ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%
 
Celkem hlasů: 56

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

emah: špatnou :D ono pokojik v panelaku nejde moc tunit, kdyz bydlis s rodicema hehe.. tak budu muset pockat na vlastni bydleni. je to 3,5 x 4x2metru. Takovy obdelnik na uzsi strane jsou okna a naproti dvere vetsina sten nabytek a stul metr od oken. Dvere a okna dobre tlumi ruchy z venci.. ale jsou tam solidni odrazy. Kazdopadne kdyz vyladim to jak sedim a hlasitost a hodne porovnavam s referencni nahravkou, tak se z toho da neco slusnyho vyladit. Az bude byldeni a zpocitana mistnost tak to bude o necem jinym :), ale to asi upgraduju rovnou i monitory :)

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 04:23

Příspěvek od Keitaro333 »

Zdar lidi, mam A7ky uz vyse roka a vyskytol sa mi taky problem. Lava bedna vydava taky podivny zvuk ked zahra urcitu frekvenciu.
A sice - je to pocut pri tone Bb1, najviac to je pocut pri soft klavirnom zvuku.
Problem ale urcite nebude v zvuku klavira (je to z Rolandu RD700GX) lebo za prve, doteraz mi to nic take nerobilo a za druhe, nahral som to MONO a prava bedna ziady taky zvuk nevydava. Proste to musi byt nejaka specificka frekvencia alebo co. Napr. ked zvuk bendnem cca max. o stvrton hore/dole tak to stale robi, o polton to uz ale nepocut.

Tu je link na wavko, najpr. par tonov z pravej bedne ktora je vpohode a potom to iste z lavej kde je pocut take bzucanie.
Ma niekto tusenia co to moze byt? Nejaka vada v ampe repraku? Myslite ze by to bola opravnena reklamacia?

http://www.zopz.sk/download/kei/wtf.wav

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

Keitaro333: Mě u adama rezonujou při určitym stupni spodních frekvencí ty bassreflexy. Nepříjemně se to rozdrnčí.. ale je to jen když je kopák už trochu přebasovaný.. takže konstrukčně by na lepší bedně asi bylo slyšet jen, že je tam moc basu a tady se k tomu přidá "vrzání" nebo prostě resonance bass reflexu. Je to jako když bys položil subak na dřevěnej stul tak bude tak skakat jak subak tak stul. No divny hehe, každopádně aspoň to mám pro kontrolu, když něco přebasuju. To co řikáš ty je divný.. si to zkusim pustit doma tu wavku na adamech.

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 04:23

Příspěvek od Keitaro333 »

TOM-Thak: viem co myslis, ono je to hlavne tou vatou vnutri ze ked to moc vybasujes tak ta vata tam niekde moze trocha plieskat o steny bedne a vtedy to rezonuje a proste celkovo ten 6.5 basak zas nebude hrat hlasne basy ako sub zejo :D. Toto je ale nieco ine, nemusi to byt prilis hlasne a napr. ked dam zvuk nejakej basy, a ze ten Roland ich ma mrte tucne, tak ziadny problem nech hram hociaky ton.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

Keitaro333 píše:TOM-Thak: viem co myslis, ono je to hlavne tou vatou vnutri ze ked to moc vybasujes tak ta vata tam niekde moze trocha plieskat o steny bedne a vtedy to rezonuje a proste celkovo ten 6.5 basak zas nebude hrat hlasne basy ako sub zejo :D. Toto je ale nieco ine, nemusi to byt prilis hlasne a napr. ked dam zvuk nejakej basy, a ze ten Roland ich ma mrte tucne, tak ziadny problem nech hram hociaky ton.
Ty jo to je fakt divny.. zkousel si tu bednu premistit ? Kvuli akustice?

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 04:23

Příspěvek od Keitaro333 »

ano vestko som z okolia dal prec ze ci nerezonuje nieco ine aj premiestnil bednu ale pocutelne to ide z bedne, zda sa mi ze najviac to pocut zozadu tam kde je kabel XLR.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

Keitaro333: hehe tak to je mi fakt záhada :/ i kabely si menil ? prehodit vystupy na karte apod. zkusit jine kabely.. ale asi konstrukcne bude neco spatne v bedne.

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 04:23

Příspěvek od Keitaro333 »

ano prehodil som kabel z jednej bedne do druhej takze som tym oskusal ci neni problem v mixe/zvukovke a neni, hralo to vpohode.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

Keitaro333: Tak jedine reklamace.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

znie to divne, s niecim takym som sa este nestretol. ale ta nahravka je otrasna a hodne zakryva. je mozne ze sa dostal do basaka nejaky uvolneny kabel a dotyka sa zvnutra membrany. je mozne ze je rozbity koncovy zosilovac, je mozne ze je rozbita vyhybka a do vyskaca idu aj basy. vsetky pripady su na reklamaciu

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 04:23

Příspěvek od Keitaro333 »

Ono prave preto to je taka hrozna kvalita lebo som to dost amplifikoval, samo o sebe to je velmi tiche a pocut len ked hram tiche tony.
Preto neviem ako by som taku vadu pri reklamacii vysvetloval ked to robi iba za takych extremnych podmienok a pri tak specifickej frekvencii.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

Keitaro333: No ja si to jeste budu muset poslechnout, ale prijde mi ze je blbost to reklamovat kdyz delas extremni podminky. Pokud ti to nedela pri normalni mixazi pri klasicke michacce treku nebo pri klasickym komponovani projektu, tak to asi nema smysl resit. Preci vysledkem tve mixaze / masteringu nebude nejaky extremni vysledek.. ba naopak frekvencne vyrovnana nahravka.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM »

Keitaro333 : skus bednu otocit hore nohami, aby si zistil ci to je nejaky uvolneny kablik alebo nie...
sice dementna rada :) ale ak je tam nieco uvolnene tak v pripade otocenia hore nohami by to malo prrestat robit :)

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 04:23

Příspěvek od Keitaro333 »

TOM-Thak: no ono to pocut je ked mam repraky dost nahlas a hram tiche tony s klavirnym zvukom takze to trocha otravuje ked komponujem alebo len tak hram. Ale jo, s tym vysvetlovanim takychto veci je to pri reklamacii tazke.

Excom: dik, skusim

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

Keitaro333: aha tak to je vzdycky neprijemne :/ chtelo by to u ty reklamace byt a vysvetlit na konkretni nahravce.

Odpovědět