ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%
 
Celkem hlasů: 56

popscene
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2008 17:53

Příspěvek od popscene » 16 bře 2009 20:11

TOM-Thak píše:ja mel taky 5palcove monitory a dopadlo to tak, ze sem prvni nahravky prebasovaval a ted mam opacnej problem :D myslim si ze to basuje a ono ne.. to co sem delaval i na 5kovejch bednach.
Asi jsem tě úplně nepochopil? Mám si dát pozor, abych to něměl na těch Adamech přebasovaný nebo naopak? Oproti Tapkům samozřejmě basůjí víc.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 16 bře 2009 20:16

referencni nahravky neustale. A casem jsem si zkratka zvyknul na to, ze musim pri mixu davat vic vysek a vic resit dynamiku, nez jsem byl zvyklej. Hodne se mi osvedcilo, ze si davam referencni nahravky primo do projektu (a treba i nejake predchozi verze sveho mixu) a mam je naroutovany do druheho master busu, ktery je bez efektu a tyhle referencni stopy mam zamutovane. Pak staci na nich dat solo a slysim jen je, kdyz odsoluju, tak hned slysim projekt. Pro srovnavani idealni.

popscene
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2008 17:53

Příspěvek od popscene » 16 bře 2009 20:35

Amorph píše:referencni nahravky neustale. A casem jsem si zkratka zvyknul na to, ze musim pri mixu davat vic vysek a vic resit dynamiku, nez jsem byl zvyklej. Hodne se mi osvedcilo, ze si davam referencni nahravky primo do projektu (a treba i nejake predchozi verze sveho mixu) a mam je naroutovany do druheho master busu, ktery je bez efektu a tyhle referencni stopy mam zamutovane. Pak staci na nich dat solo a slysim jen je, kdyz odsoluju, tak hned slysim projekt. Pro srovnavani idealni.
Jasně. To s tou referenčí nahrávkou přímo v projektu se mi to jednou osvědčilo, když jsem si dělal doma "mastering" nějakejch podkladů pro half-playback na živý vystoupení. Pořád to neznělo uspokojivě, tak jsem si do projektu nátahl skladbu, které jsem chtěl, aby se to zvukově podobalo a srovnal jsem tu svojí nahrávku s tou referenční equalizérem pomocí analyzéru. Docela to fungovalo. Podle vlastního sluchu jsem to potom jen doladil.

Jinak zatím v podstatě jen poslouchám na svých nových Adamech oblíbená alba. Je ohromující kolik zvuků mi zůstávalo před tím neodhaleno. Někdy mám pocit, jakobych ta alba slyšel poprvé:)

Teď jsem srovna poslouchal Erika Truffaze - Bending New Corners. Je fantastický slyšet každé škrtnutí nehtu o strunu kontrabasu nebo každý detail hry štětečky na virbl:)

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 16 bře 2009 22:02

Pocatecni nadseni :-)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 17 bře 2009 09:03

popscene: No ted to prave mam tak, ze proti tem 5palcum basuji vic a tak si vzdy myslim, ze nahravka basuje dostatecne a ono ne, jak nejsem zvyklej na to, ze to alespon nejaky basy hraje i kdyz zazrak to taky neni casem zjistis, ze tomu opet ten spodek chybí (ale ne tolik, co tem 5kam.. zalezi jakej styl muziky delas)

popscene
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2008 17:53

Příspěvek od popscene » 18 bře 2009 18:07

TOM-Thak píše:popscene: No ted to prave mam tak, ze proti tem 5palcum basuji vic a tak si vzdy myslim, ze nahravka basuje dostatecne a ono ne, jak nejsem zvyklej na to, ze to alespon nejaky basy hraje i kdyz zazrak to taky neni casem zjistis, ze tomu opet ten spodek chybí (ale ne tolik, co tem 5kam.. zalezi jakej styl muziky delas)
Plánuju, že časem (až se nahromadí nějaký peníze) dokoupím ADAM Sub8. Mimochodem, kde by měl být správně umístěn subbass?

Další otázkou je, na co postavit monitory. Vím, že by neměly být přímo na desce stolu. Takže to v podstatě řeší jen stojany? Budu si teď nechávat udělat stůl na své studiové vybavení na míru, takže bych uvítal nějaké návrhy, protože pak už nebude cesty zpět:)

Je otázkou jak a kam potom případně umístit stojany s monitory, když by v podstatě měly být vedle displeje, který bude ale na stole.

Předem děkuji za pripomínky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 bře 2009 18:36

pre dobre stereo by mal byt sub v strede medzi bednami, moze ale byt hodne nad alebo pod. neodporucam na zemi (6dB lift na basoch) a pokial nemas digitalnu vyhybku s kompenzaciou delaya, musi byt rovnako vzdialeny od usi ako satelity
co sa tyka satelitov, neviem preco si myslis ze musia byt bedne vedla monitoru, mozu byt kludne za monitorom. dalsie riesenie su na stole postavene male stojaniky 15-25cm vysoke, alebo rovno prirobena policka o dlzke celeho stola na 15-25cm nozickach. bezny obi/ikea sortiment...

