Yamaha01v96 + DAW - má digi mix smysl na finální mixdown ?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 bře 2006 00:21

ved programy v efekte mozes menit mimo sceny ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 02 bře 2006 07:03

Ja bych ty efekty potreboval menit prez program change ze sequenceru...
A kcemu slouzi ta funkce Recall Safe function? Dik

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 02 bře 2006 09:14

Funkce recall safe funguje tak jak píšeš, jinak můžeš mít ze sequenceru na parametry efektů přímý přístup přes control change, musel by sis pouze nejdříve naprogramovat tabulku přiřazující parametry :-)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 23 bře 2006 12:07

Mne napadlo.. jestli digitalni mixaky jako yamaha 01v96 maji nejake zpozdeni... Jak je to u digitalnich mixaku, prece nejake zpozdeni tam musi byt, nez to processory zpocitaji. Nebo je tak male ze to neni znat?

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 23 bře 2006 14:17

01x ma co sem nasel asi 10ms, nejaky zpozdeni tam vzdycky bude, nejvetsi pruser vidim v tom, ze kdyz jede pulka veci z compu a je na tom hafo pluginu, je to orpoti primym vstupum z HW syntaku zpozdeny, resil by tohle nejak treba wordclock ?
treba ted zas tak trochu resim yamahu 01x, ze bych ji pouzival na finalni mixdaun jako externi sumacni mix, pac suma ze staryho promixu 01 nam v kapele vsem pripaa jaksi nabusenejsi a kulervouci nez suma v cubasi, jenze prave v tomhle pripade tam nastava ten problem se synchronizaci HW jednouciho po midi a primo vstupujiciho po lajne do 01x a zaznamu v audiu v compu na kterym je hafo pluginu, na 100% se to rozjede a bude to potreba pocitam ze rucne doladit, 01v96 ma na kazdym kanalu offset, 01x to myslim nema, takze jedine poladit offset na midi stopach HW primo v cubasi, je to ale asi silenej vopruz a jde to jenom podle ucha, jakmile se ale par pluginu vyhodi nebo prida, uz je zase vsechno jinak :evil: teda jestli kecam tak me vyvedte z omylu, budu jedine rad, tohle me dost odrazuje

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 23 bře 2006 14:52

Neural_I: pluginy ti neovlivni zpozdeni, ale pouze zatez procesoru, podle ktery pak muzes nastavit buffer (cim mensi buffer, tim vetsi zatez na procesor). Zpozdeni je urceny prave velikosti toho bufferu. Takze vymena pluginu to samotna novlivni. A podle me si pri pouziti externich instrumentu v cubasi muzes nastavit offset na kompenzaci toho zpozdeni. Ale to ti reknou povolanejsi, ja s hw nemam zkusenosti.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 bře 2006 15:16

neural: wordclock nic take neriesi, to je lowlevel budik pre digitalne rozhrania... ale mal by to riesit mtc... kjubejz ako mtc master by mal posielat hardveru patricne oneskorene midi, ci tak cini neviem, poznam ho len z vykladu v muzikeri :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 23 bře 2006 15:27

no logika mi rika, ze by vsechno melo byt v synchronu podle nejhorsiho pripadu, tj. automaticka kompenzace latence v cubase SX3 by mela vyhodnotit zatez, posunout veskery audio a taky srovnat midi, bohuzel to se mi zatim doma nepovedlo rozchodit a midi srovnavam rucne podle ucha

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 bře 2006 23:48

digitalny pult by mal byt skoro realtime .. 10 ms je moc .. to by bolo pocut ..

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 24 bře 2006 09:30

ona ta 01x bohuzel k tem 10ti ms nema ani offset jako 01v96, takze dobra bude spis na sumaci z compu a mixdaun v realu, kdy jednou vsechny stopy z compjutru srovnany softem, nez na kombinovani lajnovych vstupu s compem, tam to zpozdeni bude dost slyset a bude to na prd, to me nejvic odrazuje jinak uz bych ji mel doma

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 23 čer 2006 10:16

Tet stojim pred finalnim rozhodnutim jestli prodat mix a efekty co mam a koupit yamahu 01v96 v2.

Mam Mix soundcraft spirit M12 + 2x TC M one + Lexicon mpx 1 + Behringer virtualizer + DBX 1066 compressor.

Myslite ze yamaha 01v96 v2 bude krokem dopredu?

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 27 čer 2006 22:56

mno kdybych mel volit urcite volim yamahu,uz jen kuli tomu ze si nedokazu predstavit jak bych vyzil s jednim kompressorem,kvuli chirurgickejm EQckum a kvuli totall recalu a automatizaci,ale asi bych si nechal prinejmensim lexicona...ted mam 4Fx a nejak mi to nestaci

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 28 čer 2006 10:06

ekeaze: Zkus se domluvit s někým, kdo má 01v nebo 01v96 a zajdi si to k němu na chvíli vyzkoušet. Záleží hrozně moc na tom, jakým způsobem jsi zvyklý s mixem pracovat. Pokud máš věci hodně předpřipravené a v průběhu míchačky na mix a efekty moc nesaháš, tak je digitální pult skvělé řešení. Pokud nejsi fanda automatizace a dáváš přednost okamžité inspiraci, tak bych rozhodně neměnil. Přepínání faderů a listování v menu se snadno může stát noční můrou...

Jestli to bude krok kupředu zvukově ti nejsem schopen říct, protože to rozhodně bude krok jinam a záleží jen na tobě, jestli se ti to bude líbit víc nebo míň. Ten tvůj současný setup není vůbec špatný, chirurgická EQčka a digitální kompresory snadno nahradíš pluginy. Naopak EQ, které má na sobě M12 nejsou vůbec špatné (v téhle ceně) a MPX1 je moc pěkný reverb. Tohle se pluginy bude nahrazovat dost těžko.

Jen můj názor, Saša

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 28 čer 2006 16:44

MonkeyFighter a Syncro: diky moc..... :)

Zatim na to prdim necham si to co mam....
Az nasetrim, tak koupim mozna nejakou bazarovou a kdyz mi nebude sedet, tak ji poslu dal, alespon si nebudu rvat vlasy, ze jsem prodal neco co mi sedelo a foungovalo dobre...
Jedina nevyhoda je, ze kdyz jedu nekam hrat, tak musim tahnout k tem vsem vecem jeste 30kg rack s efektama a compressorem to by u yamahy odpadlo....

Uživatelský avatar
Tranzistor
Příspěvky: 286
Registrován: 26 led 2006 00:02

Příspěvek od Tranzistor » 28 čer 2006 19:50

Ty tohle vsechno tahas sebou? V tom pripade mam jenom jednu odpoved: desktop HDR ;-)

Odpovědět