ADAM A7 nearfield monitory

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
Odpovědět

<t>Adam A7</t>

Mám je
17
30%
Vážně o nich uvažuju
35
63%
Vážně uvažuju o jiných Adamech
4
7%
 
Celkem hlasů: 56

emah

Příspěvek od emah » 21 led 2009 21:45

a7 na druhy pokus:) tak ze na bud.tyzden by ich mali dostat a mal by som ist pre ne, tak napisem potom dojmy:) nech uz su na stole.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 21 led 2009 21:54

emah: Sam jsem na to zvedavy :)

emah

Příspěvek od emah » 29 led 2009 14:53

zdravim:)
tak som ich dovlekol domo, zapojil, zatial provizorne na stolik len a prvy subjektivny pocit mam taky, ze maju dost silny bass, ktory topi vysky a stredy:) je jasne, ze to uplne spodne basove spektrum tam asi nie je uplne, ale vyzera to, ze mi to bude stacit:) farba zvuku je presne taka aku som chcel - neprifarbena. a este jeden pocit co som hned mal bol ten, ze neviem ci sa to da pochopit, ale ten zvuk som 'videl' uplne v strede a okolo toho vystavane stereo veci... myslim, ze som dost spokojny:)
este poreferujem, ked si asi kupim tie ihlany co sa davaju naspodok...
mate s tym skusenosti?

emah

Příspěvek od emah » 30 led 2009 17:39

jednu vec som si vsimol - volume uz nema krokovy chod... divne... asi setria:)
zvuk sa pootvoril a hra to fakt pekne:) som dost spokojny!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 led 2009 17:45

na ihlany sa vyser, to su vyhodene prachy, funguju len na fakt tazke bedne a to a7 nie su (treba aspon 20kg, inak ti bude bedna na ihlane skakat)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 led 2009 17:47

Coze, nemaj uz krokovej chod? To je debilni, ne? To je muzes mit bud na minimu, nebo maximu, jinak se ti bude rozlejzat hlasitost, ne?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 30 led 2009 20:10

Cyril: Ne vsecky monitory maj krokovej chod (vseobecne) a sladit se to da ;)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 led 2009 00:19

krokovy chod vyrieseny tak ze je tam potas s rehtadlom ako ma a7 prave naopak zarucuje ze nastavenie rovnakej citlivosti je vecou nahody ;)
volny potas je ovela lepsie riesenie

emah

Příspěvek od emah » 31 led 2009 11:49

je zaaretovany zhruba na strede cesty, cca -27dB. neviem zatial som nemal prilisny problem s tym, ked si zvazis, ze na to, aby si bol presne v strede by si ich musel mat nejako upevnene, nech sa nepohnu a stolicku neotacaciu a zabetonovanu do podlahy, tak ti v porovnani s tym pride byt krokovy chod volume ako trocha zbytocnost... aspon v mojom pripade. ak by tam bol, bolo by to fajn a aspon by neoj*bavali, ale ked nie je, nevadi... aspon uz co to pocujem :D

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 31 led 2009 12:35

ADAM A7 mix vokalu:
nepřijde vám, že adamy trošku přibarvujou? Já když smícham vokál, kterýmu je na adamu rozumět tak tomu pak skoro nikde neni rozumět.
Naučil jsem se, že to teda musim řádově o 1decibel zvednout. Samozřejmě záleží na všem.. na aranžích atd. každopádně mám zkušenost s tim, že všemu čemu dobře rozumim na A7 tak ne vždy spolehlivě funguje na ostatnich bednach. Mluvim teď o přednesu beden A7 a níž. Tzn. krky RP, Maudia, Alesis monitore one a pak třeba PC bedničky.

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 31 led 2009 14:01

TOM-Thak píše:ADAM A7 mix vokalu:
nepřijde vám, že adamy trošku přibarvujou? Já když smícham vokál, kterýmu je na adamu rozumět tak tomu pak skoro nikde neni rozumět.
Naučil jsem se, že to teda musim řádově o 1decibel zvednout. Samozřejmě záleží na všem.. na aranžích atd. každopádně mám zkušenost s tim, že všemu čemu dobře rozumim na A7 tak ne vždy spolehlivě funguje na ostatnich bednach. Mluvim teď o přednesu beden A7 a níž. Tzn. krky RP, Maudia, Alesis monitore one a pak třeba PC bedničky.
mozno je to aj tym, ze porovnavas A7 v jednej akustike s inymi bednami v inych akustikach. A7 by mali mat velmi slusnu translaciu na inych systemoch

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 led 2009 14:03

tom-thak: imo nemas tie bedne napocuvane... miesat musis nie tak aby ti to hralo na tych bedniach dobre, ale aby to hralo tak ako referencne nahravky. v opacnom pripade logicky vyrobis nahravku ktora bude mat chyby reciprocne ku charakteristike bedne, tj na adamoch vyrobis kotlik bez stredov

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 31 led 2009 14:17

kexik: I to je mozne, to ja jen jako postreh.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 led 2009 14:23

btw koli tomu hodne ludi ma rado na miesanie skor hluche bedne, ktore sami hraju nemastno neslano (ale rovne), ako mackie hr alebo dynaudio bm15. ovsem vtedy stracaju moznost kontrolovat detaily ale to sa da dohnat bud druhymi bednami alebo sluchatkami. aj v tvojom pripade by mozno pomohlo kupit si nejake kotlikove sluchatka co schovavaju stredy, napriklad nejake lepsie sony

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 31 led 2009 14:41

kexik: Ja jsem pak ty vokaly smichal u kamose na Alesis MK1 ty u nej znej dost utopene a pak byl vysledek OK.

Odpovědět