ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%
 
Celkem hlasů: 56

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Profil : V Mediatechu sa pytaj rovno na pana Noska a povedz mu , ze ta posiela Pytkin aby si za nim isiel ..

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

aum generator píše:"- asi moc nejsou na michani klasicke hudby - zbytecne to zni jedovate/ostre. Spise bych je videl jako vhodne pro hudbu s vokaly "

ja ked som mal doma adam S2A, tak som na tom pocuval dost vela vela vaznej hudby (cisto klavirnej vacsinou) a znelo mi to praveze celkom prirodzene / vubec ne jedovate/ostre.
mne neprisli ani jedny Adamy ostre. vela vysok, ale urcite nie ostre

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

Poshook: me proti BM5A prijdou ze maji vice vysek ostrych vysek.

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil »

Vdaka Pytkin odvolam sa na Teba, dufam, ze mi budu moct pustit aj ten sub, rad aby som si urobil obraz ako to hra kompletne, lebo kazdopadne budem uvazovat aj o subwooferi. Nechcem vytvarat prebasovane mixy a mozno budu lepsie aj monitory s menej agresivnymi stredmi, aby som zasa neurobil "zadubene" vokaly(a vobec cele stredove pasmo) co sa mi pri NS-10 par krat stalo, no nastastie vsetko sa da opravit a da sa porovnavat na inych monitoroch..... :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

profil : ked , tak si tam rovno zavolaj a dohodni sa aby to mali nachystane v posluchovke .. moze to mat niekto pozicane ..

S tym subom to hra super .. ten sub je velmi prijemny lebo je uzavrety (nema bassreflex) a vobec neduni .. pekny konkretny .. ono to ale samozrejme vo finale bude hrozne zavisiet od tvojej akustiky v studiu .. ale tu treba mat poriesenu v kazdom pripade ..

A ked tam budes , tak uz si nechaj rovno predviest aj AIR 6 ..

BM5a + sub stoji dakde okolo 70
AIR 6 stoji okolo 100

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil »

OK zavolam, no tie AIR6, by som si radsej nemal dat pustat....zbytocne sa namaskrtim a asi by to zle dopadlo pre moju penazenku......pred rokom som bol skusat len tak Yamahu XS6(vtedy to bola novinka a tak sa mi zapacila, ze som ju musel hned o tazden kupit....a teraz mam doma modul KORG M3 a tiez to vyzera zle-pre penazenku :-)

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

TOM-Thak píše:Poshook: me proti BM5A prijdou ze maji vice vysek ostrych vysek.
to, ze ma A7 viac transientov neznamena, ze ma ostre vysky. rovnako mosez povedat, ze BM5A ma vysky makke. otazkou je, co je pre koho a na aky ucel lepsie.

mne prisiel zvuk A7 ako ked pouzijes velmi jemny a kvalitny exciter - viac definicie do celkoveho soundu, ale v ziadnom pripade ostry.

ale to je vec subjektivneho vnimania, takze uz mlcim :lol:

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil »

Pytkin: Uz som dohovoreny s Ing.Noskom na posluchovy testik BM5A na zajtra ale idem vypocut aj A7. Ubezpecoval ma, ze ked ich budem pocut, tak sa tychlo rozhodnem.....velmi sa tesim.....potom dam vediet dojmy...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Profil : jasne .. Vypocuj aj A7 a vyber , co sa ti bude viac pozdavat .. problem ale je , ked to budes pocuvat v inom priestore .. ono najlepsie je si monitory pozicat do svojho studia a tam porovnavat ..

V kazdom pripade je lepsie vyberat monitory podla toho , ze si ich clovek vypocuje , nez podla toho , co pisu iny na nejakom fore :)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Presne tak

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM »

udivuje ma co vsetko sa da obkecat ohladom jednych monitorov A7 ;) asi budu fakt dobre 8)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

EXCOM: toho tady jeste bude... :)

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil »

Pytkin :Co sa tyka akustiky. Moje studio v podstate premiestnujem podla potreby.
priestor, kde nahravam - pomerne dobra akustika svojpomocne poriesena a vzdy sa prisposobi podla potreby (paravany, tazke deky atd) a kedze nemam prostriedky na dve rovnake studia(a uz som si zvykol studio mat stale doma po ruke) tak pre mixaz a mastering(no ten si davam robit odbornikovi) vsetko premiestnim do domacich priestorov, ktore maju celkom dobru akustiku, ale nie je to idealne ako v profi studiu. Zatial mi manzelka nedovolila na steny nalepit tlmiace peny :lol: pretoze sa docasne usidlujem v spalni.
Tak len potichu dufam, ze ci sa rozhodnem pre A7 alebo BM5a tak to nebude az take zufale a ked bude, aspon budem prinuteny nieco s tym poriesit a akustiku poriesit. Najidealnejsie by bolo mat dom a byvat v nom aj so studiom. No tym myslim ozajstne studio, nie len kutik, kde tvorim...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Bez akustickych uprav budes slyset neco jineho, nez bedny hraji.
Zauvazuj o prenosnych akustickych prvcich:

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... &start=210

A i akustickou penu muzes nalepit na nejakou desku a vzdy pri poslechu ji oprit o stenu.

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil »

fova :S tou penou to presne tak riesim.
Ano akustika, akustika, ale dôlezity je finalny produkt. Dolezite je nahravku odkontrolovat aj na inych monitoroch a tam sa ukaze pravda.
Nikdy sa neuspokojim s kontrolou len na jedny monitory a v jednom priestore. Vela pocuvam dokonca aj v aute a tam vyborne odkontrolujem basy....(samozrejme je to jedna z moznosti kontroly). A uz tu bolo spomenute, ze monitory treba mat "naucene", ale toho sa tu uz premlelo.....

Odpovědět