popscene
Příspěvky: 20
Registrován: 15 črc 2008 17:53

Příspěvek od popscene » 18 bře 2009 21:29

kexik píše:pre dobre stereo by mal byt sub v strede medzi bednami, moze ale byt hodne nad alebo pod. neodporucam na zemi (6dB lift na basoch) a pokial nemas digitalnu vyhybku s kompenzaciou delaya, musi byt rovnako vzdialeny od usi ako satelity
co sa tyka satelitov, neviem preco si myslis ze musia byt bedne vedla monitoru, mozu byt kludne za monitorom. dalsie riesenie su na stole postavene male stojaniky 15-25cm vysoke, alebo rovno prirobena policka o dlzke celeho stola na 15-25cm nozickach. bezny obi/ikea sortiment...
Aha! Já jsem myslel, že bedny mají být úplně mimo stůl. Takže jde v podstatě jen o to, aby se bedny nedotýkaly dřevěné desky stolu. Pakliže budou na v desce stolu zabudováných malých kovových stojáncích, je to v pohodě. Myslím, že tohle bude nejelegantnější řešeni:)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 bře 2009 21:45

ide o to ze stolova doska odraza zvuk a chova sa ako stvrtinova horna, cize na basoch hra do polovicneho priestoru ako na stredoch a vyskach = lift na basoch. cim ma bedna vacsie basaky, tym by mala byt od dosky dalej

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 21 bře 2009 23:45

Chtel bych se zeptat k tem Adamum - maji dva vstupy - jsou zapojeny paralelne, tj. daji se oba vstupy pouzivat naraz? Netrpi tim nejak zasadne zvuk? Dlouho o nich uvazuju, ale potrebuju z nich zaroven krmit zvukovku a mix - Truthy od Uliho to tak maji. Predem diky za vyjasneni!

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 22 bře 2009 10:28

ripper: Zaroven zvukovku a mix? Proc neposles zvukovku do mixu a nepripojis bedny do mixu? a vzdy si na mixu zvolis zdroj, kterej ti bude v bednach hrat? Od toho preci mixak je :)

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 22 bře 2009 11:25

Diky za ochotu, ale ja v tomhle pripade nepotrebuju jine navrhy zapojeni - mam to tu proste nejak poresene a neni zadouci to prepojovat. Proste se jen ptam, na co se ptam.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 bře 2009 12:09

ripper: podla mna to bude fungovat. predstavil som si niekolko moznosti ako to moze byt vnutri poriesene a ani jedna to nevylucuje. ale to je len taka virtualna analyza, nic viacej... skazit sa nemoze nic, proste to zapoj, prehravaj jeden zdroj a druhy kabel na striedacku vytahuj a zasuvaj, uvidis sam ci budes pocut rozdiel v kvalite reprodukcie. potom to zopakuj opacne a finito. a aj keby to neslo, vzdy mas moznost kupit nejaky jednoduchy audio merger, napriklad tento palmer
http://www.thomann.de/gb/palmer_pan_05.htm
vnutri je len 6 odporov... pripadne ak vies spajkovat, kup si nejaky przdny 8 zdierkovy stage box a zvaris si to sam
(trebars http://www.thomann.de/gb/cae_stagebox_8.htm)

commander
Příspěvky: 51
Registrován: 27 bře 2007 23:44

Re: ADAM A7 nearfield monitory

Příspěvek od commander » 05 led 2011 20:33

Kuci trošku tu vytáhnu staré téma, snad nevadí.

Mám A7 a od začátku mi vadí že nehrajou dole. Konečně je nějaký keš na upgrade, tak stojím před otázkou... Koupit k nim sub8 (nebo jiný), nebo to střelit a vzít něco jinýho?

Jenom připomenu, že neskládám, ale mám to pouze, opravdu pouze na poslech. Dokonce se přiznám, že původní myšlenka ripování CD do flacu atd. mě přestala bavit přesně po jednom CD, takže jedu MP3 nejčastěji různých kvalit. Vzhledem k tomu jak ty A7 hrajou, tak si myslím že je to možná zbytečně ostrý přednes pro moje použití, ale tak třeba by tomu ten sub8 dodal trošku koule. Navíc chci koupit plátno na filmy, a teď teda ani filmy nic moc na nich. Je to takový mdlý, však víte o čem mluvím. Snad moc vás to moc nepohoršuje že mám studiovky jako hi-fi bedny :). Byly to moje první "bedny" takže jsem to nepoznal při testovaní, však si tím člověk musí projít. Chtěl bych tedy, aby to hrálo šťavnatě a mělo to koule, ale zase žádný kokotiny.

Konfiguraci mám EMU tracker-pre > mpatch2 > A7. Místnost není akusticky řešená /btw díky tomu se nejlíp poslouchá v rohu :)/ Místnost má 13m^2 a asi bude v dohledné době kolem do 20m^2.

Díky moc za help.

P.S.:
co např.
2x JBL LSR4326
nebo
2x JBL LSR2328P + JBL LSR2310SP
(cenově to vyjde stejně, a na ty LSR 4300 serires jsem koukal už před lety, ale nikde jsem je nenašel na zkoušku)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: ADAM A7 nearfield monitory

Příspěvek od Fractal » 05 led 2011 20:41

kdyz subac k A7 tak sub7 staci bohate, jinak prodat tady na ezone, hned po tom nekdo chnapne a koupit si nejakou krasnou hifi soustavu s fajn zesakem

Odpovědět