ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%

Celkem hlasů: 56

kexik

Příspěvek od kexik »

liaty beton nie je marny material na stojany,alebo ytonka. ale ta estetika ;)

matucha

Příspěvek od matucha »

estetika pohledovyho betonu je dobra... ale musi se udelat peknej ;-)

pres tvarnice se da hodit "hadr", pokud nekomu vadej... zalezi jenom na stylu studia, v industrialnejc lazenym interieru holy tvarnice vubec nevadej, naopak

kexik

Příspěvek od kexik »

no, ja teda nehodlam mat industrialny obyvak... to teda radsej trubky s pieskom. ani nejake mramorove kreacie ma osobne nelakaju

fova

Příspěvek od fova »

Je tady nekdo, kdo ma Adam A7+Sub8?
Nebo alespon nekdo, kdo slysel A7 a pak A7+Sub8?
Zajimalo by me, jestli investice do toho Subu ma smysl.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

fova: tak si ho pujc ne? V Prodance se jim vali ;) BTW kdysi jsem na netu narazil na nazory (jedna pani povidala), ze sub8 osklive rezonuje a nejnizsi pouzitelnej od adamu je sub10. Ovsem osobne bych ti doporucil se podivat jinde, ty Adamacky suby nejsou uplne doreseny (treba jim chybi footswitch)

fova

Příspěvek od fova »

A jak je to pak zesitovane, kdyz mam na zvukovce pouze R OUT a L OUT. To jdou vystupy ze zvukovky do subu a z nej dalsi kabely do A7?

fova

Příspěvek od fova »

Kermitak píše:fova: tak si ho pujc ne? V Prodance se jim vali ;) BTW kdysi jsem na netu narazil na nazory (jedna pani povidala), ze sub8 osklive rezonuje a nejnizsi pouzitelnej od adamu je sub10. Ovsem osobne bych ti doporucil se podivat jinde, ty Adamacky suby nejsou uplne doreseny (treba jim chybi footswitch)
O tom horsim zvuku jsem take cetl. Prave proto se ptam, jestli ho tu nekdo uz zkousel.
Vzit to od nekoho jineho se mi moc nechce. Mohou tam byt problemy s prechodovymi frekvencemi (ztracejici se/odecitajici se frekvence nebo naopak zesilene frekvence, spatne strmosti nabehu, atd.). Kdyz to bude oboji od Adamu, tak predpokladam, ze to maji vzajemne otestovane a poresene.
Co je to footswitch?
Naposledy upravil(a) fova dne 21 bře 2008 11:33, celkem upraveno 3 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

fova píše:A jak je to pak zesitovane, kdyz mam na zvukovce pouze R OUT a L OUT. To jdou vystupy ze zvukovky do subu a z nej dalsi kabely do A7?
Jo, presne tak.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

fova píše:O tom horsim zvuku jsem take cetl. Prave proto se ptam, jestli ho tu nekdo uz zkousel.
Vzit to od nekoho jineho se mi moc nechce. Mohou tam byt problemy s prechodovymi frekvencemi.
Co to?
fova píše:Co je to footswitch?
Vypinac toho subu, ovladany nohou. Celkem bezna praxe je nechavat ho vypnuty a zapinat ho pouze pri reseni basovych problemu, nebo na kontrolu. No a ohybat se porad nekam pod stul... :(

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ten footswitch musi byt dobra vychytavka

fova

Příspěvek od fova »

Kermitak píše:
fova píše:O tom horsim zvuku jsem take cetl. Prave proto se ptam, jestli ho tu nekdo uz zkousel.
Vzit to od nekoho jineho se mi moc nechce. Mohou tam byt problemy s prechodovymi frekvencemi.
Co to?
Idealni pripad je tenhle: Sub napr. konci s plnohodnotnym prednesem na 85Hz a pak pada hlasitost dolu. Monitory zacinaji hrat nize a postupne zesiluji, az na 85Hz maji plnohodnotny prenos.

No a pokud je to spatne vyresene, tak se ti muze stat, ze vzajemnym prolinanim signalu ze subu a monitoru se ti muzou nektere frekvence dokonce odecitat a vubec je neuslysis (fazove posuny) nebo jine budou naopak hrozne zesilene.
Dale mohou byt napr. spatne strmosti nabehu signalu u monitoru a poklesu u subu, takze nektera frekvence nemusi byt vubec prehravana (napr. 78-88Hz).

fova

Příspěvek od fova »

Kermitak píše:
fova píše:Co je to footswitch?
Vypinac toho subu, ovladany nohou. Celkem bezna praxe je nechavat ho vypnuty a zapinat ho pouze pri reseni basovych problemu, nebo na kontrolu. No a ohybat se porad nekam pod stul... :(
Sub8 ma jinou vychytavku - dalkovy ovladac, kterym se to ovlada :wink:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

fova píše: Idealni pripad je tenhle: Sub napr. konci s plnohodnotnym prednesem na 85Hz a pak pada hlasitost dolu. Monitory zacinaji hrat nize a postupne zesiluji, az na 85Hz maji plnohodnotny prenos.

No a pokud je to spatne vyresene, tak se ti muze stat, ze vzajemnym prolinanim signalu ze subu a monitoru se ti muzou nektere frekvence dokonce odecitat a vubec je neuslysis (fazove posuny) nebo jine budou naopak hrozne zesilene.
Dale mohou byt napr. spatne strmosti nabehu signalu u monitoru a poklesu u subu, takze nektera frekvence nemusi byt vubec prehravana (napr. 78-88Hz).
No, tak slusny woofer ma plynule laditelnou fazi i crossover, tudiz imho to co popisujes nehrozi...
Dalkovej ovladac - zajimavy ;) Ale mam pocit, ze u sub10 jsem nic takovyho nevidel (ale mozna jsem se blbe koukal)

fova

Příspěvek od fova »

Prave ze laditelnou fazi ma az Sub10. Sub8 to nema.
Sub8 ma jen regulaci hlasitosti a prechodove frekvence a to jak na tele, tak i na dalkovem ovladaci.

Hledal jsem nejake nazory nebo testy Subu8 na Internetu, ale moc toho tam neni. Nikde jsem vsak nenasel, ze by si uzivatele na nej stezovali.
Tady je jedna docela pozitivni recenze:

http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=1589

nunu

Příspěvek od nunu »

videl uz jsi nejakou docela negativni recenzi ??? Ja je zkousel se subem ale sub byl od KRK. Letelo to ven, bylo to spatne.

Odpovědět