Yamaha01v96 + DAW - má digi mix smysl na finální mixdown ?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Odpovědět
Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 06 říj 2005 06:19

Pytkin: to je vaznej kandidat, je to sice dost oklesteny o gate, sidechaining compresoru a podobny veci ktery bych dost vyuzil, ale zas neni potreba dokupovat ADAT pac to jede primo pres FW 16 stop z a do compu, jo to je vaznej kandidat uz jenom proto ze si to na tom vyzkousim a taky je to dobrej DAW controler, takze si vlastne rovnou zkusim obe varianty ktery tady furt resim v jednom stroji a za polovicni penize, stoji to vlastne stejne jak mackiecontrol (taky to nema jeho funkce a ma to kratky savle apod.) s voklestenejma strevama z 01v96, je to takovej podivnej hybrid ale mohlo by to fungovat, zatim vim jenom o jednom cloveku co to u nas ma a verim ze jich celkove moc nebude, ale zkusil bych to, je to reseni

digitalwave
Příspěvky: 43
Registrován: 22 říj 2005 15:33

Příspěvek od digitalwave » 29 říj 2005 11:09

ten mix o ktorom tu kecate ma moj byvali ucitel doma co ma ucil v ZUŠke ale ja o tom mixe nic viac neviem, no je to na 100% tento 01v/96
no ale moj kamos kupil a ma ho uz v pivnici lepsi mix vola sa yamaha DM2000, no mna by teraz zaujimalo v com je dm2000 lepsi oproti 01v/96 kedze ich cena je dost rozdielna, uz sa tu skor nekto stazoval ze 01v/96 je drahy tak to je potom co hovorit o dm2000-ke aka bola draha. nejde o cenu ide o ten rozdiel o co je lepsia dm2000-ka ci ma lepsi zvuk efekty alebo co?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2005 01:02

digitalwave : takto .. nez sa zacnes pytat , tak by si mal prestudovat web .. yamaha ma dost dobre stranky , kde je vsetko dost dobre vysvetlene .. rozdiel medi 01v96 a dm2000 je asi ako medzi opel corsa a mercedes Sclass v plnej vybave .. Dm2000 je vlajkova lod .. proste je to najvyssi model .. rozdiely su vo vsetkom ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 úno 2006 08:37

Ahoj... Premyslim o Yamaze 01V96V2 zajimalo by mne jestli ma Yamaha nejake stereo vstupy pro line-in. Poreboval bych kdyby se do ni dalo vrazit 4 stereo line in ktere bych ovladal 4 savlemi a pak cca 12 mono line in k 12 savlim. Vsechno jsou to Analog signaly z syntaku, drummachines atd...
Dale jestli se daj pripojit na AUX dalsi efekty... Dik...

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 04 úno 2006 09:23

ekeaze
4 stereo + 12 mono to je 20 vstupu. 01v96 ma v zakladu 16 vstupu. Z toho protebe plyne ze bys do ni musel dokoupit rozsirujici kartu s dalsima 8 vstupama. cimz dostanes 24 vstupu. Jinak stereo vstup jako takovej 01V96 nema (mely je jen stary 01V a 03D a 02R vsechny sem kdysi taky mel), ale ty muzes jednotlivy kanaly "parovat" coz znamena ze si semknes dva motorizovany fadery a tahanim za jeden ovladas oba dva. Velmi proste velmi elegantni.

Pokud planujes externi efekty, nezapomen ze na return (navrat efektu ze sendu) potrebujes nejaky vstupy. No a protoze Yamaha nema specielni return vstupy musis pouzit pro navrat efektu klasicky analog vstupy (je to tak u vsech Yamaha i u moji DM2000).
Takze planujes-li napriklad 2 efekty ve stereu potrebujes pro navrat 4 vstupy. Coz ve vysledku s potrebou vstupu na syntaky dela 24 vstupu. a do toho se s rozsirujici analog kartou vlezes. Nicmene na live-act bych bejt tebou na externi efekty kaslal, protoze 01V96 ma interni 4 stereo efekty v supr kvalite a jejich navraty resis internim routingem v ramci fyzickych intetrnich digitalnich kanalu.

jinak 01V96 je dobra volba, za maly penize dostanes STRASNE moc. 4 pasmovy plne parametricky EQ +HPF&LPF fltr, Gate+Compressor na kanal, 4 stereo efekty, Total Recal, obsluhu a komunikaci s DAW sw jako Protools, Logic, Nuendo..


