no, ten ekvalizer na "boule" moc nestaci. skor ak mas zdvihnute okraje pasma, koli odrazom od stien. kazdopadne bez merania by som sa toho zatial nedotykal, ak nemas skusenosti s "rovnym" posluchom.
jak rika kexik, to neni vubec na boule... da se tim korigovat zlehka "vaha" basu, ale jinak je zasadni akustika/umisteni... je to totiz jako se snazit se ze samplu dostat flanger ekvalizerem, proste skoro nemozny
cyril: ak mas bedne blizko stien alebo nedajboze v rohu, niet sa comu cudovat. na to tam tie kniple su. ked hra bedna do priestoru, dosahuje polovicny akusticky tlak, ako ked hra do polpriestoru. no a ked tam je stena, tak od istej frekvencie nahor hra do priestoru, ale nadol do polpriestoru, cize ti stena zdvihne bas o 6dB. roh je to same, akurat stvrtpriestor, cize este viac...
tak to by me zajimalo, jestli takhle plna mistnost a takhle umisteny monitory sou uplne v prd. nebo naopak zda ta vypln nepravidelna + delsi vzdalenost od jakykoli zdi a male rozmery mistnosti.. sou k necemu dobry
tom-thak: urcite by som riesil rohy vedla okna. roh kde su dvere poriesis tak ze nechas otvorene dvere
dreveny nabytok je prazdny, alebo su to trebars policky plne knih/zavrete skrinky? siahaju az po strop?
kexik píše:tom-thak: urcite by som riesil rohy vedla okna. roh kde su dvere poriesis tak ze nechas otvorene dvere
dreveny nabytok je prazdny, alebo su to trebars policky plne knih/zavrete skrinky? siahaju az po strop?
tak ty rohy to mas pravdu, jinak u dveri tam vecne neco je case na desky apod otevrit se daj.. jinak v ty skrinky to sou policky s knizkama kravinkama nebo zavrene a tak 20cisel od stropu a ze dreva.. klasika panelak cili strop 2metry velikost tak 4x 2,8 metru typuju ted cca. Musim rict, ze mi nepride, ze bych slysel nejaky odrazy. Kdyz jsem to prinesl nearfieldy ke kamosovi do mistnosti 5,5x 3,5 metru jen s posteli a jednou skrinkou tak se tam vsecko odrazelo a nedalo se na tech nearfieldech delat.