ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%
 
Celkem hlasů: 56

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

Profil: ani jsem to jinak necekal, ale kdyz uz srovnavas tyto monitory tak bys mel srovnat i jejich ceny.. BM5A Cena s DPH: 15 948 Kč u Audiopro.cz a Adam A7: nejakejch 9500,- takze bych rekl, ze to je jina cenova ADAM A7 se cenou tlačí k nižší třídě jako jsou M-Audia, RPcka KRKy apod. tzn. 12-18tacu kdezto za BM5Acka vyplaznes 32tisic za par, takze to musi byt preci jen nekde slyset :c) Takze i kdyz hrajou ADAMY hur tak ve vysledku to neni zas takovej pru*er, kdyz vezmes vpotaz ze stojej o 12tis. mene za pár. Rekl bych ze ADAM A7 je nejdrazsi bedna, kterou bych se vyplati asi koupit domu, pokud nemas nejak poradne poresenou akustiku. V dobe, kdy meli na audiopro BM5A za 12tis za kus, tak se to dalo s ADAM A7 srovnavat.. ted uz to moc nejde.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

2Kexik: Profil si k nim ale chce porizovat subwoofer.

Ja dokonce uvazuji o dvou subwooferech pro A7s.

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil »

TOM-Thak: Plne s Tebou suhlasim v cene A7 sa asi tazko da zohnat nieco lepsie. Keby neexistuju BM5A tak urcite vezmem tie A7. Za tie prachy.....
EDIT : ale urcite so subwooferom

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil »

fova: odporucil by som Ti k nim ten dynaudio SUB a ver, ze bude stacit jeden BM 10S. Mohla by to byt velmi dobra kombinacia.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Poshook píše: ked chces naozaj zodpovedne porovnavat dva odlisne pary monitorov, treba ich pocuvat a porovnavat naraz. potom zistis vzajomne slabe a silne stranky. to, ze si si "zafixoval" zvuk a isiel na ine miesto bratislavy, na mna posobi trosku smiesne.
podla mna su to dva vyrovnane modely. z pohladu mixovania maju BM5A skor tendenciu "hrat dobre" kdezto u A7 je tendencia skror obnazovat problemiky (v tvojom ponimani hrat vyrovnane vs. hrat zafarbene)
S tym co pises , samozrejme suhlasim .. Ale porovnavanie reprakov na policiach , ktore si ty robil , mi pride uplne rovnako nezodpovedne ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

Profil píše:Len som zistil, ze BM5A nemaju vzadu regulatory hlasitosti, da sa to poriesit nejakym slusnym pasivnym regulatorom hlasitosti ?
mozes pouzit pasivne ovladace typu smpro audio - mpatch nano alebo mpatch2 ..

Dalej mozes pouzit nieso aktivne .. dost oblubeny je presonus central station (to je do racku) alebo teraz maju daky novsi ovladac na stol ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

fova píše:Bm5A jsou take nearfieldy ;-)
Vsetky monitory o ktorych sa pise na tomto fore su Nearfildy ..

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil »

diki Pytkin pokukam sa po niecom.......

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Profil píše:fova: odporucil by som Ti k nim ten dynaudio SUB a ver, ze bude stacit jeden BM 10S. Mohla by to byt velmi dobra kombinacia.
Pokud koupim sub, tak asi urcite od Adamu. Na ten jejich jsem po usilovnem patrani nenasel zadne negativni ohlasy.

Sub od jineho vyrobce muze zpusobovat urcite problemy - neni odladeny na me konkretni monitory. Bavili jsme se tu o tom nekolik stranek zpatky.

Co se tyce poctu kusu, tak uvazuji o dvou kvuli vernejsimu podani sterea.

rastis
Příspěvky: 3005
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis »

podanie sterea pri naspodnejsich frekvenciach ??

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

To se mi zda taky jako kravina.. dva suby pro stereo heh. A kdyz sub od adamu tak bych sel do SUB10 a ne do Sub8. Trnem v oku mi je to, ze to nema footswitch radsi bych pouzival sub jen pro kontrolu a ne pro normalni michacku. Nebo si to aspon proste bypassnout. Tusim, ze nekdo psal, ze to ma dalkove ovladani, kde je mozne to bypassnout.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline »

cital som ze nejak od cca 150 Hz nizzsie uz nejde vnimat odkial presne sa zvuk siri...

matucha
Příspěvky: 5621
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

adamoSUBy bypasnout nejdou co ja vim

jeden sub bych bral pokud by hral pod 40Hz, jenze vzhledem k tomu, ze u adamosubu neni monzny hp satelitu nastavit na jinou frekvenci nez 85hz, tak uz bych se s jednim subem nespokojil (i kdyz prezit se to bude urcite dat). Crossovery rozhodne budou zasahovat az nekam po 100-120Hz a kdyz jsme u toho, tak je rozhodne slyset, ze hraje bas ze strany, kdyz se pusti z jedny bedny. Pro mastering se bezne taky pouzivaj dva suby a vsichni kdo to tak maji tvrdi, ze jim jeden sub nevyhovoval a dva jim proste davaj daleko lepsi vysledky.

Mnoha slovy jsem chtel rict, ze dva suby nejsou konina.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6590
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

Taky mi prijde dobry mit moznost si zkontrolovat problemy s fazi... (u veci, co se michaj do stran)

matucha
Příspěvky: 5621
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha »

No jasne... tim ze sou basy defaultne mono s jednim subem muze znamenat, ze clovek posloucha neco jinyho nez skutecne je v nahravce, v extremnim pripade treba nemusi slyset kopak v protifazi (znam jeden takovej na posledni desce thievery corporation).

Odpovědět