ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%
 
Celkem hlasů: 56

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

imho nie je medzi cudzim a vlastnym firemnym subbasom velky rozdiel. odpada jedine nastavit fazu, kedze obvykle nevies ako ti monitory a subbas otacaju signal. mimochodom, uz len na tuto drobnost treba urobit meranie, uchom to ide zistit tazko

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6587
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

On ten sub vetsinou je delanej pro vic typu beden (Adamackej si taky nemusis kupovat jen k A7, ale treba P11A, P33A, S1A, S2A, S3A, ...), z nichz kazda ma jinej zesilovac, jiny menice, hraje dole uplne jinak. Takze nejak univerzalne nastavit ten sub stejne nelze imho.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

W.Cable píše:
Pytkin píše:
Profil píše:Len som zistil, ze BM5A nemaju vzadu regulatory hlasitosti, da sa to poriesit nejakym slusnym pasivnym regulatorom hlasitosti ?
mozes pouzit pasivne ovladace typu smpro audio - mpatch nano alebo mpatch2 ..

Dalej mozes pouzit nieso aktivne .. dost oblubeny je presonus central station (to je do racku) alebo teraz maju daky novsi ovladac na stol ..
Citace z manualu: "The Central Station features a purely passive signal path for ultimate sonic performance."
"Passive Audio Path - no op amps or ICs in main audio path
Three sets of monitor output, each with passive volume trims"
Central Station je vic pasivni, nez by se na prvni pohled zdalo.
To je zaujimave .. nikdy som si to nevsimol .. ale neviem .. je tam moznost dialkoveho ovladania .. ze by to honili na desk a zase spat ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

pytkin: moze to mat alpsku s motorcekom (nie je o moc drahsia od obycajnej, asi o dve stovky), pripadne nejaky kvalitny elektronicky potenciometer... a ten knoflik na dialkovom len ovlada servo

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

safa píše:
fova píše:Sub od jineho vyrobce muze zpusobovat urcite problemy - neni odladeny na me konkretni monitory. Bavili jsme se tu o tom nekolik stranek zpatky.
... on je nejakej sub odladenej na konkretni monitory ? Verim ze muze bejt prizpusobenej vykonove (treba nako BM9S a BM5A(c) ), ale pokud ma nastavitelnou fazi a delici kmitocet tak IMHO neni vic co doladovat. To bys videl jak hrajou BM5AC s (neodladenym) EMU PS12 ;-))
Uz potreti opakuji, ze Adam Sub8 NEMA nastavitelnou fazi.

Co se tyce toho odladeni pro konkretni bedny, tak je zvlastni, ze na webu Adam Audio Sub8 doporucuji pro pouziti pouze s A7, ANF10, P11A, S1A a S2A.
Z nearfieldu na seznamu chybi P22A, P33A, S1A a S2.5A

Sub10 je zase doporucovan jen pro P serii a monitory S1A, S2A, S2.5A a S3A.

Nejaka diverzifikace tam, zda se je.

Abychom to ukoncili, tak urcite verim, ze jde pouzit i sub od jineho vyrobce, pokud ma nastavitelnou fazi a delici kmitocet, ale ja osobne chci suby pouze od Adamu. Tecka.

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil »

Poshook píše:
Pytkin píše:
Poshook píše: ked chces naozaj zodpovedne porovnavat dva odlisne pary monitorov, treba ich pocuvat a porovnavat naraz. potom zistis vzajomne slabe a silne stranky. to, ze si si "zafixoval" zvuk a isiel na ine miesto bratislavy, na mna posobi trosku smiesne.
podla mna su to dva vyrovnane modely. z pohladu mixovania maju BM5A skor tendenciu "hrat dobre" kdezto u A7 je tendencia skror obnazovat problemiky (v tvojom ponimani hrat vyrovnane vs. hrat zafarbene)
S tym co pises , samozrejme suhlasim .. Ale porovnavanie reprakov na policiach , ktore si ty robil , mi pride uplne rovnako nezodpovedne ..
to beriem, aj ked som si aspon neprenasal zafixovanu spomineku na zvuk z jedneho miesta mesta na druhe, co povazujem za uplne najhorsie
Poshook :Nepovazujem to az za taku najhorsiu tragediu(poznam aj horsie veci nasvete), na 100% to samozrejme mozeme zrovnavat v rovnakom priestore, podla moznosti akusticky upravenom, ale mne to stacilo a uspokojil som sa aspon s takou moznostou, ked sa uz nedali monitory poziciat. A je mi jedno, komu ako hraju riadim sa podla seba. To, ci dobre, alebo zle ukaze cas. :lol:

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

fova píše:
Co se tyce toho odladeni pro konkretni bedny, tak je zvlastni, ze na webu Adam Audio Sub8 doporucuji pro pouziti pouze s A7, ANF10, P11A, S1A a S2A.
Z nearfieldu na seznamu chybi P22A, P33A, S1A a S2.5A

Sub10 je zase doporucovan jen pro P serii a monitory S1A, S2A, S2.5A a S3A.

