno.
:wink:

Presne tak. Do 150Hz ti to jeste pohlti leccos (spacaky, periny, deky). Nize uz je lepsi mit specialni akusticky material.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 24 pro 2008 11:16

Jindy2 píše:Kdyby někdo měl s tím Sound Craftem zkušennost s napájením majku + jak se to podepíše na zvuku. Nerad bych, aby to bylo horší, než MIC100, kterému bych se tímhle snad mohl nadobro vyhnout a pokračovat tak v linii "žádný Behringer výrobek v mém domě" :)
Mel jsem doma kdysi Behringer mix a nahraval jsem pres jeho preampy. Compact bude urcite lepsi, ale ne zase tak o moc, takze muj osobni odhad je, ze MIC100 bude davat o neco lepsi zvuk nez ten Compact.
Ale zase zalezi na tom, na jake urovni zvuku se chces pohybovat. Jestli k tomu pripojis mikrak za 1000Kc, tak je jedno, jaky preamp budes mit.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 24 pro 2008 11:40

fova: ne, za litr asi ne :) zatim to uvazuju tak, ze koupim napred ten Compact a pak za cas bud Oktavu 319 a nebo se mi docela libi ten V67i co jsi doporucoval nedavno...ackoliv to zlaty zpracovani mi prijde kycovity, tak o vzhled nejde...

ty (nebo nekdo) jsi nejak jednou rikal, ze ten MIC100 otepluje a ze Oktava taky, takze dohromady ze to neni idealni...me by se libilo moct nahravat dobre normalni pop zpev a treba i ten rap pro nejaky kamarady...tak na to by asi bylo lepsi to univerzalnejsi V67i, ale je to drazsi nez Oktava...

jinak Behringer mix pocitam nejakej studiovej jsi mel...ja mel uli DJ mix a bylo to neco strasnyho, priserne to sumelo, nikdy vic...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 24 pro 2008 12:15

Mel jsem tohle:

http://www.behringer.com/UB1202/index.cfm?lang=ENG

Stal tenkrat asi 4500Kc. Uplna tragedie to nebyla, ale ani nic slusneho. Bylo to kvalitativne spis na live, do studia ne.
Nahrany zvuk byl plochy, tenky, nevyrazny a nezajimavy. Do nejake elektroniky, kde vokal nehraje hlavni roli by to ale asi slo pouzit.

Zbavil jsem se ho.

Jestli chces moderni popovy zvuk, tak mozna by ti vice vyhovovalo M-Audio DMP3 + nejaky levnejsi SE Electronics z Audiopro.
Externi preamp byva obvykle o dost lepsi, nez preampy v mixaccich.

Nutno ale vyzkouset, zda ti tahle konkretni konfigurace bude sedet.

Odpovědět