ADAM A7 nearfield monitory
mne neprisli ani jedny Adamy ostre. vela vysok, ale urcite nie ostreaum generator píše:"- asi moc nejsou na michani klasicke hudby - zbytecne to zni jedovate/ostre. Spise bych je videl jako vhodne pro hudbu s vokaly "
ja ked som mal doma adam S2A, tak som na tom pocuval dost vela vela vaznej hudby (cisto klavirnej vacsinou) a znelo mi to praveze celkom prirodzene / vubec ne jedovate/ostre.
Vdaka Pytkin odvolam sa na Teba, dufam, ze mi budu moct pustit aj ten sub, rad aby som si urobil obraz ako to hra kompletne, lebo kazdopadne budem uvazovat aj o subwooferi. Nechcem vytvarat prebasovane mixy a mozno budu lepsie aj monitory s menej agresivnymi stredmi, aby som zasa neurobil "zadubene" vokaly(a vobec cele stredove pasmo) co sa mi pri NS-10 par krat stalo, no nastastie vsetko sa da opravit a da sa porovnavat na inych monitoroch..... 
profil : ked , tak si tam rovno zavolaj a dohodni sa aby to mali nachystane v posluchovke .. moze to mat niekto pozicane ..
S tym subom to hra super .. ten sub je velmi prijemny lebo je uzavrety (nema bassreflex) a vobec neduni .. pekny konkretny .. ono to ale samozrejme vo finale bude hrozne zavisiet od tvojej akustiky v studiu .. ale tu treba mat poriesenu v kazdom pripade ..
A ked tam budes , tak uz si nechaj rovno predviest aj AIR 6 ..
BM5a + sub stoji dakde okolo 70
AIR 6 stoji okolo 100
S tym subom to hra super .. ten sub je velmi prijemny lebo je uzavrety (nema bassreflex) a vobec neduni .. pekny konkretny .. ono to ale samozrejme vo finale bude hrozne zavisiet od tvojej akustiky v studiu .. ale tu treba mat poriesenu v kazdom pripade ..
A ked tam budes , tak uz si nechaj rovno predviest aj AIR 6 ..
BM5a + sub stoji dakde okolo 70
AIR 6 stoji okolo 100
OK zavolam, no tie AIR6, by som si radsej nemal dat pustat....zbytocne sa namaskrtim a asi by to zle dopadlo pre moju penazenku......pred rokom som bol skusat len tak Yamahu XS6(vtedy to bola novinka a tak sa mi zapacila, ze som ju musel hned o tazden kupit....a teraz mam doma modul KORG M3 a tiez to vyzera zle-pre penazenku 
to, ze ma A7 viac transientov neznamena, ze ma ostre vysky. rovnako mosez povedat, ze BM5A ma vysky makke. otazkou je, co je pre koho a na aky ucel lepsie.TOM-Thak píše:Poshook: me proti BM5A prijdou ze maji vice vysek ostrych vysek.
mne prisiel zvuk A7 ako ked pouzijes velmi jemny a kvalitny exciter - viac definicie do celkoveho soundu, ale v ziadnom pripade ostry.
ale to je vec subjektivneho vnimania, takze uz mlcim
Profil : jasne .. Vypocuj aj A7 a vyber , co sa ti bude viac pozdavat .. problem ale je , ked to budes pocuvat v inom priestore .. ono najlepsie je si monitory pozicat do svojho studia a tam porovnavat ..
V kazdom pripade je lepsie vyberat monitory podla toho , ze si ich clovek vypocuje , nez podla toho , co pisu iny na nejakom fore
V kazdom pripade je lepsie vyberat monitory podla toho , ze si ich clovek vypocuje , nez podla toho , co pisu iny na nejakom fore
Pytkin :Co sa tyka akustiky. Moje studio v podstate premiestnujem podla potreby.
priestor, kde nahravam - pomerne dobra akustika svojpomocne poriesena a vzdy sa prisposobi podla potreby (paravany, tazke deky atd) a kedze nemam prostriedky na dve rovnake studia(a uz som si zvykol studio mat stale doma po ruke) tak pre mixaz a mastering(no ten si davam robit odbornikovi) vsetko premiestnim do domacich priestorov, ktore maju celkom dobru akustiku, ale nie je to idealne ako v profi studiu. Zatial mi manzelka nedovolila na steny nalepit tlmiace peny
pretoze sa docasne usidlujem v spalni.
Tak len potichu dufam, ze ci sa rozhodnem pre A7 alebo BM5a tak to nebude az take zufale a ked bude, aspon budem prinuteny nieco s tym poriesit a akustiku poriesit. Najidealnejsie by bolo mat dom a byvat v nom aj so studiom. No tym myslim ozajstne studio, nie len kutik, kde tvorim...
priestor, kde nahravam - pomerne dobra akustika svojpomocne poriesena a vzdy sa prisposobi podla potreby (paravany, tazke deky atd) a kedze nemam prostriedky na dve rovnake studia(a uz som si zvykol studio mat stale doma po ruke) tak pre mixaz a mastering(no ten si davam robit odbornikovi) vsetko premiestnim do domacich priestorov, ktore maju celkom dobru akustiku, ale nie je to idealne ako v profi studiu. Zatial mi manzelka nedovolila na steny nalepit tlmiace peny
Tak len potichu dufam, ze ci sa rozhodnem pre A7 alebo BM5a tak to nebude az take zufale a ked bude, aspon budem prinuteny nieco s tym poriesit a akustiku poriesit. Najidealnejsie by bolo mat dom a byvat v nom aj so studiom. No tym myslim ozajstne studio, nie len kutik, kde tvorim...
Bez akustickych uprav budes slyset neco jineho, nez bedny hraji.
Zauvazuj o prenosnych akustickych prvcich:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... &start=210
A i akustickou penu muzes nalepit na nejakou desku a vzdy pri poslechu ji oprit o stenu.
Zauvazuj o prenosnych akustickych prvcich:
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... &start=210
A i akustickou penu muzes nalepit na nejakou desku a vzdy pri poslechu ji oprit o stenu.
fova :S tou penou to presne tak riesim.
Ano akustika, akustika, ale dôlezity je finalny produkt. Dolezite je nahravku odkontrolovat aj na inych monitoroch a tam sa ukaze pravda.
Nikdy sa neuspokojim s kontrolou len na jedny monitory a v jednom priestore. Vela pocuvam dokonca aj v aute a tam vyborne odkontrolujem basy....(samozrejme je to jedna z moznosti kontroly). A uz tu bolo spomenute, ze monitory treba mat "naucene", ale toho sa tu uz premlelo.....
Ano akustika, akustika, ale dôlezity je finalny produkt. Dolezite je nahravku odkontrolovat aj na inych monitoroch a tam sa ukaze pravda.
Nikdy sa neuspokojim s kontrolou len na jedny monitory a v jednom priestore. Vela pocuvam dokonca aj v aute a tam vyborne odkontrolujem basy....(samozrejme je to jedna z moznosti kontroly). A uz tu bolo spomenute, ze monitory treba mat "naucene", ale toho sa tu uz premlelo.....