Obrázek
.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 úno 2006 09:36

supr dik.... jeste mam nekolik dalsich dotazu. Kdyz semknu ty dva kanaly abych mel stereo vstup tak to semkunti funguje i pro eq a compressor. Abych nemusel u kazdyho kanalu nastavovat eq a comp..
Dalsi vec co by mne zajimala jak fungujou presety. Kdybych chtel pri live hrani ruzne menit treba presety u efektu, tak jestli to jde pomoci program change a jestli je tam pri prepnuti presetu malej drop nebo umi krasne ciste prepinat. A jestli by bylo mozne napr. u kazdeho efektu menit presety zvlast, nebo se presety efektu ukladaji do globalniho prsetu.. dik.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 04 úno 2006 09:48

Na stereo par samozrejme nastavujes vse jen jednou - EQ, Gate, Compressor je to tak zamerne vymysleny aby se stim pohodlne pracovalo.
FX lze kompletne ovladat pres midi. nejen ze muzes menit pozice v pameti je jich tam 100 ale muzes ovladat pres midi i jejich jednotlivy parametry treba feedback u delay, nebo early u reverbu a pod. Vsechny Yamahy maj LUXUSNI vybavu v obsluze a rizeni pres midi naprosto VSECH parametru ktery na pultu ovladas!! - coz znamena, ze kazdej zmacknutej knoflik nebo otoceni faderu a pod taky rovnou vyslia konkretni midi zravu na MIDI OUT - takze tuhle informaci pak staci jen nahrat do sequenceru a pak behem liveactu ji ze sequenceru zase budes posilat zpet do Yamahy a mas tak plnou automatizaci a externi rizeni - dokonalost sama.

kdybys mimochodem 01V96 chtel, tak muj kamos jednu prodava, nebyla nikdy vybalena z krabice. Je nepouzivana v supr stavu s ADAT kartou za skvelejch 50.000kc !!!
kdyztak mu brnkni - TOMAS: 737 553 995

.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 úno 2006 09:55

Prave ji planuji koupit zacatkem dubna. Tak uvidim jestli jeste bude.
Ale dik moc za Info. Knonecne jsmem presvedcenej ze ji chci...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 úno 2006 13:40

Sem procital manual a je opravdu supr.. da se tam vse routovat, a patchovat atd...
Zjimalo by mne jestli by bylo mozne mit udelanej na 01v96 takovyto uzivatelsky nastaveni:
Kanal 1-12 analog mono imput.... 13-16 by byla BUS 1-4 , ktera by byla naroutovana na 4 stereo pary (input 25-32, to je pridavna karta s 8 AD). Chtel bych abych mohl vse ovladat savlema, mutovat , equalizovat a to aby bylo vlastne na kanalech 1-16 (krasne a okamzite pristupny bez prepinani LAYERU). No doufam ze to z toho nekdo pochopi... dik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2006 14:39

ekeaze .. stereo par vzdy ovladas dvomi sablami .. len su sparovane .. cize chodia naraz .. BUS su skupiny .. narutujes do nich co potrebujes .. opat su mono (ako kazdy kanal) .. cize 4 stereo singaly zoberu 8 busov .. to co chces sa neda ..

_ravi_
Příspěvky: 199
Registrován: 04 čer 2002 16:17

Příspěvek od _ravi_ » 04 úno 2006 19:57

01V96 mam. Kdyz chces ovladat stereo jednim faderem, da se to udelat tak, ze na layeru 1 (fadery 1-16) mas nastavenej jeden z tech stereo vstupu a na layeru 2 (17-32) mas nastavenej druhej z toho stereo paru. Pak to ale nesmis parovat, ale das si ten fader z prvniho layeru do "fader in" skupiny s faderem z layeru 2 a je hotovo. Jednim faderem ovladas dva vstupy a neplejtvas tim jeden flying fader z prvniho layeru. Nevyhodu to ma v tom, ze pak musis nastavovat EQ pro oba vstupy zvlast - kdyz mas klasicky parovany stereo, EQcko se ti automaticky nastavuje pro oba kanaly stejne.
Jinak Bus se myslim do prvniho layeru naroutovat neda (ale ruku do ohne za to nedam).

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 úno 2006 20:19

ravi : aha .. no jo .. pouzit grupu .. to ma nenapadlo ..

_ravi_
Příspěvky: 199
Registrován: 04 čer 2002 16:17

Příspěvek od _ravi_ » 04 úno 2006 22:18

Pytkin: ja uz jsem to takhle jednou pouzival na live - udelal jsem si el. kytaru do peti stop (faderu) - rozlozil jsem to tim klasickym figlem do sterea - na stranach vejsky, bliz k prostredku stredy a uprostred basovy slozky a ovladal jsem to cely jednim faderem z prvniho layeru. Cely to bylo nasmerovany do jedny grupy, na ktery jsem delal EQ a kompresor.

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 05 úno 2006 00:54

A kolko ma 01V96 vstupov v serii? Myslim bez pridavnych kariet. Dik

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 05 úno 2006 02:22

16 analog a 8 po adatu...

Odpovědět