ADAM A7 nearfield monitory
O tom horsim zvuku jsem take cetl. Prave proto se ptam, jestli ho tu nekdo uz zkousel.Kermitak píše:fova: tak si ho pujc ne? V Prodance se jim valiBTW kdysi jsem na netu narazil na nazory (jedna pani povidala), ze sub8 osklive rezonuje a nejnizsi pouzitelnej od adamu je sub10. Ovsem osobne bych ti doporucil se podivat jinde, ty Adamacky suby nejsou uplne doreseny (treba jim chybi footswitch)
Vzit to od nekoho jineho se mi moc nechce. Mohou tam byt problemy s prechodovymi frekvencemi (ztracejici se/odecitajici se frekvence nebo naopak zesilene frekvence, spatne strmosti nabehu, atd.). Kdyz to bude oboji od Adamu, tak predpokladam, ze to maji vzajemne otestovane a poresene.
Co je to footswitch?
Naposledy upravil(a) fova dne 21 bře 2008 11:33, celkem upraveno 3 x.
Co to?fova píše:O tom horsim zvuku jsem take cetl. Prave proto se ptam, jestli ho tu nekdo uz zkousel.
Vzit to od nekoho jineho se mi moc nechce. Mohou tam byt problemy s prechodovymi frekvencemi.
Vypinac toho subu, ovladany nohou. Celkem bezna praxe je nechavat ho vypnuty a zapinat ho pouze pri reseni basovych problemu, nebo na kontrolu. No a ohybat se porad nekam pod stul...fova píše:Co je to footswitch?

Idealni pripad je tenhle: Sub napr. konci s plnohodnotnym prednesem na 85Hz a pak pada hlasitost dolu. Monitory zacinaji hrat nize a postupne zesiluji, az na 85Hz maji plnohodnotny prenos.Kermitak píše:Co to?fova píše:O tom horsim zvuku jsem take cetl. Prave proto se ptam, jestli ho tu nekdo uz zkousel.
Vzit to od nekoho jineho se mi moc nechce. Mohou tam byt problemy s prechodovymi frekvencemi.
No a pokud je to spatne vyresene, tak se ti muze stat, ze vzajemnym prolinanim signalu ze subu a monitoru se ti muzou nektere frekvence dokonce odecitat a vubec je neuslysis (fazove posuny) nebo jine budou naopak hrozne zesilene.
Dale mohou byt napr. spatne strmosti nabehu signalu u monitoru a poklesu u subu, takze nektera frekvence nemusi byt vubec prehravana (napr. 78-88Hz).
No, tak slusny woofer ma plynule laditelnou fazi i crossover, tudiz imho to co popisujes nehrozi...fova píše: Idealni pripad je tenhle: Sub napr. konci s plnohodnotnym prednesem na 85Hz a pak pada hlasitost dolu. Monitory zacinaji hrat nize a postupne zesiluji, az na 85Hz maji plnohodnotny prenos.
No a pokud je to spatne vyresene, tak se ti muze stat, ze vzajemnym prolinanim signalu ze subu a monitoru se ti muzou nektere frekvence dokonce odecitat a vubec je neuslysis (fazove posuny) nebo jine budou naopak hrozne zesilene.
Dale mohou byt napr. spatne strmosti nabehu signalu u monitoru a poklesu u subu, takze nektera frekvence nemusi byt vubec prehravana (napr. 78-88Hz).
Dalkovej ovladac - zajimavy

Prave ze laditelnou fazi ma az Sub10. Sub8 to nema.
Sub8 ma jen regulaci hlasitosti a prechodove frekvence a to jak na tele, tak i na dalkovem ovladaci.
Hledal jsem nejake nazory nebo testy Subu8 na Internetu, ale moc toho tam neni. Nikde jsem vsak nenasel, ze by si uzivatele na nej stezovali.
Tady je jedna docela pozitivni recenze:
http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=1589
Sub8 ma jen regulaci hlasitosti a prechodove frekvence a to jak na tele, tak i na dalkovem ovladaci.
Hledal jsem nejake nazory nebo testy Subu8 na Internetu, ale moc toho tam neni. Nikde jsem vsak nenasel, ze by si uzivatele na nej stezovali.
Tady je jedna docela pozitivni recenze:
http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=1589