ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%
 
Celkem hlasů: 56

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

safa: satelity a sub musia byt vo faze, inak mas na deliacej frekvencii pekny zarez... ak musis pri umiestneni hybat s fazou, to znamena ze mas sub podstatne dalej od posluchaca nez satelity, co je v zasade pruser vzdy, lebo potrebny fazovy posun nebude jednak 180° a jednak bude frekvencne zavisly

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6583
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

Poshook: no, tak muzes mit stesti, ale osobne bych se teda wooferum bez footswitche a bez moznosti, postelovat fazi lepe, nez jen o 180 stupnu vyhnul...

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3942
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova »

Poshook: I kdybys nasel pozivivni recenze na ten Fostex, tak se muze stat, ze bude mit s tvymi konkretnimi monitory problemy.

Bez moznosti vraceni bych to domu nebral.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:Poshook: no, tak muzes mit stesti, ale osobne bych se teda wooferum bez footswitche a bez moznosti, postelovat fazi lepe, nez jen o 180 stupnu vyhnul...
moznost postelovat fazu inak nez o 180° je VELMI zriedkava

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6583
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak »

kexik: no zas tak velmi ne, videl jsem to na nekolika subech (a zas o tolik jsem se jich nezajimal - urcite to mel K&H 800, pak nejaky maly Dynaudio (BM 10?) a nejakej malej Genelec 70neco :)

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

Genelec 7050A je to co budem asi casom potrebovat, ale ta cena....

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil »

Cena je urcite primerana kvalite. Kvalitny SUB som nevidel a nepocul pod 500-600 Eur.Pokial clovek nechce pocuvat "bublaninu"

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

Profil píše:Cena je urcite primerana kvalite. Kvalitny SUB som nevidel a nepocul pod 500-600 Eur.Pokial clovek nechce pocuvat "bublaninu"
to velmi dobre viem, samozrejme ked pojdem do subu, tak do 7050A. podla dostupnych informacii je to vseobecnosti jeden z tych lepsich

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

Profil píše:Cena je urcite primerana kvalite. Kvalitny SUB som nevidel a nepocul pod 500-600 Eur.Pokial clovek nechce pocuvat "bublaninu"
infinity kappa 10 za 300. uzavreta konstrukcia, reprak s kovovou membranou. akurat ma nahovno vyhybku, ale to beztak hodlam obist digitalnou...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

kexik píše:safa: satelity a sub musia byt vo faze, inak mas na deliacej frekvencii pekny zarez... ak musis pri umiestneni hybat s fazou, to znamena ze mas sub podstatne dalej od posluchaca nez satelity, co je v zasade pruser vzdy, lebo potrebny fazovy posun nebude jednak 180° a jednak bude frekvencne zavisly
... no jasne ze jo, proc mi to pises kdyz to vim ? ;-)) Tim spis me prekvapuje ze ADAMi SUB nema aspon obycejny otazeni faze (treba zminovany EMU PS12 ma plynule posouvani faze potakem od 0 do 180).
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2850
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa »

kexik píše:
Kermitak píše:Poshook: no, tak muzes mit stesti, ale osobne bych se teda wooferum bez footswitche a bez moznosti, postelovat fazi lepe, nez jen o 180 stupnu vyhnul...
moznost postelovat fazu inak nez o 180° je VELMI zriedkava
... mmno asi mam ne to stesti ale ma to jak vsechny lepsi (krome BM9S kterej ma jen flip) Dynaudii subiky, tak zminenej EMU PM12. Ten ma ostatne i vypinani subiku+Xoveru footswitchem pro pripad ze ceek chce kontrolovat poslech bez subiku s neoriznutejma satelitama fullrange.

Obrázek
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

na digitalnej vyhybke ide nastavit oneskorenie, to je podstatne lepsie riesenie ako posuvat fazu. posuvanie fazy je vzdy barlicka, ciste na riesenie pruseru okolo deliacej frekvencie, ale problem sa totalne nevyriesi. + rovnako ako krutit s kolieskom, sa da ist so subom blizsie/dalej. + opakujem, ak je sub rovnako daleko od posluchaca ako satelity, staci cudlik 180°

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

safa píše:
kexik píše:safa: satelity a sub musia byt vo faze, inak mas na deliacej frekvencii pekny zarez... ak musis pri umiestneni hybat s fazou, to znamena ze mas sub podstatne dalej od posluchaca nez satelity, co je v zasade pruser vzdy, lebo potrebny fazovy posun nebude jednak 180° a jednak bude frekvencne zavisly
... no jasne ze jo, proc mi to pises kdyz to vim ? ;-)) Tim spis me prekvapuje ze ADAMi SUB nema aspon obycejny otazeni faze (treba zminovany EMU PS12 ma plynule posouvani faze potakem od 0 do 180).
kebz som to pisal len tebe, tak ti poslem pm. forum je o tom ze sa z diskusie poucia ti co nevedia

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22141
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

V studiu mame taky velky GENELEC sub .. 7071 alebo take dake cislo .. A tam tusim nastavovanie fazy neni ..

Uživatelský avatar
Profil
Příspěvky: 115
Registrován: 26 bře 2008 13:03

Příspěvek od Profil »

Pytkin píše:
Profil píše:Len som zistil, ze BM5A nemaju vzadu regulatory hlasitosti-citlivosti, da sa to poriesit nejakym slusnym pasivnym regulatorom hlasitosti ?
mozes pouzit pasivne ovladace typu smpro audio - mpatch nano alebo mpatch2 ..

Dalej mozes pouzit nieso aktivne .. dost oblubeny je presonus central station (to je do racku) alebo teraz maju daky novsi ovladac na stol ..
Co hovorite na toto :
http://www.soundcraft.com/product_sheet ... uct_id=121
pouzit to namiesto pasivneho regulatora hlasitosti.
V navode pisu, ze je tam vstup presne na zvukovu kartu...hadam by to nejako rapidne nezmenilo zvuk, alebo ano ? a potom radsej pouzit radsej ten pasivny regulator?

Odpovědět