ADAM A7 nearfield monitory
emah: špatnou 
 ono pokojik v panelaku nejde moc tunit, kdyz bydlis s rodicema hehe.. tak budu muset pockat na vlastni bydleni. je to 3,5 x 4x2metru. Takovy obdelnik na uzsi strane jsou okna a naproti dvere vetsina sten nabytek a stul metr od oken. Dvere a okna dobre tlumi ruchy z venci.. ale jsou tam solidni odrazy. Kazdopadne kdyz vyladim to jak sedim a hlasitost a hodne porovnavam s referencni nahravkou, tak se z toho da neco slusnyho vyladit. Az bude byldeni a zpocitana mistnost tak to bude o necem jinym 
, ale to asi upgraduju rovnou i monitory 

- 
				Keitaro333

Zdar lidi, mam A7ky uz vyse roka a vyskytol sa mi taky problem.  Lava bedna vydava taky podivny zvuk ked zahra urcitu frekvenciu. 
A sice - je to pocut pri tone Bb1, najviac to je pocut pri soft klavirnom zvuku.
Problem ale urcite nebude v zvuku klavira (je to z Rolandu RD700GX) lebo za prve, doteraz mi to nic take nerobilo a za druhe, nahral som to MONO a prava bedna ziady taky zvuk nevydava. Proste to musi byt nejaka specificka frekvencia alebo co. Napr. ked zvuk bendnem cca max. o stvrton hore/dole tak to stale robi, o polton to uz ale nepocut.
Tu je link na wavko, najpr. par tonov z pravej bedne ktora je vpohode a potom to iste z lavej kde je pocut take bzucanie.
Ma niekto tusenia co to moze byt? Nejaka vada v ampe repraku? Myslite ze by to bola opravnena reklamacia?
http://www.zopz.sk/download/kei/wtf.wav

A sice - je to pocut pri tone Bb1, najviac to je pocut pri soft klavirnom zvuku.
Problem ale urcite nebude v zvuku klavira (je to z Rolandu RD700GX) lebo za prve, doteraz mi to nic take nerobilo a za druhe, nahral som to MONO a prava bedna ziady taky zvuk nevydava. Proste to musi byt nejaka specificka frekvencia alebo co. Napr. ked zvuk bendnem cca max. o stvrton hore/dole tak to stale robi, o polton to uz ale nepocut.
Tu je link na wavko, najpr. par tonov z pravej bedne ktora je vpohode a potom to iste z lavej kde je pocut take bzucanie.
Ma niekto tusenia co to moze byt? Nejaka vada v ampe repraku? Myslite ze by to bola opravnena reklamacia?
http://www.zopz.sk/download/kei/wtf.wav
Keitaro333: Mě u adama rezonujou při určitym stupni spodních frekvencí ty bassreflexy. Nepříjemně se to rozdrnčí.. ale je to jen když je kopák už trochu přebasovaný.. takže konstrukčně by na lepší bedně asi bylo slyšet jen, že je tam moc basu a tady se k tomu přidá "vrzání" nebo prostě resonance bass reflexu. Je to jako když bys položil subak na dřevěnej stul tak bude tak skakat jak subak tak stul. No divny hehe, každopádně aspoň to mám pro kontrolu, když něco přebasuju.  To co řikáš ty je divný.. si to zkusim pustit doma tu wavku na adamech.

- 
				Keitaro333

TOM-Thak: viem co myslis, ono je to hlavne tou vatou vnutri ze ked to moc vybasujes tak ta vata tam niekde moze trocha plieskat o steny bedne a vtedy to rezonuje a proste celkovo ten 6.5 basak zas nebude hrat hlasne basy ako sub zejo 
. Toto je ale nieco ine, nemusi to byt prilis hlasne a napr. ked dam zvuk nejakej basy, a ze ten Roland ich ma mrte tucne, tak ziadny problem nech hram hociaky ton.

Ty jo to je fakt divny.. zkousel si tu bednu premistit ? Kvuli akustice?Keitaro333 píše:TOM-Thak: viem co myslis, ono je to hlavne tou vatou vnutri ze ked to moc vybasujes tak ta vata tam niekde moze trocha plieskat o steny bedne a vtedy to rezonuje a proste celkovo ten 6.5 basak zas nebude hrat hlasne basy ako sub zejo. Toto je ale nieco ine, nemusi to byt prilis hlasne a napr. ked dam zvuk nejakej basy, a ze ten Roland ich ma mrte tucne, tak ziadny problem nech hram hociaky ton.
- 
				Keitaro333

- 
				Keitaro333

znie to divne, s niecim takym som sa este nestretol. ale ta nahravka je otrasna a hodne zakryva. je mozne ze sa dostal do basaka nejaky uvolneny kabel a dotyka sa zvnutra membrany. je mozne ze je rozbity koncovy zosilovac, je mozne ze je rozbita vyhybka a do vyskaca idu aj basy. vsetky pripady su na reklamaciu

- 
				Keitaro333

Keitaro333: No ja si to jeste budu muset poslechnout, ale prijde mi ze je blbost to reklamovat kdyz delas extremni podminky. Pokud ti to nedela pri normalni mixazi pri klasicke michacce treku nebo pri klasickym komponovani projektu, tak to asi nema smysl resit. Preci vysledkem tve mixaze / masteringu nebude nejaky extremni vysledek.. ba naopak frekvencne vyrovnana nahravka.

- 
				Keitaro333