Nejaka diverzifikace tam, zda se je.
mas pravdu - kdyz sem ale mel a7, zajimal jsem se o totez a psal adamitum. odepsali, ze u vyberu jejich subu jde hlavne o velikost mistnosti, jinak pry problemy s kompatibilitou nejsou.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

uz jsem to tu myslim nekam daval.

"Indeed, Sub8 was especially designed as a match for ANF10 and A7.
The typical Sub for the P33A would be the Sub10.
Should you have a very small control room like <12> 12 m2
then take a Sub10 [pro ty p33a] into account.
As all ADAM subs have a variable low cut filter you can adapt to the
A7 or P33A in any case. All subwoofers work properly in a 2.1 set up or in a
5.1 configuration, so there is no problem with stereo set ups at all.

Hope this helps. Thanks again for your inquiry and for choosing the ADAM's."
Naposledy upravil(a) Brooklyn / juanita juarez dne 02 dub 2008 21:42, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Brooklyn / juanita juarez píše:
fova píše:
Co se tyce toho odladeni pro konkretni bedny, tak je zvlastni, ze na webu Adam Audio Sub8 doporucuji pro pouziti pouze s A7, ANF10, P11A, S1A a S2A.
Z nearfieldu na seznamu chybi P22A, P33A, S1A a S2.5A

Sub10 je zase doporucovan jen pro P serii a monitory S1A, S2A, S2.5A a S3A.

Nejaka diverzifikace tam, zda se je.
mas pravdu - kdyz sem ale mel a7, zajimal jsem se o totez a psal adamitum. odepsali, ze u vyberu jejich subu jde hlavne o velikost mistnosti, jinak pry problemy s kompatibilitou nejsou.
Tusil jsem to, protoze ty vynechane modely pro Sub8 jsou vetsinou vetsi bedny :-)

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

Profil píše:
Poshook píše:
Pytkin píše:
S tym co pises , samozrejme suhlasim .. Ale porovnavanie reprakov na policiach , ktore si ty robil , mi pride uplne rovnako nezodpovedne ..
to beriem, aj ked som si aspon neprenasal zafixovanu spomineku na zvuk z jedneho miesta mesta na druhe, co povazujem za uplne najhorsie
Poshook :Nepovazujem to az za taku najhorsiu tragediu(poznam aj horsie veci nasvete), na 100% to samozrejme mozeme zrovnavat v rovnakom priestore, podla moznosti akusticky upravenom, ale mne to stacilo a uspokojil som sa aspon s takou moznostou, ked sa uz nedali monitory poziciat. A je mi jedno, komu ako hraju riadim sa podla seba. To, ci dobre, alebo zle ukaze cas. :lol:
jasne, BM5A su dobre monitory, nech sluzia :)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Brooklyn: A nezajimal ses o to, jestli jeden nebo dva suby?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

fova píše:Brooklyn: A nezajimal ses o to, jestli jeden nebo dva suby?
ne, ja tehdy pocital s jednim. fazi si ohlidam softwarove.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ak ma sub symetricke vstupy, faza sa da poriesit aj kablom... zvari sa kabel kde je prehodeny + a -... to je brnkacka. beztak toto konkretne staci nastavit raz v zivote.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

fova píše:
safa píše:
fova píše:Sub od jineho vyrobce muze zpusobovat urcite problemy - neni odladeny na me konkretni monitory. Bavili jsme se tu o tom nekolik stranek zpatky.
... on je nejakej sub odladenej na konkretni monitory ? Verim ze muze bejt prizpusobenej vykonove (treba nako BM9S a BM5A(c) ), ale pokud ma nastavitelnou fazi a delici kmitocet tak IMHO neni vic co doladovat. To bys videl jak hrajou BM5AC s (neodladenym) EMU PS12 ;-))
Uz potreti opakuji, ze Adam Sub8 NEMA nastavitelnou fazi.
... tak to je minus pro ADAM SUB ;-). Pak chapu ze muzes hovorit o jakemsi "odladeni" i kdyz je to i tak velice diskutabilni, protoze faze se hodi spis na doladeni podle umisteni nez podle typu satelitu IMHO.
Co se tyce toho odladeni pro konkretni bedny, tak je zvlastni, ze na webu Adam Audio Sub8 doporucuji pro pouziti pouze s A7, ANF10, P11A, S1A a S2A. ... Nejaka diverzifikace tam, zda se je.
... ano, ale to je spis doprocuceni nez ze by to bylo nejak specielne "odladene", to je asi mylka. Imho je to doporuceni zalozene navic spis na vykonove dispozici nez na cemkoliv jinym.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

mna celkom zaujala myslienka vyskusat nejaky lacny SUB, napr. Fostex PM SUB0.5

http://www.thomann.de/gb/fostex_pm05sub_mkii.htm

Obrázek

Odpovědět