Monitory kolem 10k - opět :)

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
radek_p

Srovnávací test Alesis M1 Active Mk2 vs KRK Rockit RP6

Příspěvek od radek_p »

Poté, co floppy upřesnil, že hledá bedny v ceně 8-12k za kus, je tohle srovnání už off-topic, protože on míři výš. Ale chci se podělit o svoje poznatky, pokud by někdo hledal aktivní monitory v ceně 12k za pár.

KRK RP6 vlastním, Alesis M1 jsem kupoval kamarádovi a mám teď oba páry na chvíli doma. V audioteku stojí oboje stejně (KRK RP6 cca 13 k za pár, Alesis M1 cca 13,5 k), ale Alesis se dá koupit za 10,5 k ve výše zmiňované http://www.hudebniprodejna.cz.

Uspořádání testu: bedny naležato na sobě, vejškáče uvnitř, rovnostranný trojúhelník o straně 120 cm. Místnost 3,5 x 4 m, částečně vytlumená Rockwoolem (2 rohy + zadní stěna).

Na první poslech je zvukový rozdíl veliký, Alesis má mnohem víc basu, určitě objemem a asi i rozsahem dolů, mnohem méně vyšších středů. Abych k sobě bedny zvukově co nejvíc přiblížil, musel jsem ucpat oba bassreflexy v Alesis a na KRK přepnout Hi roll-off na -1dB nebo -2dB (podle manuálu je to od 2,5kHz nahoru).
Pak hrajou bedny už trochu podobně, Alesis má ale i tak stále víc uhlazený zvuk (jakoby lehká komprese, ale bude to tím vyříznutím na středech), KRK je stále víc jedovatý ve středech. Hlasitost v basech je už stejná, ale barva velmi rozdílná (Alesis měkčí a asi jde opravdu níž).

Překvapilo mě, že rozdíl je tak velký. Alesis je mnohme příjemnější na poslech, ale používal bych ho spíš v obýváku, na mix mi přijde jeho zvuk hodně tolerantní. KRK je pravý opak, zvuk čitelnější, pro běžný poslech míň příjmený, pro mix pro mne osobně vhodnější.
Naposledy upravil(a) radek_p dne 21 led 2008 12:33, celkem upraveno 1 x.

floppy

Příspěvek od floppy »

greeny: už to nechci komplikovat, mám objednaný na vyzkoušení ty tři jmenovaný (už asi měsíc, sakra). kromě toho, pokud se vejdu do dvaceti litrů i s klaviaturou, budu si moct koupit i novou zvukovku. a myslim, že tyhle Tapca nebo KRKy stačí pro začátečníka, jako sem já.

jackies

Příspěvek od jackies »

Chtěl bych se zeptat Poshooka jak je s odstupem času spokojenej s těma Fostex PM1-MKII. Začalo ti něco na nich vadit, nebo je to čím dál lepší ?
Uvažuju o nich taky.
Nikdy jsem je neslyšel, ale pocitově, nevím proč, se mi zdají
v téhle cenové kategorii správnou volbou.
12.300 .- tady : http://www.muziker.cz/Default.aspx?cont ... od_id:7502

Ještě malá otázečka : jak je to s "rozehráváním" beden?
Hrajou obecně monitory pro blízký poslech hned jak mají, nebo se jim musí dát taky čas ?

dendy

Příspěvek od dendy »

mne sa zda ze s odstupom casu (cca mesiac intenzivneho pouzivania) hraju moje B2030A trosku viac basy ako na zaciatku (v pozitivnom zmysle slova) .. ale je mozne ze som si to len vsugeroval, pretoze moc logicke mi to neprije :)))

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

... proc ne ? Neni mozne ze zmekly zavesy membrany ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

To je normální. Bedny se musí rozehrát. Některým to trvá déle a jiným krátce.

Taky záleží z čeho člověk přecházel. Jestli z nějakých počítačových nebo domácně kinoidních subwooferových dunítek, tak taky nějakou dobu trvá, než si naposlouchá "suchý" monitorový zvuk.

dendy

Příspěvek od dendy »

no kazdopadne mam teda pocit ze hraju stale lepsie a lepsie :)) ha ha

FFoxX

Příspěvek od FFoxX »

Bedny se musej hlavně naposlouchat :-)

fedkor

Re: Monitory kolem 10k - opět :)

Příspěvek od fedkor »

Vlastním Krk rokit 6 g3 pár dnů a mám na ně pár dotazů. Za 1) Funkce Auto Standby(automatické vypínání po 30.minutách když nic nehraje). První monitor se vypne po cca 28 minutách, druhý monitor se vypne cca po 60.minutách. Za 2) jeden monitor má světlejší(žlutější) membránu než druhý monitor(ten ji má zas tmavší). Je to důvod reklamace? Díky

rastis

Příspěvek od rastis »

to vies jedine ty. ak by to bol ich jediny problem, mne by sa reklamovat nechcelo. pisal si, ze mas par dotazov, ale dal si len jeden (?)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

rastis neslovickar :-) dva body jednoho dotazu :-)
fedkor: napsal bych dovozci, zda takovouto reklamaci akceptuje, ze se ti to nelibi a sam uvidis ;-)

fedkor

Příspěvek od fedkor »

Diky za odpovedi, neni to nejaka hrozna vada, jen jsem trochu nespokojeny, kdyz jako student jsem dal za to takove prachy :D rastis myslel jsem, ze kdyz napisu za 1) a 2) tak to pochopite :)

rastis

Příspěvek od rastis »

seriozny predajca by to akceptovat mal podla mna.

dusanmsk

Re:

Příspěvek od dusanmsk »

Ctirad píše:... i výkonově je to jinde, než 3x LM3886 ve stejně velkých behringerech.
Precital som si tento prispevok a nejak ma zarazil. LM3886, hovorim si, to som uz niekde pocul. A ono ku*va ano !! Vsak som na tom staval subwoofer ako prakticku cast maturitnej skusky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
kexik píše:treba ist do predajne s roughmixom
Mozes konkretne odporucit? BA, PhA?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

dusane, obcas se koukni, ze kdy je post, na ktery reagujes. kexika jsem tu nevidel uz minimalne dva roky...

Odpovědět