Soundcraft Compact 4

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Sahmil
Příspěvky: 24
Registrován: 10 zář 2007 21:57

Soundcraft Compact 4

Příspěvek od Sahmil » 02 říj 2007 21:46

Mam mikrofon sE2200A a k tomu bych si chtel koupit Compacta 4 ale na schematech zapojeni na tomto odkazu http://eshop.kytary.cz/SOUNDCRAFT-Mixaz ... T-4/79700/ je videt ze do stejny zdirky se strka kytara i mikrofon...sou to ty specialni linkové "DI" vstupy...sem docela zacatecnik a mam strach abych to s tim mikrofonem sparil...jestly me chapete...Taky bych se chtel zeptat jestli Compact 4 je spravna volba...Chtel bych ho na nahravani do pocitace...potrebuju tam zapojit jenom mikrofon, odposlechy a pocitac...Slysel sem na Compacta4 jenom slavu takze bych se chtel jeste ujistit...diky za odpoved..

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 02 říj 2007 22:10

Sahmil, nicoho sa ty neboj, kludne tam mozes mikrofon napojit.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 říj 2007 22:10

take it easy... mikrofon ti s tym mixikom pobezi a nic nezhori... kludne to kup, detaily vyjasnime ked zacnes nahravat. je to len o tom, co kam strcit, a co zapnut

Sahmil
Příspěvky: 24
Registrován: 10 zář 2007 21:57

Příspěvek od Sahmil » 02 říj 2007 22:30

ok diky moc...opravdu se v tom moc nevyznam...takze diky za odpoved...a jeste sem zapomnel mam tuhle zvukarnu... http://www.hiphopmp3.cz/detail.php?info ... 103220e931 ...je to M-Audio Audiophile USB to bych taky mel s tim Compactem sparit ze jo?Diky moc

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 říj 2007 22:34

sahmil : lepsi mix ako compact 4 pre domace studio neexistuje ! neboj sa neslapnes vedla .. vymysleli ho presne pre teba .. pre ludi co tomu moc nerozumeju .. je tam vsetko co potrebujes .. len sa to naucis pouzivat ..

pc.masters
Příspěvky: 390
Registrován: 05 bře 2006 21:15

a

Příspěvek od pc.masters » 14 led 2008 22:21

Zdravim ,mam taky debilni dotaz, musim koupit mix, bude to SC Compact 4.Mix potrebuji jelikoz chci koupit monitory (tapco S8),tak kvuli regulaci, sluchatkopveho vystupu atd (to co mi ted obstarava zesilovac..) Taky vyuuziju gramofonni predzesik atd.
Mam predzesilovac StudioProject VTB-1 a mikrofon SNAD prijde HAT800.Chci to zapojit takhle HAT800>VTB-1>Compact 4>E-MU1212M. Ale jak nastavit treba uroven Gain, kdyz do mikrofonniho vstupu na mixu pujde uz zesileny zvuk?Nechci at se ten zvuk kurv*(i) predzesilovacem toho mixu.Nebude tam ubytek kvalit troho predzesilovace kdyz to pujde prez mix, jeho korekce, jeho predzesik ? Staci dat gain na co nejvetsi minimum a korekce nechat uprostred a bude to nepoznatelny kvailitativni rozdil?Bez teto informace nemuzu spat...Diky moc :roll:
... ...Core 2 Quad Q6600 (3,0Ghz), 2x2Gb DDR2 Vitesta 800+, GB-P35-DS3, MSI R2600XT ... ... E-MU 1212M, Alctron HAT800, Samson C-Valve, ESI nEar 06, AKG K66, AKG K240S, M-Audio Axiom 49 ... ...

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 14 led 2008 22:26

preco by si mal ist z mikrofoneho preampu do mikrofonneho preampu na mixpulte ? chod do linkoveho. respektive naco cez mixpult ? chod rovno do karty pri nahravani.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 14 led 2008 22:35

Jinymi slovy pozenes to pred 2 preampy, ktere ti budou zbytecne degradovat zvuk.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2008 23:12

no ved to das do linky .. ziaden problem .. ale kludne by som to napojil aj na priamo .. moznosti mas kolko chces .. spravis pokusy a uvidis ..

2aoid
Příspěvky: 27
Registrován: 03 říj 2007 13:47

Příspěvek od 2aoid » 14 led 2008 23:42

dobrej večír...snažím se ted zapojit nový monitory a najednou mi dochází že nevím jestli je mám na mixu (eurorack mxb1002) píchnout (pomocí XLR) do mono či stereo.

díky za odpověď

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 14 led 2008 23:57

2aoid píše:dobrej večír...snažím se ted zapojit nový monitory a najednou mi dochází že nevím jestli je mám na mixu (eurorack mxb1002) píchnout (pomocí XLR) do mono či stereo.

díky za odpověď
XLR je mono koncovka. kedze mas dve bedne, mas aj dve XLR koncovky. Mixpult ma tiez na Line OUT (Master OUT) vystupe dve koncovky, kde je problem?

2aoid
Příspěvky: 27
Registrován: 03 říj 2007 13:47

Příspěvek od 2aoid » 15 led 2008 00:12

problém je asi ten že main out na mixu je jack/jack...otázku jsem měl položit asi jinak...monitory se zapojují mono či stereo? a proč vlastně? bo sem uplný ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 led 2008 00:14

2aoid : ked mas monitory 2 , tak su stereo .. kazdy zapojis jednym kablom .. neviem ci este dako inak sa da odpovedat na taku otazku ..

2aoid
Příspěvky: 27
Registrován: 03 říj 2007 13:47

Příspěvek od 2aoid » 15 led 2008 00:23

Poshook, Pytkin: dobrá díky za čas...snad to chápu dobře

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 15 led 2008 00:30

Z leveho monitoru povedes kabel, ktery bude mit mono jacky na obou koncich nebo XLR na jednom a mono jack na druhem (podle typu monitoru) a kabel zapojis do MAIN OUT L na mixu. Podobne to udelas i s pravou bednou

Odpovědět